Tehnicile manuale de conturare prin fire: descriere, asemănări și diferențe
Roxana Dumitru, unic reprezentant în România al tehnicii Diamant Blading și Easy Cut, Expert Specialist și Owner al Studiourilor Roxana Dumitru, Trainer Oficial NPM România și Top Trainer în cadrul Start Academy ne vorbește în acest articol despre tehnicile manuale de conturare a sprâncenelor prin fire, descrierea lor, asemănări și diferențe:
CE ESTE DIAMANT BLADING?
Cea mai nouă metodă de dermopigmentare a sprâncenelor, „Diamant Blading reprezintă și cea mai bună cale de a obține rezultate exceptionale.
Tehnica „Diamant Blading” creează un efect minunat, unic la ora actuală în întreaga lume, prin finețea sa extraordinară, prin naturalețea deosebită, constituind un adevărat reper în machiajul semi-permanent al sprâncenelor.
Diamantul este printre cele mai dure substanțe din lume, iar vârful de diamant, special conceput pentru blading, este deosebit de tăios, din acest motiv trebuie luate măsuri suplimentare de siguranță. Astfel, dispozitivul folosit în tehnica de diamant blading prezintă un accesoriu care împiedică diamantul să pătrundă adânc în piele mai mult decât este necesar.
Tipuri de dispozitive utilizate:
Sunt 3 tipuri de dispozitive folosite în tehnica diamant blading:
- White Diamant Blader este un stilou realizat din titan, fiind
prevăzut in varf cu un diamant alb real, special tăiat pentru a se potrivi unei proceduri de micropigmentare. Acest tip de stilou este versiunea de lux din gama Diamant Blading si poate fi folosit până de 500 ori. Este necesara sterilizarea lui, pentru a putea fi refolosit, prin metodele acceptate de catre autoritatea națională de sănătate publică.
- Black Diamant Blader este un stilou realizat din aluminiu
anodizat, ce prezintă în vârf un diamant negru. El poate fi folosit i
în până la 40 de proceduri.
- Single Use Diamant Blader este un stilou de unică folosință cu
mânerul din plastic și vârf din diamant negru. Acest tip de stilou este de unică folosință.
Stilourile sunt fabricate în Elveția, conform standardelor de precizie și calitate pentru care această țară este renumită.
Descrierea procedurii
Metoda Diamant Blading este foarte simplă și complexă, în același timp. Tehnica se realizează prin „crestarea” suprafeței pielii la o adâncime de maximum 0.5 mm, cu un diamant tăiat special pentru a putea fi folosit în acest scop. Astfel, se pot crea linii atât de fine, încât micropigmentarea sprâncenei să pară fire de păr reale, precis conturate.
Datorită adâncimii mici de penetrare în epidermă și a faptului că diamantul are o suprafață netedă ce lasă în urmă o tăietură foarte fină și precisă, pielea se vindecă foarte repede, păstrând astfel culoarea pigmentului foarte clară dupa vindecare, și o linie mai îngustă și mai fidelă în asemănarea cu firul de par.
EASY CUT: tehnică și dispozitiv
Tehnicile de micropigmentare s-au tot schimbat de-a lungul anilor, au evoluat și astfel a mai apărut o nouă metodă de dermopigmentare a sprâncenelor ce este reprezentată în premieră mondială în domeniul machiajului de stiloul „Easy Cut”.
Stiloul „Easy Cut” este identic din punct de vedere tehnic și vizual cu stiloul de unică folosință cu diamant. Noul dispozitiv de dermopigmentare „Easy Cut” prin comparație cu stilourile Diamant Blading prezintă o singură diferență, însă una foarte importantă de altfel, și anume materialul din care este realizat vârful, care la Easy Cut este din metal și se aseamănă cu un mic bisturiu. Avantajul pe care îl prezintă vârful realizat din metal este rezistența acestuia la acțiuni mecanice, si anume faptul că nu se poate deteriora la fel de ușor ca diamantul din vârful stilourilor Diamant Blading.
MICROBLADING
Tehnica
Microblading-ul este cea mai veche metodă de realizare a tehnicii fir cu fir. Ea stă la baza dermopigmentării încă de la începuturile acesteia. Tehnica reprezintă „zgârierea” suprafaței pielii cu o grupare de ace care sunt aliniate in 2 variante: ac slope sau ac u-shape.
Dispozitive
Acele slope pot varia de la grupări de 7 ace, până la 21 ace. Cea mai utilizată varianta este cea de 12 ace.
Acele u-shape sunt realizate dintr-un număr mai mare de ace, și pot începe de la 12 până la 18 ace.
Grosimea acelor din grupări poate varia de asemenea, de la 0.18 mm cele mai fine, până la 0.25 cele clasice.
În funcție de gruparea aleasă putem realiza diferite efecte. Linii drepte sau ușor curbe cu acele slope, linii mai fine și curburi mai mici cu acele u-shape.
ASEMĂNĂRILE ÎNTRE DIAMANT BLADING/EASY CUT ȘI MICROBLADING:
- Tehnicile manuale, indiferent că vorbim despre Microblading, Diamant Blading sau Easy Cut, dacă sunt realizate corect, pot crea linii mai fine și de mai lungă durată decât putem obține prin trasarea lor cu aparatul de dermopigmentare.
- De asemenea, ca și dezavantaj, dacă sunt realizate de către persoane nepregătite corespunzator privind tehnicile și realizarea acestora, pot crea cicatrici și pot distruge pielea pentru o perioadă lungă de timp.
- Când sunt urmate indicațiile post procedurale de îngrijire, vindecarea are loc repede, în doar câteva zile, fără dificultăți pentru client.
DEOSEBIRIILE ÎNTRE DIAMANT BLADING/EASY CUT VERSUS MICROBLADING:
- Liniile create pot prezenta o ușoară diferența în grosime. La Diamant Blading și Easy Cut liniile se vindecă ușor mai fine decât la Microblading.
- În timpul procedurii, stilourile Diamant și Easy Cut pot crea orice tip de efect sau curbură fără a fi necesar să apelăm la alt dispozitiv, pe când în microblading, pentru efecte diferite, avem nevoie de ace și stilouri diferite.
- La trasarea liniilor în cadrul procedurii prin Microblading, există un ușor disconfort auditiv, care la Diamant Blading și Easy Cut nu există, acestea trădând liniile în liniște totală și maxim de confort.
- Procedura Diamant Blading și Easy Cut se realizează prin trasarea liniilor fără pigment, urmând ca, după trasare liniile să fie umplute cu pigment. La Microblading acele se introduc întâi în pigment și apoi se crează firele, fiind mai ușor sa le vedem imediat după.
- Grosimea firelor trasate, după vindecare, poate fi ușor diferită. Șansele ca firele să se dilate după vindecare, prin procedurile Diamant Blading și Easy Cut, sunt foarte mici, prin comparație cu tehnica Microblading, unde rezultatul depinde foarte mult de faptul că procedura trebuie realizată corect din punct de vedere tehnic. Dacă prin Microblading se pătrunde mai adânc în cadrul procedurii, firele se pot dilata foarte mult, până la a se uni, pe când prin Diamant Blading și Easy Cut, acest lucru este aproape imposibil.
- Pigmenții folosiți în tehnicile manuale trebuie să fie de o anumită consistentă, mai denși ca și textură, prin comparație cu pigmenții folosiți la procedurile efectuate cu aparatul de dermopigmentare, care sunt mai fluizi. Tehnicile Diamant Blading și Easy Cut însă, necesită o textură anume pentru a se obține un rezultat optim, descoperită și comercializată doar de către brandul Diamant Blading
- Există o diferență și la capitolul sensibilitate. Datorită suprafeței netede a dispozitivelor de lucru, când vine vorba despre Diamant Blading și Easy Cut, durerea în cadrul procedurii este aproape inexistentă, câteodată procedurile putând fi realizate chiar și fără anestezie. La Microblading acest detaliu nu poate fi trecut cu vederea, pentru a asigura confortul maxim pentru client.
În CONCLUZIE, tehnicile sunt foarte asemănătoare, iar majoritatea diferențelor sunt percepute doar de către tehnicienii dermopigmentiști.
Stilourile Diamant Blading și Easy Cut facilitează un confort maxim pentru client și mai mare versatilitate pentru tehnician, fără însă ca diferențele în vindecare să fie considerabile.
La aceste detalii se adaugă și diferențele considerabile de preț ca și cost per procedură pe care le implică suplimentar aceste tehnici, fiind astfel catalogate ca și variantă de lux a tehnicilor manuale, detaliu care justifică și un cost mai ridicat al procedurii Diamant Blading prin comparație cu tehnica clasică Microblading.
Ar fi de menționat un ultim detaliu, și anume că, tehnicile Diamant Blading și Easy Cut, pot fi realizate doar de către dermopigmentiștii. Ei cunosc și lucreaza în tehnica microblading, și doar după participarea acestora la un curs de specializare, Diamant Blading, cu durată de o zi.
COST CURSURI ȘI DISPOZITIVE:
Prețul unui astfel de curs este de de 1380 euro, la care se adaugă costul stiloului. În funcție de varianta aleasă, prețul diferă astfel:
- White Diamant Blader – 2200 euro
- Black Diamant Blader – 670 euro
- Single Use Diamant Blader – 20 euro
- Easy Cut – 19 euro
Contact:
Informații și programări:
Studio Roxana Dumitru
Tel: 0729185010
Email: office@roxanadumitru.ro
Informații și Înscrieri Cursuri Dermopigmentare
Start Academy
tel: 0770815659