Christina Miriam Zehavi – fondatoarea și președinta Companiei Christina

1356
Christina Miriam Zehavi

Christina Miriam Zehavi, unul dintre cei mai importanți medici cosmetologi, reprezintă, în prezent, numele unei femei de succes din domeniul afacerilor.

Cu un motto care a devenit, de-a lungul timpului, imaginea de bază a produselor Christina, compania a dezvoltat produse de îngrijire a pielii pentru un aspect cât mai sănătos și tânăr: «It just works», «Pur și simplu funcționează».

Pentru a reuși să ne valorificăm atuurile, vă invităm să descoperiți povestea unei femei realizată atât pe plan personal, cât și pe cel profesional.

Ce ne puteți spune despre omul din spatele brand-ului de renume pe care conduceți?

Am început cariera în urmă cu peste 40 de ani, iar povestea succesului meu este povestea viziunii mele. Datorită experienței accumulate în domeniul cosmeticei profesionale, am fost capabilă să depistez nevoia oamenilor de produse care să ofere solutii complexe pentru problemele pielii, fără a compromite sănătatea ei.

Între 1960-1970, am trăit în Franta și am călătorit în Germania și America pentru a urma cursuri de specializare cu cei mai buni profesori din domeniul dermatologiei  și al esteticii.

În 1982, împreună cu soțul meu, am pus bazele întrepriderii și am continuat să o dezvolt  și  să o perfecționez  în mod continu.

Seriozitatea și perseverența sunt principalele caracteristici ale oricărui antreprenor. Cum vă caracterizați dumneavoastră?

Datorită seriozității și perseverenței mele, firma a devenit celebră în toată lumea. Marca Christina este comercializată în 57 de țări, printre care SUA, Rusia, China, Spania, Franța, Mongolia,  mii de cosmeticiene apelând la produsele dezvoltate și perfecționate în mod constant în laboratoarele companiei.

Succesul se datorează, în mare parte,  faptului că, în ciuda programului foarte încărcat, am reușit să stabilesc cu clientele mele o puternică legătură emoțională, bazată pe respect și loialitate.

Filosofia personală de „hands-on-the-job” a contribuit la perfecționarea unor  tratamente de salon și casă, care  asigură rezultate surprinzătoare și cu efect îndelungat.

            Care sunt atuurile pe care ar trebui să le dețină orice femeie care vrea să reușească în lumea afacerilor?

Pentru a reuși, ca femeie, în lumea afacerilor, este nevoie de pasiune, perseverență și încredere în propria persoană. Este nevoie de o capacitate de a analiza situații și direcții de dezvoltare sau schimbare, pentru a putea realiza toate demersurile necesare. Este nevoie de intuiție și cine, dacă nu femeile, deține cea mai mare doză de intuiție?

Trebuie să știi să alegi personalul care să îți fie alături, pentru a putea lucra în armonie.

Personal, am ales, încă de la începutul carierei, să angajez femei, astfel că forța de muncă din cadrul companiei era reprezentată de sexul frumos.

Cât de greu îi este unei femei să își construiască o imagine de succes într-o lume a afacerilor condusă, în mare parte, de bărbați?

Pentru a construi o imagine de succes, trebuie să crezi în ceea ce faci. Trebuie să cauți moduri de a îmbunatăți, în permanență, calitatea produselor, pentru a le adapta cerințelor pieții. Curajul de a-ți asuma propriile convingeri este indispensabil.

            Ce anume credeți că definește o femeie puternică?

O femeie puternică este o femeie care își cunoaște slabiciunile și le folosește laolaltă cu toate calitățile, pentru a-și îndeplini obiectivele propuse.

Care sunt lucrurile care vă fac să vă simțiți mândră de femeia care ați devenit?

Nu stiu dacă ”mândrie” este cuvântul potrivit. Mai degrabă, mă declar mulțumită de toate realizările de până acum. Nu pot renunța la modestia care m-a caracterizat și care m-a ghidat întodeauna, lăsând loc unor noi tratamente și produse superioare, atât  din punct de vedere științific, cât și din punct de vedere al calității.

Aveți un motto după care vă ghidați?

Nu am un motto, în mod special, dar există câteva posibilități: „Crede in tine!”, „Nu te culca pe lăuri!”,”Cine merge repede, obosește repede”. Cred că poți adopta un motto  cu ușurință, însă important este sa acționezi și să trăiești în concordanță cu el.

Ne puteți povesti o experiență de viață care v-a transformat într-o femeie puternică?

Toata viața mea este o continuă experiență. Nu pot izola un eveniment specific și nici nu sunt de părere că este corect să-i atribui unui eveniment izolat o importanță formativă, care să mă fi  transformat într-o femeie puternică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here