Importanța și avantajele consilierii atât pentru client, cât și pentru specialist

Consilierea profesională este un subiect pe care ar trebuie să-l înțeleagă toți specialiștii și de care ar trebui să țină cont în relațiile cu clienții. Atunci când ții cont de dorința clientului și de nevoia lui, consilierea profesională te ajută și ambele părți se îndreaptă către un rezultat optim. Mai ales în cazurile în care clientul este indecis sau nu știe ce i se potrivește pentru structura lui de sprânceană și pentru tipul de ten.

Consilierea trebuie făcută corect și pe pași mărunți. Aceasta va ghida munca specialistului și va ajuta clientul să înțeleagă că pentru înfățișarea sa se iau deciziile corecte din toate punctele de vedere. Pașii întregului proces sunt stabiliți cu profesionalism, astfel încât rezultatul să fie unul avantajos și armonios. Specialistul trebuie să transmită încredere și siguranță printr-o atitudine profesionistă, astfel încât clientul să își poată încredința ceva atât de valoros, precum fața, pe mâna lui. Foarte mulți clienți devin sceptici pentru că văd în magazine, pe stradă, în transporturi publice, oameni cu rezultate dezastruoase, obținute în urma procedurilor făcute de specialiști neprofesioniști, care au lucrat fără experiență. Iar ca să putem convinge clientul că noi suntem profesioniști și diferiți, trebuie să-l consiliem corect.

Care sunt pașii pentru o consiliere corectă a clientului?

1. La primul contact cu clientul pe care îl avem, fie că este un contact personal, telefonic sau prin mesaj, trebuie să-i cerem acestuia să-i vedem sprâncenele fără machiaj. Dacă discuția cu clientul se desfășoară la telefon sau prin mesaj, îi cerem o poza clară (fără machiaj și fără filtre), cu fața îndreptată spre geam către lumina naturală sau cu fața îndreptată spre o sursă de lumină artificială din casă, dacă este seară deja. În poză trebuie să se vadă fața completă, pentru a putea vedea întreaga morfologie a feței și culoarea exactă a sprâncenelor și a părului din cap.

2. Întrebăm clientul ce dorește să îmbunătățească? Îl ascultăm cu atenție, apoi venim cu argumente profesionale. Îl ajutăm să înțeleagă ce este mai bine în cazul lui, dar îl asigurăm și de faptul că toate deciziile în ceea ce privește procedurile vor fi luate împreună. Însă e bine să precizați faptul că forma se stabilește în funcție de grosimea naturală a sprâncenelor crescute și apoi se modelează forma finală, nu departe de sprânceana naturală. Se ține cont și de grosimea sprâncenelor naturale, și de morfologia feței, mărimea ochilor, a nasului și a buzelor.

3. Scoatem poza la imprimantă ca să-i propunem, printr-un desen, minim două forme. La sprânceana stânga îi propunem o formă și la dreapta altă forma. Sau daca telefonul vă permite, puteți să-i schițați direct cu pixul telefonului o formă potrivită. Îi trimiteți poza și aflați care sprânceană îi place mai mult și, dacă este cazul, îi faceți și o a treia formă, între cele două.

4. Desenăm forma finală a sprâncenelor prin tehnica și culoarea potrivită după firul din sprâncene și în armonie cu părul din cap.

5. Îi explicăm care sunt pașii procesului printr-un mesaj standard. Pentru refacerea unui tatuaj vechi cu schimbare de forma,tehnica si culoare, se vor efectua cati va pasii de corecție, neutralizare sau chiar îndepărtare cu laserul. După ce va îndepărta total sau parțial lucrarea veche și vom considera că putem deja să-i realizăm o nouă lucrare, îi explicăm că are nevoie să aștepte să se regenereze zona complet. Minim șase săptămâni de la ultima ședință, ideal trei luni.

6. Îi recomandați clientului regenerarea sprâncenelor printr-un tratament special de regenerare. Acest tratament trebuie folosit minim o lună, ideal trei luni, aplicat și dimineața, și seara pentru un rezultat optim.

7. Stabiliți programarea pentru prima ședință și prețul exact. Nu uita despre retușul recomandat după prima ședință la un interval de 6-12 săptămâni de la prima ședință și prețul acestuia. Dacă lucrarea necesită multiple ședințe, e bine să știe de la început că are nevoie de minim șase săptămâni între ședințe. Prețul exact pentru fiecare ședință și de câte ședințe va fi nevoie, cu aproximație.  De exemplu, dacă este o lucrare veche, nu dați niciodată un număr fix de ședințe. Întotdeauna explicați că va fi nevoie de aproximativ 3-6 ședințe. Apoi să vă opriți la ședința în care lucrarea arată bine.

8. Explicațiile și contraindicațiile înainte de fiecare ședința de micropigmentare sunt foarte importante. Clientul nu trebuie să servească cafea, ceai negru, energizant, coca-cola sau alcool. Nu trebuie să fie sub tratament medicamentos și nici să nu ia niciun fel de medicament înainte cu câteva zile. Femeile să nu fie însărcinate sau să alăpteze. De asemenea, să nu sufere de diverse boli în prezent sau de epilepsie. Să nu aibă psoriazis în sprâncene sau răni deschise.

9. Anuntati clientului că în momentul în care va veni la programare, va semna consimțământul pentru toate detaliile stabilite de comun acord, pe baza datelor din cartea de identitate.

consilierea profesională consimtamantul

10. Clientul trebuie să fie informat despre cum se îngrijește corect zona de micropigmentare si contraindicatiile după fiecare ședință. În primul rând, i se transmite ce nu are voie să facă. Cât de importantă este îngrijirea de după procedură, pentru obținerea rezultatului final dorit. Apoi i se menționează că vindecarea finală ține de tipul de ten, organism, munca specialistului și îngrijirea clientului.

11. La retuș, după prima ședință, specialistul va retușa toate detaliile pe care corpul le-a respins. Însă retușul nu înseamnă altă formă și o altă tehnică. Acest lucru ar implica o nouă lucrare, iar aceasta ar avea un preț de lucrare nouă și nu de retuș. Dacă se schimbă forma și se folosește altă tehnică la ședința de retuș, după această ședință ar necesita un alt retuș ulterior. De aceea, specialistul face consilierea profesională. Pentru ca să se asigure că și el, specialistul, și clientul iau deciziile corecte.

12. În consilierea profesională intră și informarea clientului despre faptul că la fiecare 12 luni trebuie să revină pentru o lucrare nouă, modernă. Clientul trebuie să fie informat corect că micropigmentarea nu este pe viață. Că tehnicile și formele se schimbă, că pigmentul se estompează în piele, iar lucrarea se strânge în timp. Acestea fiind motivele pentru care trebuie să revină pentru o nouă lucrare. Dacă se face o schimbare de culoare la păr, de exemplu, din brunetă în blondă, trebuie să vină neapărat și pentru deschiderea sprâncenelor și a pigmentului.

13. Oferiți clientului poze cu lucrarea sa pe parcursul procesului de vindecare. Oferiți pașii de îngrijire de după micropigmentare în scris, pe un act oficial, sau printr-un mesaj standard. De asemenea, oferiți-i poze cu lucrarea înainte și după micropigmentare. Într-un mesaj privat veți ține legătura cu clienta după procedură, asa comparați cu ușurință sprâncenele inițiale, lucrarea pe care ați realizat-o și cum arată vindecată. Oferiți clientului poze cu procesul tehnic de vindecare, stările prin care va trece clientul.

14. Monitorizați toți clienții și oferiți-le informații pe parcurs, dacă solicită acest lucru. Cereți-le poze la fiecare lucrare. După vindecarea la 7 și la 28 de zile (când este stabilizat pigmentul în piele), pentru a vedea exact lucrarea cum arată. Și pentru a învăța din fiecare experiență.

15. După aproximativ 3-6 luni de la ultima ședință, este bine să vă gândiți la client. Și să-i mai cereți câte o poză pentru a vedea evoluția și rezistența lucrării, dar și culoarea pigmentului. Astfel veți avea ocazia de a vedea ce mai puteți îmbunătăți la procesul de lucru. Să-i reamintiți clientului că e bine să se programeze pentru o nouă lucrare.

Consilierea profesională oferă claritate și ușurează munca prin aceste detalii. Iar în anumite cazuri, chiar oprește ambele părți de la un rezultat final nedorit. Odată ce consilierea profesionala are loc și rezultatul este vizualizat de ambele părți. Veți ști exact pașii pe care îi veți parcurge în timpul lucrului și astfel va decurge cu ușurință procesul de micropigmentare!

consilierea profesională

Consilierea profesională nu trebuie să fie considerată pierdere de timp. Ea face parte din ședința de micropigmentare pentru care clientul plătește. Sau, dacă doriți, puteți face ședința de consiliere direct la cabinet timp de 30-60 de minute. Astfel puteți percepe și o taxă suplimentară. În această situație, clientul va avea plăcerea să discute direct cu specialistul în cabinet. Să-i fie desenat modelul direct pe sprâncene, dacă dispune de timp și își dorește acest lucru.

Dacă nu veți face consilierea profesională, există posibilitatea să creați o lucrare WOW și clientei să nu îi placă, din cauza lipsei informațiilor. Rezultatul final este fericit pentru ambele părți, dacă consilierea profesională a fost făcută cu succes. Orice îndoială poate fi evitată printr-o consiliere transparentă a clientului!

Nu promite mai mult decât poți oferi, micropigmentarea nu este magie!

Percepția clientului = avantajele specialistului

Clientul va recomanda mereu specialistul pentru profesionalism și va reveni cu drag și cu încredere. Clientul nu va mai căuta o altă opțiune în altă parte, pentru că are încredere chiar in specialistul lui. De ce? Pentru că s-a convins că doar specialistul lui i-a oferit răspunsuri clare și corecte la toate întrebările. Clientul este sigur că poartă pe chip o lucrare corectă. Și că pentru înfățișarea lui s-au luat deciziile cele mai bune. Decizii corecte din punct de vedere estetic și în condiții de igienă maximă, aceasta fiind respectată cu strictețe. Toate aceste aspecte sunt cele mai valoroase și au prețul lor pentru care clientul alege să plătească! Oferă-i clientului atenție, profesionalism, înțelegere și arată-i că îți pasă de el și de alegerile făcute împreună cu el. Fii mândru că te-a ales pe tine dintre mulți alții ca să-i fii specialistul lui de încredere!

Despre Gabriela

Gabriela Rotundu consilierea profesională

Gabriela este specialist acreditat în Dermopigmentare, locuiește în Marea Britanie și profesează din anul 2018. Chiar dacă nu are o vechime foarte mare privind la anul în care a început să profeseze, a înțeles foarte bine bazele dermopigmentării și secretele unei lucrări reușite încă de la cursul de bază și de primul model căruia i-a creat sprâncene.

După cum ne-a povestit, anul 2018 a fost cel în care a avut loc marea schimbare în viața ei. A absolvit cursul acreditat de dermopigmentare în cadrul Academiei Simetric. Cu Larisa Tănase – Master Trainer internațional în dermopigmentare și creatoarea “sprâncenelor fericite”.

Gabriela a decis încă de la bun început să studieze toate ramurile de bază ale tehnicilor de micropigmentare, și anume:

  • Micropigmentarea sprâncenelor prin 6 tehnici diferite. De la arhitectura sprâncenelor și stilizatul lor, până la powdering, microblading fir cu fir, ombre, sombre și hybrid;
  • Micropigmentarea pleoapelor: eyeliner infraciliar și clasic;
  • Micropigmentarea totală a buzelor prin trei tehnici diferite: pudrat, ombre și efect intens de ruj.

După ce a susținut examenul cu succes, a început să profeseze imediat. Să lucreze constant și să pună în practică tot ceea ce a învățat cu strictețe la curs. Chiar de la început Gabriela a înțeles cât de important este ca în drumul către succes să fii ghidat de către un mentor și că nu trebuie să existe nici măcar o zi din carieră fără antrenament. Gabriela a tratat cu maximă seriozitate instructiunile de la curs. Și faptul că este esențial să se execute 100 de lucrări pe piele sintetică înainte de a lucra pe cliente. A făcut aceste lucrări și, astfel, a putut observa singură propria evoluție. „Toate au un sens și o importanță deosebită. E nevoie să avem răbdare și să cerem ajutor de la mentor. Pentru a putea evolua și a evita să repetăm aceleași greșeli.”

După doar un an de experiență, în aprilie 2019, Gabriela a simțit nevoia să meargă la următorul nivel profesional. A investit în următorul curs unde a aprofundat micropigmentarea. Studiind mai multe detalii într-un Masterclass Colorimetrie Pigmentologie Cover-Up, tot în cadrul Academiei Simetric cu Larisa Tănase. Mai târziu, în octombrie 2019 și-a perfecționat tehnicile de stilizare a sprâncenelor naturale, în cadrul aceleiași academii. De data aceasta cu Camand Ramzian, trainer specializat pe sprâncene naturale prin diverse tehnici. Și a continuat drumul spre evoluția profesională participând la competiții, cursuri, live-uri, webinarii, dar și cel spre evoluția personală prin participarea la cursuri de dezvoltare personală.

În prezent face parte din “grupul dermopigmentiștilor” din cadrul Academiei Simetric. Unde sunt monitorizați, informați și ghidați despre toate competițiile care au loc în domeniu. De acolo află mereu despre tot ceea ce apare nou, despre toate campionatele sau congresele care au ca subiect dermopigmentarea.

Un alt moment important din cariera Gabrielei Rotundu a fost evenimentul Lash Fest organizat de către Corina Turcuman. A participat la trei categorii și a obținut locul 1 la două dintre acestea, Powdering și Microblading Fir cu Fir, și locul 2 la proba Women Brow, dar și un trofeu de mențiune Best Technical Work Fashion Eyebrows din partea Larisei Tănase. Gabriela ne-a mărturisit că a depus un efort foarte mare atunci când s-a pregătit pentru acest eveniment. “Am muncit foarte mult, zilnic, ca să mă pregătesc pentru acest campionat. Fără un mentor, sigur nu aș fi reușit. Însă recunosc că nu m-am așteptat să câștig. Dar pentru că m-am antrenat foarte mult și am fost ghidată, am reușit!”

Gabriela nu a lăsat nici perioada diferită și, poate pentru unii, dificilă să o oprească din pregătirea profesională. Așa că, în lunile martie și mai ale acestui an a participat la webinarii online: Alergiile PMU cu trainerul Italian Victoria Lugoida și la Dezvoltare Personală și Profesională cu Larisa Tănase.

Contact:

Pagina Facebook: Gabriela-Rotundu-PMU-expert

Cont Instagram: Gabriela Rotundu

Domiciliu: Leeds, Marea Britanie

Telefon: +447 538 145 791

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + eight =