Când ai încă de mică o atracție pentru domeniul beauty și la numai 10 ani îți machezi și coafezi toate cunoștințele pentru diferite evenimente, se poate deja prevede o pasiune specială ce se cere cultivată. Acesta este exact cazul Andreei Mureșan care, fascinată de mică de machiaj, a făcut primul curs de make-up în 2012, urmat apoi de un curs de machiaj semipermanent, domeniu în care și-a și propus să se perfecționeze. Odată aleasă calea spre profesionalism ține doar de tine să te străduiești să capeți pregătirea și experiența necesară și să devii cel mai bun. Așa că, Andreea a urmat un curs de Microblading cu Diana Gulan, unul în tehnica Powder cu Elena Copaceanu, apoi un curs de soluții de îndepărtare cu Lavinia Pop și un curs de colorimetrie.

Andreea Muresan oficial
MakeUp: Cristina Birdahan, Foto: Dragos Burcea, Hair: Ilina Dumitru,
Styling: Dragos Constantine, Retouch: Alexandra Tomescu,
Clothing Product: Furou ANNEMA, Accesorii VINTAGE

Astăzi, Andreea are acreditare de la Cosmo Beauty.

Mai are la activ două cursuri de tip masterclass: primul – powder, eyeliner, lips – cu Valeria Akopyan, și al doilea – micropigmentare scalp – cu Adi Schendel, dar nu s-a oprit aici. În dorința de a deveni tot mai bună, Andreea s-a implicat în evenimentele importante din branșa sa și a participat la congresele din țară, în București, și de peste hotare, la Milano și Instanbul, pentru a fi la curent cu tot ce este mai nou în domeniul său de activitate. Ea ne-a mărturisit că: „Am învățat lucruri noi la fiecare curs, iar apoi studiul, exercițiul și perseverența m-au ajutat să îmi personalizez tehnicile de lucru.”

Departe de a se lăsa speriată de provocările întâlnite,

Andreea s-a simțit mai degrabă atrasă și motivată pentru a se autodepăși și a progresa continuu. Deși îi plac chiar foarte mult câțiva tehnicieni de la noi și admiră tehnicienii internaționali. Pe ca i-a studiat și de la care s-a străduit să învețe. Astăzi Andreea poate spune că munca ei are o notă personală. Machiajele realizate de ea se caracterizează printr-o abordare și un design personalizat pentru fiecare clientă în parte. Alegerea tehnicii se face în funcție de tipul de ten, firele de păr din sprânceană și tipologia clientei. Andreea reușește să își mulțumească clientele citind tipologia fiecăreia dintre ele încă de la intrarea acesteia pe ușa salonului, oferindu-le consiliere și discutând serios cu acestea înainte de a recurge la procedura propriu-zisă.

Andreea Muresan
Clothing Product: Camasa ZARA, Fusta DRAGOS CONSTANTINE,
Pantofi DSQUARED, Accesorii VINTAGE

Întrebată de prima sa reușită,

Andreea povestește despre primul ei set de sprâncene. Realizat la numai câteva luni după terminarea cursului de Microblading pentru o clientă care a plecat cu adevărat mulțumită și pentru a cărei poză a primit nu mai puțin de 1500 de likeuri. Am întrebat-o însă și de primul eșec, care în realitate, și acesta s-a dovedit a fi o reușită. „Era înaintea sărbătorilor pascale … și aveam o clientă pretențioasă, care aveam senzația că nu a fost pe deplin mulțumită. În seara respectivă am mers la cumpărăturile pentru sărbători cu sora mea și nu mă puteam concentra la nimic. M-a întrebat sora mea ce e cu mine și am început să îi povestesc plângând. Nu o să uit niciodată. I-am arătat pozele cu lucrarea respectivă și bineînțeles m-a încurajat.”

Confirmarea a venit apoi la o distanță de o lună, când clienta în cauză i-a scris că este foarte fericită și mulțumită. Și a cerut o nouă programare pentru retuș, de aceea am spus că s-a dovedit a fi tot o reușită.

Andreea consideră că în ceea ce face ea este vorba nu numai de inspirație,

dar și de informație mereu actualizată, măsurători exacte și bineînțeles trenduri: „Când vorbesc de trenduri mă refer la faptul că machiajul și machiajul semipermanent al zilelor noastre nu mai este același cu cel al anilor ’20 de exemplu, când femeile purtau o cu totul altă  formă de sprâncene”. Andreea ne-a mărturisit că îi place stilul Hollywoodian, unde se merge pe naturalețe. Că muncește să meargă pe tehnici hiperrealiste atât timp cât și clienta este de acord.

La început, toate veniturile sale le reinvestea în specializări. Pentru a putea avea acces la foarte multe informații și stiluri de lucru. Ca să ajungă la un anumit nivel, a avut nevoie de multă muncă, ambiție și perseverență. Consideră că pregătirea de bază a oricărui specialist contează foarte mult, întocmai ca și fundația unei case care este foarte importantă: „Abia după ce ai început să înțelegi lucrurile de bază, dacă îți dorești să evoluezi și să fii tot mai bun, este necesar să te specializezi în continuare.” 

rochie de vara
Clothing Product: Rochie VIVIETA din SHOWROOM DETOX + MARKET, Ciocate MARZ

Andreea nu este căsătorită în momentul de față, însă este sigură că asemeni altor femei de succes cu cariere strălucitoare. Dar și cu familie și copii, va reuși să împace o carieră de succes și o viață personală împlinită. O zi de lucru obișnuită începe pentru Andreea la ora 8.30-9.00 cu cele câteva tabieturi înainte de plecare din casă, cu mic dejun și cafea la pachet. Lucrează până târziu, renunță uneori la pauza de prânz și ajunge seara acasă unde îi place să privească filme și seriale. Dacă sâmbăta este de multe ori zi de lucru, duminica o păstrează strict pentru odihnă. Ieșit cu prietenii la restaurant sau la cinema.

logo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here