Celulita, inamicul numărul 1 al femeilor!

1803

Celulita este o afecțiune ce pune în pericol frumusețea corpului feminin, odată cu instaurarea maturității hormonale, când încep să se adune, subcutanat, celulele adipoase. Dacă iniţial acestea nu sunt vizibile, în timp, ele se măresc.

Cauzele apariției celulitei sunt multiple: de la dereglarea hormonală și exces de greutate, până la lipsa de activitate și purtare a încălţămintei și a hainelor foarte strâmte. Ba mai mult, potrivit unor statistici, celulita este o problemă cu care se confruntă peste 80% dintre femei, indiferent că sunt slabe ori supraponderale. Totuși, există adesea cazuri în care obezitatea este însoțită de celulită, iar de multe ori, specialiștii prescriu tratamente greșite, ce reduc greutatea corporală, dar celulita rămâne în acelaşi stadiu. Acest lucru se întâmplă când celulita este confundată cu obezitatea.

Pe lângă aspectul inestetic de coajă de portocală, celulita poate cauza și alte afecțiuni, printre care durerile de articulații și de spate, dar și senzația de picioare grele și apariția vânătăilor.  Totuși, poate fi îndepărtată cu succes, însă este nevoie de puțin efort, voință și răbdare.

De cele mai multe ori, principala cauză a apariţiei aspectului de coajă de portocală este dereglarea schimbului de lichide din organism.  Aproximativ 60% din greutatea corpului uman este apă, 40% din masă corporală este lichidul din celule, iar 20% este în afară celulei, 15% (lichidul interstiţial), iar 5% se află în vasele sanguine şi se numeşte plasmă.  În corpul uman, procesul circulaţiei este permanent şi bine definit. Zilnic, 4 000 litri de apă circulă între ţesuturile şi vasele sanguine. Orice dereglare a acestui proces poate duce la reţinerea apei în organism. Astfel, dacă această balanţă se schimbă doar cu 0.5%, vom obţine 20 l de apă în afară celulei şi vaselor sanguine şi, în final, 20 de kilograme în plus la greutate. Așadar, iată ce trebuie să faci ca să scapi de celulită:

Spune NU grăsimilor şi sării

Mâncarea sărată şi grasă – carne de porc, mezeluri, pâine, diferite sosuri ori alcool (inclusiv bere şi vin) și prăjeli –  îngreunează funcţia ficatului. Se ştie că principalul rol al ficatului este detoxifierea. Astfel, atunci când funcţionează normal, toate toxinele sunt anihilate şi eliminate prin rinichi şi intestine. În schimb, dacă ficatul este suprasolicitat, toxinele sunt reţinute în organism şi se opresc în lichidul interstiţial, unde se formează celulita.

Masaj anticelulitic

Cel mai uşor şi eficient mod pentru a scapă de celulită este masajul anticelulitic, care ajută la zdrobirea celulei şi transportul toxinelor din nou către ficat . Nici un alt mod de a scapă de celulita nu face acest lucru.  Masajul trebuie efectuat în forţă şi în viteză. Principalul scop al unui maseur este aducerea sângelui în zonă pentru a prelua toxinele, iar cele mai importante manevre în masajul anticelulitic sunt netezirile şi frământările. Se pot folosi şi fricţiuni, dar doar în zonele unde celulita s-a întărit (genunchi, şolduri, coaste şi aşa zisul al doilea abdomen ). De asemenea, un alt aspect deosebit de important în masaj este reducerea pielii, lucru care se face doar prin neteziri şi nu trebuie să provoace durere.

Cebotari Stepan (Ştefan)
Telefon:  0766 515 092
Site: www.studiomasaj.ro
Domeniul de activitate este întreţinere corporală (masaj şi cosmetică)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 8 =