lila-rossa.ro
Livia Nica

Livia Nica – despre meseria dermopigmentist

Lumea artiștilor este pe cât de frumoasă, pe atât de complexă, iar pentru a o înțelege mai bine, am rugat-o pe artista Livia Nica să ne vorbească despre ce înseamnă pentru ea meseria de dermopigmentist.

“ O știu pe Elena Copaceanu de când a deschis primul salon în București. Pe strada Ion Mihalache exista un salon cochet și o echipă de oameni profesioniști de primă mână. Până în anul 2013, am fost asistent manager, timp în care m-am familiarizat cu munca ei și cu tehnica de lucru. A venit momentul când am decis că vreau să învăț tainele acestei meserii frumoase. Elena, cu bucurie mi-a insuflat această artă.”

Inspiratie

Pe Livia o inspiră clientele sale și o preocupă apsectul fin și natural al sprâncenelor. Are o idee formată despre ceea ce înseamnă naturalețea iar asta o face să creeze cu ușurință tot ceea ce înseamna dermopigmentare.

“Meseria aceasta este destul de solicitantă. Recunosc, primii pași sunt anevoioși, însă munca, talentul și voința m-au ajutat să cresc. Am trecut ușor peste aceste dificultăți de început de drum. Provocarea cea mai intreasantă este sa fii un bun “ascultător”, aspect esențial în depășirea anumitor bariere.

Livia ne povestește că nu are un tipar anume, ci mai de grabă se adaptează în funcție de necesitățile și dorințele fiecărei persoane. Stilul pe care îl abordează se apropie de naturalețe. Este un stil care se poate plia ușor oricărui tip de temperament și oricărei fizionomii, indiferent de vârstă.

Cursuri

Artista a participat la câteva cursuri de specialitate din domeniu atât în țară, cât și în străinătate din domeniu PMU. Începând de la cursurile susținute de Cornelia și Elena Copăceanu, până la cele susținute de Anna Savina și Sviatoslav unde a învățat tehnici variate de PMU.

“Sunt determinată să ofer viitorilor cursanți din cadrul Academiei Elena Copaceanu cele mai prețioase informații despre această meserie frumoasă. De asemenea, în această meserie avem și satisfacții. Rezultatul imediat și durabil pe chipul clientelor mele fericite. Bucuria și sinceritatea cu care clientele îmi spun “mulțumesc” este o satisfacție personală. O altă satisfacție este cea a rezultatelor. Este minunat să știu că am fost una dintre trainerii care au reușit să insufle cursantelor profesionalismul care le-a schimbat traiectoria în cariera lor.”

Progres profesional

Ușor, ușor Livia a progresat profesional și iată-o, astăzi, unul dintre trainerii Academiei Elena Copăceanu. Este mândră și recunoscătoare că poate împărtăși cunoștințe celor care vor să învețe. Îi mulțumește Elenei pentru încredere, pentru sfaturile profesioniste, pentru încurajări și pentru că mai presus de toate, este un om minunat!

Această meserie poate schimba viața celor care decid să învețe despre dermopigmentare, iar  atitudinea și percepția asupra profesionalismului este cel mai important lucru. Nimic nu se face la întâmplare, PMU presupune o anumită conduită și decență, iar lucrurile frumoase se întâmplă oamenilor care iubesc frumosul, celor care muncesc conștiincios și celor care știu că bunul simț este o carte de vizită personală.

 

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here