Lavinia Pop – Trainer Internațional și
Specialist în dermopigmentarea
estetică și medicală.
Lavinia Pop – Trainer Internațional și Specialist în dermopigmentarea estetică și medicală. Profesor Start Academy pe zona de NE a României şi a Marii Britanii, se află mereu într-o continua dezvoltare şi cercetare. A participat la numeroase cursuri de specializare și perfecționare, seminarii și congrese.

Marea Britanie este teritoriul  unde s-a consacrat atât ca tehnician și specialist, cât și ca formator. A susținut cursuri de specialitate în Londra. În România a revenit de curând. Este fondatorul primului centru dedicat în exclusivitate dermopigmentologiei cosmetice și medicale, ESTHETIK din Baia Mare.

LPM: Să facem o incursiune în trecut și să ne povestești puțin despre cum ai început tu sa lucrezi in domeniul beauty.

LP: Sună a clişeu, dar perioada copilăriei este cea care reușește să dezvolte și să trezească în noi, pasiuni și talente care ne urmează de-a lungul vieții. Tipic fetelor, adoram să mă joc cu păpușile. Le infrumusetam tot ce aveam la îndemâna.  Astăzi încă mi se întâmplă să retrăiesc sentimente din copilărie atunci când descopăr detalii și lucruri noi în meseria pe care o practic.

Mai târziu, când a venit momentul să aleg “ ce să mă fac când voi fi mare “ – nu știam cum să definesc pasiunea mea dar curiozitatea mă împingea către cabinetele de cosmetică și tot ce implica activitatea lor.

Această meserie presupune urmarea unei şcoli profesionale, lucru de neconceput de către mama, pentru care nu exista altă opțiune în afara absolvirii cursurilor unei facultăți.

Am respectat dorința ei si nu regret, din contra, astăzi îi mulțumesc, studiile superioare au completat perfect formarea mea profesionala. Cu toate acestea, atracția către frumusețe și-a spus cuvântul, astfel încât, în timpul sarcinii cu fiul meu, am decis să urmez cursul de cosmeticiană, în orașul meu natal Baia Mare, având-o ca profesor pe doamna Vicky ( Eva Lacatus ) căreia ii mulțumesc pe această cale și pentru care am o deosebită stimă și admiraţie.

LPM: Care sunt sursele tale de inspiraţie în munca pe care o faci ?

LP: În primul rând, fiecare clientă mă inspiră, fiecare având anumite dorințe, așteptări, dar și prin unicitatea fiecăreia ca înfățișare, personalitate și stil.

O altă sursă de inspirație o reprezintă  echipa Start Academy, noua mea familie. Alături de colegele mele din ţară, Claudia, Ana Maria,  Roxana, Oana, Mihaela și Simona dezvoltăm idei și construim mereu, proiecte noi. Pasiunea comună ne inspiră zi de zi, iar frumusețea echipei Start constă în simplul fapt că împărtășim tot ceea ce descoperim.  Implicit sunt inspiraă de elevii mei, care mă solicită să caut soluții și metode de predare diversificate și pe înțelesul tuturor.

LPM: De-a lungul vieții avem o serie de bariere, provocări pe care noi trebuie să le depășim. Cu siguranță ai avut și tu parte de ele, ne povestești puțin?

LP: Fiind o fire ambiţioasă, cuvântul barieră îl folosesc rar, și atunci cu un înțeles diferit.  Au existat multe provocări în viața mea și le-am tratat pe toate cu seriozitate, trecându-le întâi prin filtrul gândirii, prioritizându-le, și astfel dându-le valoare sau nu .

Provocarea anului a fost aceea de a decide să revin în România, să deschid primul centru dedicat în exclusivitate serviciilor de dermopigmentare cosmetică și medicală. Apoi a urmat propunerea celor de la Start Academy, de a mă alătura echipei lor și să dezvoltăm prima școala acreditată de Dermopigmentare în Baia Mare.

Ultima provocare a acestui an, consider că a fost invitația voastră de a apărea pe coperta  revistei Les Professionels, lucru ce mă onorează şi astfel pot spune că, anul 2017, a fost anul marilor provocări, cărora le-am răspuns cu multă implicare, dăruire și muncă.

LPM: Ce anume te-a determinat să te întorci în țară ?

LP:  Eram des întrebată de către clientele din Londa, ce voi face acasă. Oamenii sperau la o revenire definitivă în țară. Răspunsul meu era mereu același, ceea ce făceam acolo urma să fac și în România, doar că trăind cu o mai mare împlinire și pace în suflet.

LPM: Fiecare make up artist are un stil al lui, tu ce stil ai adoptat sau creat în domeniul make-up?

LP: Intotdeauna urmăresc a păstra un aspect plăcut, natural. Se poate interveni asupra înfățișării păstrând totuși un aspect natural. Însă, datorită noilor tehnici, specialiştii pot crea astăzi un aspect natural. Dermopigmentarea a devenit un serviciu tot mai solicitat.

LPM: Care sunt cele mai importante cursuri de specializare în domeniu la care ai participat?

LP: Am urmat multe cursuri, seminarii, Masterclass-uri, congrese și  conferințe nationale si internationale. Este adevărat că îndrăgesc tehnicile lui Sviatoslav Otcenash, tocmai de aceea am ales să urmez mai multe cursuri ale academiei lui. Am avut deosebita plăcere să o întâlnesc și să urmez unul dintre cursurile deosebitei Pat Shibley Gauthier.  Apoi SPCP ( Society Permanent Cosmetic Professional USA ): Lorena Orberg, Moshe Alul, Natalya Masnaya, Dolores Srok, Alexandra Gorecka, Ana Savina, Kristina Melnicenco, Silwia Navrot și mulți alții.

LPM:  Dacă tot am vorbit despre evenimente, spune-ne și despre planurile tale de viitor.

LP: Se află în desfășurare câteva proiecte pentru noul an. Unul dintre acestea este de a extinde programa cursurilor Start Academy pe teritoriul Marii Britanii și nu numai. Lucrez deja la lansarea unei tehnici noi de abordare a corecțiilor în dermopigmentare. Am încă  un proiect îndrăzneț, despre care este încă devreme să vă vorbesc .

LPM: Simţi ca ai avut satisfacții în acest domeniul? Daca da, care sunt acestea?

LP: Categoric, da. Cu adevărat simt ce voia Confucius să spună prin citatul “ Dacă-ţi place ceea ce faci, nu vei munci nici o singură zi din viaţa ta.”

LPM: Care sunt cele mai importante realizări ale tale?

LP: Cea mai mare realizare a mea este fiul meu, Yannis. Profesional, cea mai mare reușită este aceea de a fi astăzi, profesor Start Academy. Am posibilitatea de a  oferi o meserie atâtor persoane și să le fiu îndrumător.

LPM:  Ai sfaturi pentru cei care își propun să intre în domeniul beauty?

LP: Sfatul meu este unul general, valabil tuturor celor care au un vis sau o intenție. Ii sfătuiesc să facă un prim pas, cât de mic , spre îndeplinirea acelui vis. Acest prim pas, poate fi și un simplu telefon, cerând mai multe informații despre acel domeniu. Garantat, ușile vor începe să se deschidă tot mai mult .

Pentru cei care optează spre domeniul Beauty, îi sfătuiesc să cerceteze ce anume în acest domeniu i-ar atrage în mod special. Apoi să se informeze unde și alături de cine ar putea să obțină un Start corect. Acolo vor obține mai multe informații, unde vor avea ocazia de a practica cât mai intens. De asemeni li se asigură sprijin nelimitat și după încheierea cursului. Atunci când încep să profeseze apar atât de multe întrebări.

LPM: Un gând de încheiere pentru cititorii noștri?

LP: Doresc tuturor cititorilor și echipei voastre, un Crăciun binecuvântat și un An nou cât mai senin, productiv și bun, alături de toți cei dragi.

 

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here