Catalin Lungu Omul care a adus tehnica Vidal Sassoon în România

867
lila-rossa.ro

Vidal Sassoon, maestrul tunsorilor, a creat o minunată lume a hairstylistilor. Iar în această lume l-am descoperit şi pe Catalin Lungu, singurul român care a avut privilegiul şi onoarea să fie profesor la prestigioasa Academie Sassoon din Londra.

Talentul deosebit a lui Catalin Lungu a stat ca bază pentru drumul pe care acesta avea să-l parcurgă. În mai puţin de 4 ani a ajuns Sassoon Teacher fiind transferat la Advanced Academy şi astăzi ne putem mândri că el este omul care a adus cu adevarat tehnica Sassoon în România.

Pe 9 mai 2012, Vidal Sassoon s-a stins din viaţă, iar întreaga lume a hairdresserilor a fost afectată. Cătălin Lungu ne povestea că încă nu se împacă cu ideea că V.S a trecut în nefiinţă. „Este o mare pierdere pentru întreaga lume. Ceea ce a reuşit să facă acest om nu va mai putea fi reprodus de nimeni niciodată, a schimbat înfăţişarea întregii lumi, a schimbat de-a lungul timpului viaţa la sute de milioane de oameni printre care mă număr şi eu! A fost, este şi va rămâne Icoana acestei minunate industrii, o sursă nesecată de inspiraţie, o adevarată legendă! Omul care a schimbat lumea cu o pereche de foarfece, omul care a lasat în urma sa o moştenire extraordinară!”

Având şansa şi onoarea de a lucra vreme de mai mulţi ani ca şi profesor în cadrul Academiei Sassoon din Marea Britanie, Londra, a avut ocazia să întâlnească şi să lucreze alături de cei mai talentaţi şi deosebiţi profesionişti din această industrie de la care a avut foarte multe de învăţat. „Este experienţa care mi-a modelat viaţa în toate aspectele ei, m-a învăţat cum să devin un om mai bun, să mă cunosc pe mine însumi, să îmi înving temerile şi să îmi provoc limitele, o experienţă unică.”

În seminariile pe care le susţine, aduce în atenţia studenþilor săi principiile fundamentale ale tunsului, le predă aceleaşi tehnici pe care le preda şi în cadrul Academiei Sassoon din Marea Britanie, aceleaşi tehnici de tuns pe care Sassoon le-a creat încă din anii 50. „Încerc să nu mă abat deloc de la regulile de bază. Este foarte important ca studenţii să aibă o fundaţie solidă, iar tehnicile de bază sunt regula de la care nu te abaţi! Din momentul în care înveţi cum funcţionează tehnicile şi formele, devii cu adevărat liber şi poţi crea orice îţi dictează imaginaţia! Întâi înveţi baza, iar apoi adaugi ingredientele speciale ce ne deosebesc pe unii de alţii, creativitatea, simţul artistic şi felul în care
fiecare dintre noi defineşte frumosul.

Întrebat daca îşi mai aduce aminte prima tunsoare a sa şi cum o caracterizează acum din postura de profesor, Cătălin Lungu, şi-a adus aminte cu drag că a făcut o tunsoare în trepte pe un păr lung şi a durat mai bine de 4 ore. „Îmi aduc aminte perfect. Am fost foarte stresat în timp ce o realizam, dar la sfârşit am fost foarte încântat de cum arăta. Tunsoarea a fost însoţită şi de un sentiment de bucurie şi de încredere, ceea ce a făcut-o să arate deosebit la acea vreme.” Acela a fost un moment în care a prins curaj ca să continue pe acest drum. „Acum am devenit foarte exigent şi pretenţios cu munca mea , sunt foarte greu de mulţumit, iar dacă ar fi să critic acum acea tunsoare aş spune chiar dacă nu a fost cea mai bună tunsoare, cea mai tehnică sau corectă, a fost o tunsoare deosebită, tunsoarea care m-a făcut să îmi doresc să descopăr mai departe tainele acestei meserii.”

Având în spatele său moştenirea Sassoon, Cătălin Lungu este un trendsetter pentru hairstyliştii din România. Dacă catwalkurile de fashion ne-au prezentat o vară plină de glamour, în materie de culoare şi tunsoare, Cătălin ne precizează că se poartă ceea ce ni se potriveşte þinând cont de trasături, proporţiile corpului, stilului de viaţă şi nu în ultimul rând fiind conştient de trenduri şi tendinţe. “Este foarte important să te simţi confortabil cu ceea ce porţi. Lungimea, forma sau culoarea părului nu are legatură cu vârsta sau anumite tendinţe ci mai degrabă cu atitudinea noastră, părul trebuie să scoată în evidenţă individualitatea fiecăruia dintre noi, trebuie să devină o extensie a personalităţii noastre. A avea still este ceva unic şi personal, iar a fi la modă este ceva comun.

În opinia mea se poartă ceea ce te face unic şi deosebit!”

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here