Remedii in cazul caderii genelor

Caderea genelor. Genele au un rol estetic. Protejează ochii împotriva umidităţii, razelor solare şi a prafului. Potrivit specialiştilor, în medie, cad 1-5 gene în fiecare zi şi este nevoie de patru până la opt săptămâni pentru ca o nouă geană să apară și să crească în întregime.

Căderea genelor și sprâncenelor este adesea o problemă temporară. Însă, înainte de a alege un tratament adecvat, trebuie să descoperi care este cauza căderii acestora. Iată o listă de motive pentru care genele și sprâncenele tale ar putea începe să se rărească:

  1. Madarosis

    – Denumită madaroză sau madarosis, afecţiunea reprezintă o anomalie care poate afecta atât genele, cât şi sprâncenele. Simptomele se manifestă prin rărirea liniei genelor şi sprâncenelor. Apariţia unor goluri şi fragilitatea generală a genelor şi sprâncenelor.

  2. Glanda tiroidă

    – Dereglările activităţii glandei tiroide pot sta la baza căderii genelor. Creşterea sau scăderea funcţiei glandei tiroide declanşează căderea părului. Se rarefiaza linia genelor şi sprâncenelor.

  3. Acarienii

    – Foarte puține persoane știu că, din cauza acarienilor ce atacă rădăcina firelor de păr, acestea nu mai cresc. Acești acarieni, cam 65 de specii diferite, se hrănesc cu sebumul eliminat de piele. Majoritatea persoanelor se confruntă cu prezența acestora. Zonele în cauză sunt populate excesiv, formându-se colonii și astfel stagnează creșterea firelor de păr.

  4. Stresul – Există anumite momente când te simți mai stresat decât de obicei. În asemenea situații au loc diverse schimbări metabolice. Nivelul de cortizol din sânge începe să fluctueze, iar funcțiile organismului se dereglează. Astfel toate aceste fenomene se pot manifesta prin căderea genelor sau a sprâncenelor.
  5. Medicamentele

    – Unele medicamente, precum cele pentru artrită, îți pot face genele și sprâncenele să cadă. Nu ezita să-ți consulți medicul cu privire la efectele secundare posibile ale medicamentelor. Sănătatea ta este în joc!

  6. Blefarita

    – Este o afecțiune a pleoapelor și poate fi responsabilă de căderea excesivă a genelor. Printre simptomele blefaritei se numără: înroșirea și inflamarea pleoapelor, sensibilitatea la lumina, senzația de lacrimație excesivă. Creșterea anormală a genelor și aspectul uleios al genelor.

  7. Hormonii – Dezechilibrele hormonale pot fi responsabile pentru căderea excesivă a genelor. Acestea se pot datora sarcinii, menopauzei sau administrării de contraceptive orale. Deseori, genele își vor reveni la normal de la sine. Este indicat să discutați cu medicul dumneavoastră care vă poate indica o terapie hormonală.
  8. Alopecia aerată

    – Este o afecțiune autoimuna care se manifestă la nivelul foliculilor și cauzează pierderea permanentă a părului. Genele pot fi afectate de alopecia areată, fiind cunoscut faptul că boala poate afecta simultan mai multe zone ale corpului. Din nefericire, cauzele acestei boli nu sunt complet cunoscute. Tratementul este mai degrabă simptomatic, încercând să reducă efectele vizibile ale bolii.

  9. Infecții

    – Infecțiile pot provoca pierderea anormală a genelor. Poate fi vorba de o infecție a ochiului sau o infecție a pleoapei. În orice caz, se impune un control oftalmologic pentru identificarea tipului de infecție și prescrierea tratamentului corect. Odată eliminată infecția, căderea genelor va înceta.

  10. Metabolism

    – Pe măsură ce îmbătrânim, rata metabolică începe să scadă, ceea ce ne face mai vulnerabili micilor dezechilibre, ce au ca rezultat căderea părului. În această situație, foliculii firelor de păr nu sunt stimulați suficient, iar creșterea părului încetinește, genele, spre exemplu, vor cădea mai repede decât se pot regenera.

  11. Trichiasis –

    este o boală care face genele să crească spre interiorul ochiului. Această boală este cauzată de inflamații ale ochiului, infecții, probleme autoimune, defecte congenitale dar și traume ale ochiului.

 

Remedii

Pentru toate aceste afecțiuni există și remedii care ne pot ajuta să combatem bolile. Printre acestea se numără măștile cu ulei de măsline, cu ulei de ricin, ulei de migdale și cocos.

Vitamina E este foarte importantă, nu doar pentru gene, cât și pentru piele.

Vaselina este și ea un remediu bun. Masează-ți genele cu puțină vaselină. Acest truc îți va ajuta genele să devină mai puternice și să se îngroașe. Ceaiul de mușețel ajută și el la calmarea iritațiilor și a infecțiilor.

Uleiul de lavandă este o soluție eficientă pentru că este un antiseptic foarte bun chiar și pentru distrugerea acarienilor. Acesta trebuie aplicat cu grijă pe rama ochilor ca să nu intre în ochi. Folosit la o concentrație de 5%, este suficient să ucidă acarienii și ouăle acestora dacă este aplicat bine.

Uleiul de arbore de ceai s-a dovedit ca fiind la fel de eficient ca și cel de lavandă. Indiferent pe care dintre cele doua uleiuri îl veți folosi, trebuie aplicat seara înainte de culcare.

Alte remedii

O altă soluție foarte importantă în prevenirea bolilor este demachierea corectă în fiecare seara. Cu apă și săpun sau cu soluții pentru demachiere, acest proces este esențial, deoarece îngrijind-ul corespunzător putem preveni afecțiuni ale pielii și ale genelor.

Dacă vă pregătiți să începeți o dietă, trebuie să aveți grijă la nutrienții pe care îi veți consuma. Deseori, pe lână pierderea în greutate, corpul pierde și o serie de vitamine esențiale pentru echilibrul nostru intern. Astfel, alimentația corespunzătoare este un remediu pentru căderea genelor.

Trichiasis este o boală grea dar există și soluții. Cea mai importantă soluție este tratamentul indicat de către doctor, operație (dacă este cazul) sau lacrimile false pentru cazurile mai ușoare de trichiasis. Acestea ajută ameliorarea problemelor ochiului, însă aplicate corect, ajută și la combaterea căderii genelor.

Așadar, igiena și îngrijirea corespunzătoare a corpului nostru, ne ajută să evităm boli și afecțiuni nedorite.

 

4 COMENTARII

    • Buna ziua! Cauzele sunt diverse si multe, iar in cazul unui copil de 9 ani este important sa va adresati unui medic specialist. Medicul va rcomanda investigatiile necesare pentru a depista problema. In orice caz, nu va speriati. Aceasta poate fi o reactie adversa a unei medicatii, un eventual simptom al unei raceli etc. Cel mai bine este sa consultati un medic.

  1. Bună ziua.Fiicei mele în vârstă de 9ani îi cad genele.Am folosit bonilash pentru gene darin decursul unei luni nu i-au crescut.Ce putem face?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × three =