lila-rossa.ro

Colecția Plastic a fost inspirată de Fiorucci, un designer vestimentar italian și reprezentant al fashion lifestyle-ului. Lui Fiorucci i s-a atribuit conceptul numit „Plastic” potrivit firii sale perfecționiste. Tendințele sale au fost adoptate de nume mari precum Margaux Hemingway, Marisa Berenson, Cher sau Madonna. În prezent, designerii, exact ca în domeniul hairstylingului la Sassoon, au continuat cu aceeași notă de animal print, logouri kitschoase și ținute sclipicioase. Fiorucii era adeptul culturii stradale, susținând faptul că străzile trebuie să fie o panoramă de surprize fantastice.

Tehnica de tuns

Conceptul „Plastic” are un set de valori unice și în ceea ce privește hairstyling-ul. Acesta introduce o tehnică numită „stratificarea inversă” care constă în șuvițele de păr tăiate asimetric, fapt ce contrazice geometria caracteristică lui Sassoon. Lățimea fiecărei secțiuni creează o gamă de efecte interne și externe. Cea mai subțire creează un efect schițat, iar secțiunile tăiate cu mai multă lățime dau un efect dramatic tăieturilor. Tehnica devine teatrală atunci când marginile și formele sunt tăiate într-o linie fragmentată, în continuă creștere.

Tehnica de vopsire

În ceea ce privește tehnica de vopsire, Plastic preia conceptul inițiatorului din anii `70 și utilizează tehnici preferate de acesta care constau în metode de difuzare a culorii pe întreaga suprafață a părului, acoperind astfel rădăcinile naturale care au o culoare diferită. Vopselele sunt aplicate prin mai multe metode, incluzându-le pe cele mai pure și originale. Părți întinse din suprafața părului sunt acoperite de un strat subțire de păr, care creează o strălucire puternică prin baze mai negre și mai neutre.

Paleta de culori

În paleta de culori Plastic se găsește inspirația de la nuanțele de lux ale designerului de modă Tom Ford, în timpul mandatului său de Director Creativ pentru Gucci. Culorile favorite sunt roz indian, roz murdar și blush nude amestecate cu corai, miere condimentată, violet velvet și prună, cu baze de dalie neagră și orhidee albă.

Credite: Hair: The International Creative Team led by Mark Hayes 

Make-up: Daniel Kolaric

Stylist: Mathilde Dutheil 

Photographer: Benjamin Vnuk

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here