Ciudateniile cosmeticii, în toate culturile lumii

1620

Un păr frumos și strălucitor, un ten lipsit de imperfecțiuni, dar și un trup bine sculptat sunt chestiuni la care visează orice femeie din orice colț al lumii, astfel că multe dintre reprezentantele sexului frumos sunt dispuse să cheltuiască sume exorbitante pe tratamente cosmetice. Pentru a se menține tinere și frumoase, multe dintre ele apelează la tot felul de tratamente, care mai de care mai…ciudate.

Masaj cu șerpi pentru ten, tratament cu flăcări ori cu mucus de la melci sunt doar câteva dintre extravaganțele celebrităților de la Hollywood. Multe dintre aceste tehnici au fost implementate în saloanele de înfrumusețare din străinătate și se bucură de mare succes! Însă tu, ca specialist în frumusețe ai avea curaj să le încerci şi să le propui clientelor tale? Află mai jos care sunt beneficiile acestor procedee.

Tratamentul cu flăcări

Dacă în România, în numeroase saloane sunt promovate tratamentele faciale cu aur, specialiștii chinezi în materie de frumusețe recomandă tratamentul facial cu flăcări, un procedeu deosebit de ”fierbinte”. La propriu. În cadrul acestui tratament, tenul este acoperit cu un prosop înmuiat în prealabil în alcool, căruia i se dă foc timp de câteva minute. Căldura stimulează epiderma, astfel că cearcănele și ridurile sunt îndepărtate.

Masajul facial cu șerpi

În Israel, specialiștii în cosmetică promovează intens masajul facial cu șerpi. Acest procedeu constă în așezarea unor șerpi de mici dimensiuni, neveninoși, pe ten, ce se vor mișca încet, oferind un masaj intens, de care clientele își vor aminti cu siguranță toată viața. Potrivit specialiștilor, șerpii îmbunătățesc circulația sângelui și ameliorează durerile musculare.

Tratament facial cu melci

Un procedeu inedit de înfrumusețare este, fără doar și poate, tratamentul cu melci vii. Micile viețuitoare sunt așezate pe obraji și frunte și se mișcă după bunul plac. În acest timp, ele secretă mucus, o substanță ce conține proteine, antioxidanți și acid hialuronic, benefice pentru ten, deoarece au proprietatea de a reduce inflamațiile, îndepărtează celulele moarte ale pielii și oferă un aspect strălucitor.

Tratament facial cu venin de albine

În ciuda faptului că înțepăturile de albine sunt extrem de dureroase, veninul acestora este recunoscut drept un tratament de înfrumusețare bine cotat în rândul celebrităților. Actrița Gwyneth Paltrow și Kyle Minogue plătesc sume exorbitante pentru a-și îngriji tenul cu venin de albine, ce este numit drept ”botox al naturii”. Potrivit specialiștilor, acesta are proprietăți antirid.

 

 

Tratament facial cu sânge

A devenit popular după ce Kim Kardashian, soția celebrului rapper Kanye West, a mărturisit că reușește să aibă un ten perfect, grație tratamentului cu sânge. Acest procedeu constă în extragerea unei cantități mici de sânge, care ulterior este agitată într-un aparat deosebit, după care este reinjectată în piele. Astfel, producția de colagen crește considerabil, iar aspectul pielii este îmbunătățit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 5 =