Din ce în ce mai multe femei apelează la diverse trucuri de înfrumusețare, iar motivele acestora pot fi diverse. De la nevoia de a ascunde sau masca anumite imperfecțiuni. Până la modul în care aceste trucuri le ușurează viața de zi cu zi, prin timpul economisit în fața oglinzii. Înfrumusețarea genelor reprezintă una dintre acele proceduri care salvează timp, energie și care ajută femeile să fie frumoase oricând. Extensii de gene nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Există diferite materiale din care acestea sunt fabricate, se găsesc în mai multe nuanțe, grosimi și curburi. Însă, o procedură pe care o putem numi încă noutate pe piața din România, este laminarea genelor. Am stat de vorbă cu Ionela Puiu atât despre extensiile de gene, cât și despre laminare. Pentru a afla cât mai multe detalii despre cele două proceduri.

Extensii de gene sunt realizate din mai multe materiale, care imită foarte bine naturalul. Multă lume probabil se întreabă de ce sintetic și nu natural. Ionela explica că părul natural nu își menține la fel de mult forma, curbura, și nici nu se usucă la fel de repede ca materialul sintetic. Spre deosebire de genele de la machiaj care sunt purtate ocazional, care sunt din păr natural, extensiile trebuie să reziste cât mai mult. Acestea trebuie curățate, spălate, pieptănate zilnic. De aceea se preferă materialele sintetice, pentru că sunt mult mai rezistente decât părul natural. Mărimea, grosimea și curbura extensiilor se aleg în funcție de genele naturale. Cu o marjă de +/- 01 mm, pentru un efect cât mai natural.

Laminarea genelor, despre care spuneam că poate fi considerată încă o noutate. Este o alternativă a extensiilor de gene din ce în ce mai solicitată de către românce. Spre deosebire de aplicarea extensiilor unde se folosesc adezivii, procesul de laminare este pe bază de creme. Beneficiile fiind gene sănătoase, mai curbate și mai lucioase. Procedura se recomandată atât persoanelor de sex feminin, cât și masculin. Excepție fac cei din următoarele categorii: persoane cu blefarită (inflamația pleoapelor), eczemă sau dermatită eczemoasă, alopecie (gene rare sau dispariția lor), cataractă, conjunctivita, erupție cutanată, intervenții chirurgicale recente. De asemenea, nu se recomandă ca procedura să fie făcută la menstruație, în sarcină sau în timpul alăptării.

Există diferențe și în ceea ce privește timpul de efectuare al celor două proceduri, menținerea rezultatului și perioada de întreținere. Aplicarea extensiilor durează undeva la două ore, chiar două ore și jumătate, iar procesul de laminare durează 50-60 de minute. Întreținerea pentru extensiile de gene se face până în patru săptămâni. Chiar dacă nu au căzut toate, iar în cazul laminării, întreținerea se face la șase – opt săptămâni. Niciuna dintre proceduri nu este dureroasă și nu prezintă niciun disconfort. Exceptie facand doar în cazul în care, la aplicarea extensiilor intră accidental adeziv în ochi sau, dacă vorbim de laminare, testul de alergie nu a fost făcut cu 48 de ore înainte. În ambele proceduri in situațiile accidentale de mai sus, pot apărea următoarele efecte secundare: roșeață, iritație, mâncărime sau umflături la nivelul ochilor.

Îngrijirea genelor după, timp de 48 ore nu este indicat să fie udate (saună, piscină etc) și nici să se folosească machiajul. După cele 48 de ore machiajul este permis. Atunci când se aplică extensii, 24 de ore sunt suficiente în ceea ce privește îngrijirea de după procedură. Extensiile de gene, aplicate corect, cu grosimea, cât și lungimea corectă, nu afectează cu nimic genele naturale. Acestea pot fi spălate și curățate zilnic, după cele 24 de ore. Însă, un aspect important de care se ține cont este că nu se aplică extensii pe babylash (gene în faza anagena). Aceste genute „pui” se vor antrena in aplicarea extensiilor cand ajung la maturitate. De asemenea, nici procesul de laminare nu afectează cu nimic genele. În urma procedurii genele naturale nu cad, ci dimpotrivă, este regenerată structura lor.

Ionela Puiu a pornit pe acest drum din curiozitate și a urmat apoi nenumărate training-uri și specializări. În prezent este împinsă de o dorință continuă de dezvoltare. Ceea ce o face se se adapteze tuturor noutăților și trendurilor din domeniul Lash & Beauty.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − eight =