Gemenele PMU – Business la indigo | Aceeași meserie, stiluri diferențiate

0
1100

LPM: Fetelor, vă rugăm să ne scrieți câteva rânduri despre voi!

 EC: Mă numesc Elena Copăceanu, sunt mamă și om de afaceri. Meseria pe care o îmbrățișez este cea de dermopigmentist și de curând am deschis porțile Academiei care îmi poartă numele.

CC: Sunt Cornelia Copaceanu, soara geamană a Elenei. Fac parte din echipa EConcept® pentru că la randul meu, sunt dermopigmentist. Dețin un salon de înfrumusețare, Salon  SEBASTYAN.

LPM: Care este ultima formă de învățământ pecare ați absolvit-o?

EC: Facultatea de Finanțe – Bănci din cadrul Universității Spiru Haret, București

CC: Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Spiru Haret.

LPM: Ce cursuri de pregătire profesională ați urmat?

 EC: M-am specializat în acest domeniu cât încă meseria de dermopigmentist nu avea un statut bine definit din punct de vedere legal în România. Am participat la cursuri de calificare și specializare, și de aprofundare a unor tehnici inovative în Academii de prestigiu din Spania, Belgia, Grecia, Mexic.

 CC: Am urmat cursurile de specialitate in cadrul unor academii de profil din Spania, Grecia și  Belgia.

 LPM: Care sunt calitățile care vă recomanda să fiți bune profesioniste ale domeniului?

 EC: Nu mă pricep să mă laud cu ale mele calități, insă știu că firea mea ambițioasă și simțul de răspundere dzvoltat au fost necesare în evoluția mea profesională.

CC: Cred că talentul la desen și viziunea de ansamblu a lucrurilor m-au determinat să fac carieră în domeiul machiajului semipermanent.

LPM: De ce ați ales această meserie?

 EC: Am ales acestă meserie pentru că pur și simplu am considerat-o o provocare și doream să ofer servicii exclusiviste, de calitate superioară clientelor mele.

CC: Am ales această meserie pentru că din totdeauna am fost pasionată de tot ceea ce ține de ramura medicinii, a cosmeticii și tot ceea ce este legat de frumos.

LPM: Ce satisfacții v-au oferit aceasta?

 EC: Satisfacția mea înseamnă de fapt, satisfacția clientelor mele. Este un sentiment unic pe care ți-l oferă fiecare clientă în parte, zâmbetul. Am totodată o satisfacție extraordinară când vine vorba de realizările profesionale ale echipei mele. Să pot ajuta oricare persoană dornică să învețe și să progreseze în acest domeniu am bucuria că o pot ajuta sau susține în fiecare demers profesional al acesteia. Spun acestea pentru că, la rându-mi am avut nevoie de ajutor pentru a progresa și performa în această meserie și știu că sunt recunoscătoare fiecărui om care a contribuit la bunul demers al proiectelor mele profesionale. Sunt aspecte ce țin de frumusețea interioară a omului, pe care nu am cum să le uit. De exemplu, Livia, colega mea, mi-a trimis de curând un gând minunat, care m-a impresionat, in engleza:

“ You need thousands of people who don’t connect with you. And you meet that one special person, and your life is changed. Forever! “

Așadar, asta ca o răsplată pentru șansa pe care am avut-o de la Dumnezeu, știind cât este de greu să faci primii pași într-o meserie îi voi ajuta pe oamenii super talentați și dornici să evouleze, cu toate resursele mele să progrese în proiectele lor.

CC: Să surprind fericirea pe chipul clientelor atunci când  se uită în oglindă după terminarea procedurii de micropigmentare, este una dintre cele mai mari satisfacții ale mele. Am marea surpriză să descopăr la multe cliente o reacție naturală, atât de frumoasă încât să ma emoționez și să mă incarc atât de frumos cu buna lor energie. Am întâlnit de curând o clentă care mi-a oferit un moment minunat de satisfacție și in egală măsură o lecție pe care nu o voi uita. Povestindu-mi cât de greu îi este să se descurce în urma unor probleme grave cu care s-a confruntat în decursul vieții am decis să îi ofer acest serviciu cadou. Lăsată infirmă de un soț extrem de gelos și violent, a avut puterea să lupte să își crească frumos copilul și să-i ofere toate cele neceasre pentru instruire. Soțul ei a murit în urma infarctului pe care l-a avut în ziua sentinței. Acesta fusese condamnat la cațiva ani buni de închisoare pentru că atentase la viața acestei femei. În urma acestei povești cutremurătoare nu poți sta impasibil și am făcut pentru dumneai acest gest. Important nu este gestul meu ci reacția frumoasă pe care a avut-o această femeie minunată cu care, de atunci am rămas foarte bune prietene.

Și eu și sora mea suntem de părere că binele pe care îl putem oferi celor aflați în suferință inseamnă o satisfacție care ține de noi, de sufletul nostru și de educația pe care am primit-o de acasă.

LPM: Care este cea mai mare realizare profesională a voastră in acest domeniu?

 EC:  Acest domeniu mi-a adus atât de multe realizari pe câte nici nu visam. Am marea realizare să am o echipă de fete tinere și talentate pe care le-am instruit și pregătit în acest domeniu în cadrul academiei mele sau pe multe dintre colegele mele, le-am trimis la cursuri de perfecționare pentru celelalte ramuri ale industriei de frumusețe, la cele mai bune academii din țară. O seamă de profesioniști foarte talentați lucrează azi în Academia Elena Copăceanu.

O altă mare realizare profesională este aceea că de curând, am strâns o echipă de profesioniști ai domeniului, deopotrivă colegele mele și colege de breaslă unite toate, sub egida unui brand, EConcept® – un concept care reunește profesioniști de top ai domeniului și care garantează calitatea serviciilor de micropigmentare.

CC: Faptul că am reușit să cumulez cunoștințe în acest domeniu și să le pot oferi celor dornici să învețe tainele acesti meserii  frumoase sunt pentru mine realizări frumoase din punct de vedere profesional.

 LPM: Cum decurge o zi din viața voastră, la muncă?

EC: Sunt implicată în foarte multe proiecte. Lucrez zilnic în salon de luni până vineri. Onerz cu promtpitudine fiecare programare de ale mele pentru că punctualitatea este un aspect foarte important în acest business. De asemeni, lunar, mă dedic curusurilor și masterclassurilor din cadrul academiei. Sunt foarte atentă cu cursantele mele, ma surprind deseori repetând anumite chestiuni legate de teorie, aproape obsesiv, pentru ca nu vreau sa las niciun capitol pe care le studiaza pana ce acestea nu-l inteleg perfect.

După amiezile și weekendurile sunt dedicate familiei și în timpul liber rămas ma preocup să dezvolt strategii de business pentru bunul mers al Academiei, al francizei EConcept®.

CC: O zi la muncă, începe cu deschiderea salonului pe care îl administrez. Intru în salon de la ora 9:00, îmi pregătesc materialele și ustensilele pentru prima mea programare de la ora 9:30. Odată rezolvate programările mele mă asigur că toate lucrurile funcționează perfect pornind de la apsecte ce țin de organizare și până la soluționarea problemelor ce țin de contabilitate, gestiune și promovare.

LPM: Elena, cum ai descrie o zi profitabilă, o lună profitabilă sau un an profitabil?

 O afacere devine profitabilă când inițial, “aduci bani de acasa”. Am trecut  prin  momente grele dar am crezut în mine și în această afacere. Să crezi că vei reuși, asta este important. În timp, cu muncă multă și cu perseverență, rezultatele apar!

Da, mulțumesc lui Dumnezeu, businessul îmi aduce profit din toate punctele de vedere.

 LPM: Când ați deschis academia, Cornelia?

 Academia este inființată încă din 2013, unde am susținut cursuri într-un cadru non-formal. Aici am descoperit și promovat oameni talentați și dornici să facă treabă. Imediat cum legislația a permis și recunoscut această meserie de dermopigmentist, Academia “Elena Copăceanu” a fost prima școală de profil care a obținut acreditarea din partea instituțiilor abilitate. Suntem într-o permanentă colaborare cu profesioniștii ANC, ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și ai Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

LPM: Elena, de ce trebuie să aleagă oamenii Academia?

Pentru că nu sunt un om egoist. Vreau să impart cunoștințele mele cu toți oamenii care vor să invețe cât mai mult, care vor să muncească și să se autodepașească. Pun la dispoziția lor toate resursele necesare pentru ca ei să evolueze frumos în acest domeniu. Consider că această meserie este de fapt, o artă. Iar pentru această meserie este nevoie de talent, de rezistență și dorință. Acestea sunt criteriile de selecție când îmi formez grupele de formare.

 LPM: Cornelia ne poți spune ce ofertă de învățământ propune Academia “Elena Copăceanu” pentru cei interesați?

Academia “Elena Copaceanu” dispune de un plan de învățământ foarte bine structurat și pus la punct, planificarea respectând cu strictețe normele noii legi pentru tatuatorii / dermopigmentiști din România și întrega Europă.

Pentru începatori, Cursul “ Arta Machiajului Semipermanent ”, un curs complet, se desfașoară pe o durată stabilită de ANC sub egida Ministerului Educației Naționale și cuprinde:

 • Machiaj semipermanent – cunoștințe de bază
 • Norme de igienă / Protecția muncii
 • Anatomie și fiziologie
 • Colorimetrie și teoria culorilor
 • Consultul și comunicarea
 • Pericole și riscuri
 • Tehnici de realizare a machiajului semipermanent
 • Legislație

Iar pentru cei care vor să își perfecționeze tehnicile există masterclassuri și module de specializare pe care le pot aprofunda:

 • Masterclass Eyebrows Powder
 • Modul Microblading
 • Modul Stilizat Sprâncene

 LPM: Cu ce se difernțiază de celelalte academii din țară, Elena?

Orice persoană interesată să activeze în domeniul micropigmentarii trebuie să dețină competențe profesionale atestate prin certificate ale unui curs autorizat de Ministerul Educației Naționale! Academia “Elena Copăceanu” este printre primele școli de profil autorizată de MEN, de Ministerul Muncii și de ANC!

LPM: Cornelia, cât sunt de importante congresele sau târgurile de profil?

Sunt foarte importante pentru că în momentul în care ajungi la un anumit nivel, poți percepe anumite subtilități ale domeniului și întâlnești o seamă de profesioniști cu care poți face un schimb de experiență profesională. Tot acolo găsești noutăți despre tot ceea ce înseamnă tehnică și produse la un nivel de top.

Elena, ne povestești câte ceva despre istoria acestui brand?

 Am gândit acest concept al brandului așa încât să mă reprezinte profesional, în funcție de personalitatea mea. Numele, EConcept®, este format din inițiala numelui meu “e”, căruia a fost adăugat  “concept”  fiind un proiect de franciză. Acest concept se dorește a fi unul reprezentativ pentru piața beauty atât pe plan național cât și pe plan internațional din punct de vedere profesional și calitativ. Marca EConcept® înseamnă o garanție a calității profesionale și este folosită de echipa mea, pe care am selecționat-o riguros și astfel, în acest domeniu se poate face o delimitare clară între “profesionist” și “amator”.

LPM: Cum a fost apreciat acest brand?

 Elena: Surprinzător de bine. Rezultatul a fost mult mai bun decât cel preconizat în scenariul de la începuturi. Reacțiile au fost dintre cele mai frumoase atât în rândul clientelor mele cît și în rândul colegilor de breaslă. Clientele au apreciat această facilitate, le ușurez efectiv munca când iși aleg un profesionist în acest domeniu. Sub egida EConcept® lucrează atât în țară cît și în străinătate fete instruite în Academie. Așadar pentru ele, asta înseamnă un sistem de promovare cu rezultate foarte bune, iar pentru cliente aceasta este garanția și încrederea pe care le-o ofer:  profesionalismul.

Cornelia: Pe lânga faptul că este deja o marcă apreciată și de încredere pentru clientele noastre, EConcept®, este numele liniei proprii de produse profesionale pe care le oferim profesioniștilor din domeniu.

Pigmenții sunt relaizați după o rețetă proprie, paleta de culori fiind variată.

Avem doar pigmenți sintetici a căror materie primă de înaltă calitate este garantată (conform normelor UE) fiind supusă testelor suplimentare în laboratoare independente. Pigmenții EConcept® sunt optimizați ca mărime. Astfel avem o acoperire puternică a pigmentului, culori adevărate și o pigmentare a pielii optimă.

Pigmenții noștri corespund normelor UE din 21.12.2012 și reglementării farmaceutice a materiilor prime din 04/2013 cu privire la conținutul de Nichel. Mai mult, pigmenții noștri sunt testați în laboratoare specializate de posibile impurități. Renunțăm pe deplin la adaosul de conservanți pentru a evita alergenii. Prelucrăm numai pigmenți a căror materie primă să corespundă cerințelor și normelor UE.

Aparatul este construit dupa nevoile fiecarui tehnician in parte. Aparatul nostru EConcept® cu modulul de igienă “în sens unic “ inovativ, vă ofera o protecție înaltă în ceea ce privește siguranța și igiena. Modulul permite schimbarea rapidă de la ac la culoare. În timpul schimbării modulului igienic, acul dispare în duză. Astfel riscul de a vă rani cu acul contaminat sau de a vă infesta (HIV, hepatită) este aproape nul.

Modelele igienice sunt ambalate steril și sunt trimise cu data fabricației și data expirării.

LPM: Oferiti 3 referințe privind calitatea acestui brand.

Elena: Calitate, Siguranță, Profesionalism

Cornelia: Seriozitate, Produse de calitate, Calitatea serviciilor.

LPM: Elena, care este diversitatea produselor acestui brand?

Punem la dispoziție profesioniștilor interesați aparatură profesională, pigmenți de calitate superioară și materiale specifice (ace, anestezice, emoliente pentru întreținere)

LPM: Cum evaluezi, obiecitv,  raportul calitate/preț al produselor acestui brand, Cornelia?

Fiind vorba despre un brand proaspăt lansat pe piața beauty, raportul este unul corect, accesibil pentru orice buzunar. Au fost concepute prețuri pentru toate buzunarele. Accesibilitatea este o altă calitate care definește EConcept®.

LPM: Mulțumim! Mult succes în demersurile dumneavoastră profesionale!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ