Andrew Barton: echipa este cheia succesului

368

Într-un interviu acordat echipei Les Professionnels Magazine, faimosul hairstilist britanic Andrew Barton ne-a dezvăluit cu sinceritatea și modestia care îl caracterizează, secretele și deciziile cheie cu ajutorul cărora a evoluat în cariera sa și a ajuns un profesionist de renume internaţional. Așa cum nouă ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă cu Andrew, suntem sigur ca și voi veţi aprecia cuvintele sale simple, dar pline de înţeles, din care nu vor lipsi concluziile pozitive și constructive.

 1. Luând în considerare vasta ta experiență în domeniul hairdressing-ului, există ceva ce ți-ai fi dorit să știi chiar de la începutul carierei, înainte de a începe această aventură?

Am avut privilegiul ca încă de la început să beneficiez de o fundație solidă bazată pe asistență și training-uri. Perioada de pregătire a fost dificilă, dar am învățat să nu accept OK-ul ca standard. Cred în continuare că training-ul extensiv este secretul succesului, atât pentru mine, cât și pentru echipa cu care lucrez.

 

 1. Ești recunoscut și apreciat pentru stilul ready-to-wear, dar și pentru pasiunea pe care o ai pentru look-uri adaptate stilului personal al fiecărei cliente. Care este sursa inspirației tale?

Sursele de inspirație există peste tot în jurul nostru și pentru o persoană creativă nu este greu să le observe. Echipa mea este o sursă constantă de inspirație și ei sunt cei care mă ajută să-mi păstrez ideile proaspete și provocatoare. Să ai o echipă de oameni talentați în jurul tău este cheia succesului atât la nivel profesional, cât și la nivel personal.

 1. Cum te adaptezi nevoilor speciale ale clienților celebri? Există diferențe între felul în care abordezi femeile obișnuite care vin la salonul tău și cel în care te comporți cu clienții faimoși?

Clientul e client și primordial pentru mine este să îi ofer servicii de calitate, indiferent cine sunt. Suntem toți un amestec complex de emoții și avem atât de multe lucruri care se întâmplă în viața noastră, încât la salon vrem să îi ajutăm pe oameni să evadeze un pic, să-i răsfățăm, să-i facem se simtă speciali și să se relaxeze. Vedetele au de obicei o agendă ocupată și  multe dintre ele sunt stresate de cerințele fanilor, ale managerilor și ale job-ului. Vrem să ne asigurăm că timpul petrecut cu noi este relaxant, prietenos și lipsit de stres. Astfel am devenit prieteni cu mulți dintre clienții noștri, ascultându-le nevoile și făcându-i să se simtă speciali. Până la urmă, toți suntem niște oameni speciali.

 1. Ne poți spune mai multe despre filozofia ta despre beauty și hairdressing? Care sunt elementele care-ți formează viziunea și care ți-au adus premii și recunoaștere internațională?

Pentru mine este vorba doar despre a crea coafuri demne de o copertă de revistă. Avem un motto: “Atâta timp cât arată perfect… se potrivește brand-ului nostru”. În orice business este important să înțelegi care este filozofia ta, ce reprezintă brand-ul tău, de aceea ca orice casă de design, ne străduim să ne asigurăm că livrăm calitate în stilul nostru personal. Este vorba doar despre calitate, iar eu mi-am însușit standardele înalte încă din perioada de instruire, niciodată nu am acceptat ca un produs realizat de mine să fie pur și simplu OK. Nimic nu ar trebui să fie doar OK.

 1. Ești recunoscut ca un vizionar și trendsetter în domeniul tău de activitate. Ne poți spune care vor fi trendurile mari în 2015?

Trendurile apar și dispar și stilurile pentru care optează celebritățile ajută fără îndoială la formarea trendurilor. Cred că cel mai important lucru este să-i faci pe clienți să se simtă ca niște individualități așa că stiliștii trebuie să respecte nevoie fiecărui client în parte, fără a încerca să le impună un trend anume. Fiecare femeie vrea să se simtă sexy, mai tânără, mai slabă sau mai cu forme – este job-ul nostru ca designeri să le punem în evidență stilul, imaginea și să le oferim încredere. Când o femeie simte că are o coafură, un look perfect, atunci totul este posibil.

 1. Clienții tăi sunt mereu impresionați de cât de șic și de prietenoasă este atmosfera din salonul tău din Londra. Ai trucuri sau sfaturi pentru proprietarii de saloane care vor să conducă un salon de succes?

Când am deschis salonul, deși știam cum vrem să fie acesta, stabilisem de asemenea foarte clar și cum nu vrem să fie. Saloanele și magazinele de hair designer pot fi intimidante, le lipsește intimitatea sau au un aer prea pretențios. Pentru noi contează să oferim o atmosferă prietenoasă, cu zâmbete, râsete și discuții relaxate și să fim un loc unde toată lumea se simte confortabil și bine-venită. Cel mai mare compliment pe care-l primesc este atunci când mă plimb prin salon și văd că o clientă și-a dat pantofii cu toc jos, asta înseamnă că se simte cu adevărat relaxată… e într-un loc perfect. E vorba doar despre echipă, atmosferă și muzică. Nu e cool să fii nepoliticos și de asta sunt mândru de echipa mea: sunt toți oameni drăguți și foarte buni hairstiliști.

 1. Ce trenduri de hairdesign te-ai plictisit să tot vezi?

Pentru ca un trend să devină la modă trebuie să treacă ceva timp, mai ales când te plasezi în zona de inovație a stilului și a fashion-ului. Nu neapărat că mă plictisesc de anumite trenduri, dar pentru mine contează cum sunt adaptate acestea, cum se dezvoltă și evoluează. De exemplul, stilul ombre este folosit deja de mulți ani, dar este atât de frumos și clienții îl adoră. Acum a devenit o tehnică de colorare clasică, nemaifiind doar o simplă modă. Training-ul este baza unei echipe de succes și în cadrul business-ului pe care-l conduc încercăm să adaptăm trendurile la soluțiile creative ale echipei. Acesta este un mod ideal de a încuraja creativitatea și de a-i inspira pe cei din echipă să lucreze pentru un scop comun, astfel se construiește business-ul, dar și reputația salonului.

 1. Ce iei în considerare când te consulți și le oferi sfaturi clienților tăi? Cum reușești să te adaptezi fiecărui stil în parte?

O consultație implică să asculți, mai mult decât să vorbești, să pui întrebări și să obții informații corecte. Înseamnă să înțelegi cine vrea acea femeie să devină, ce imagine vrea să proiecteze prin look-ul său. Trebuie să iei în considerare forma feței, a profilului, tipul de corp, formele corpului ei – toate aceste elemente se combină atunci când vrei să oferi cuiva schimbarea perfectă. Cea mai bună parte a job-ului meu este să văd că o femeie zâmbește când se privește în oglindă în timp ce îi aranjăm părul.

 1. Ce apreciezi cel mai mult la noua generație de hairstiliști? Cum vezi viitorul acestei industrii?

Industria se mișcă foarte rapid și acest lucru este minunat pentru cei tineri care vor să lucreze în beauty: există oportunități pentru că hairdressing-ul a câștigat respect și este recunoscut acum ca o adevărată forță creativă. Doar în Marea Britanie, peste 15% din forța de muncă este implicată în domeniul hairdressing-ului și generează miliarde de lire. E o industrie minunată care îi încurajează pe tineri să-și păstreze o atitudine entuziastă și fresh.

 1. Ai vreo recomandare pentru hairstiliștii tineri care se află la începutul carierei?

Sfatul meu este să meargă la cele mai bune training-uri posibile, să se pregatească continuu și să evolueze! Acest lucru implică să călătorească, dar merită 100%.

 1. Pe lângă salon, ai lansat și propria linie de produse pentur păr, hairstiling și o gamă de accesorii. Cum a început totul și care este viitorul brand-ului Andrew Barton?

Faptul că am fost numit Hairdresser-ul Britanic al Anului și Icon-ul Britanic în Hairstyle au fost momente importante în cariera mea, dar satisfacția cea mai mare a fost să creez propria colecție originală de produse, ustensile și accesorii de păr. Faptul că vânzările merg foarte bine și clienții le apreciază este o bucurie greu de pus în cuvinte. Să creezi ceva ce oamenii își doresc și despre care le spun și prietenilor mă face să mă simt foarte mândru. Planurile noastre pentru Andrew Barton sunt legate de extindere internațională și de a împărtăși cu un public mai larg cunoștințele și produsele noastre. Pentru noi contează să păstrăm un standard înalt de calitate la un preț accesibil.

 1. Și în final, dacă ai putea că lucrezi cu oricine din lume, celebru sau nu, pe cine ai alege și de ce?

Cred că și pentru mine, ca pentru majoritatea stiliștilor, să lucrez cu cineva ca Madonna ar fi cu adevărat încântător!

 

 

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here