Patrick Kalle este unul dintre cei mai renumiți profesioniști din domeniul hairdressing-ului la nivel mondial, un om care a ajuns la un nivel greu de atins. Relația sa cu părul a început în Amsterdam, încă de pe vremea când era copil, acesta provenind dintr-o familie de hairdresseri.
Pe când avea doar 11 ani, Patrick a început să urmeze cursuri de haidressing și în același timp își tundea toți prietenii în salonul tatălui său.
În 2004 Patrick s-a alăturat companiei Trendy Hair Company iar la scurt timp cunoscutei companii Farouk Systems pe Europa în funcția de Art Director. În momentul de față călătorește prin toată lumea pentru a pregăti cei 19 distribuitori europeni și echipele lor, precum și pentru a susține traininguri despre ultimele tendințe în materie de tunsoare și culoare, cât și prezentarea produselor.
Calitățile și profesionalismul său sunt cunoscute și promovate în toată lumea fiind unul dintre cei mai ceruți specialiști la concursul Miss Universe 2010 din Las Vegas, 2011 în Sao Paolo, 2012 în Las Vegas și 2013 în Moscova.
Ajuns în România, Patrick a susținut câteva zile de trainiguri în care și-a împărtășit tehnicile și trucurile cu specialiștii români, iar noi nu am ratat ocazia de a-i lua un interviu pentru a afla detalii despre industria din afară, tendințe de culoare și tunsori.
Sunteți un profesionist care le-a văzut pe toate. Cum vi se pare industria de hairdressing din România?
Văd o mare schimbare care s-a petrecut în ultimii doi ani. Industria hairdressing-ului din România începe să devină profesionistă în adevăratul sens al cuvântului iar profesioniștii au început să avanseze foarte repede și să se alinieze cu industria internațională. Dacă arunci acum o privire la ce se poartă pe stradă, poți să observi că haidressing-ul românesc se îndreaptă în direcția potrivită.
Ce sfat aveți pentru profesioniștii români?
Consider că totul începe cu o educație corectă în acest domeniu. Pentru generațiile mai vechi de specialiști este un pic mai complicat, aceștia având la bază alte tehnici și informații insuficiente. Sugerez organizațiilor și școlilor de hairdressing din România să organizeze programe bine gândite pentru ca să se poată învăța de la o vârstă fragedă. Marele avantaj din ziua de azi este internetul, la care cu toții avem acces. Profesioniștii se pot folosi de internet pentru a fi la curent cu influențele din afară.
Cum v-ați descrie stilul în câteva cuvinte?
Sunt un hairdresser foarte tehnic, foarte precis, munca mea este ușor de urmat, pot să o explic cu usurință. Nu cred în genul de prezentări bazate pe “privește și te minunează”, ci în prezentările științifice. Înainte să fac ceva, oamenii înțeleg cum va arăta varianta finală.
Care sunt culorile și tunsorile care se poartă în acest sezon?
Se poartă nuanțele de violet sau aubergine (vânătă). Tehnica de vopsire se axează mai mult pe crearea unui balayage pe orizontală, de la rădăcină se începe cu o nuanță și se continuă cu altă nuanță spre vârfuri. Când vine vorba de tunsori nu vorbim de păr scurt, mediu sau lung, deoarece este mult mai important cum este structurată textura părului.
De exemplu, am observat că în România se poartă în general părul tuns la aceeași lungime, nu este tuns graduat. În alte țări se folosește mult degradeul în tunsori, și recomand specialiștilor din România să folosească același lucru. Să tai părul la aceeași lungime este prea simplu, insă pentru a realiza o tunsoare graduată este nevoie să fii un adevărat profesionist.
Ce ne puteți spune despre colecția Resonance?
Resonance(Rezonanță) este un termen folosit în muzică, de a cărui concept ne-am folosit și în haidressing. Rezonanța este o singură linie care alternează la diferite nivele, când sus, când jos și poate să fie extremă sau conservativă, doua concepte care se combină foarte bine împreună. Practic colecția Resonance este o colecție care alternează prin suișuri și coborâșuri care își găsesc balansul în tunsori.
De asemenea, vorbim de tunsori de o calitate ridicată. Spre exemplu, dacă oamenii dispun de un buget limitat pentru a se tunde, ar trebui să investească banii într-o tunsoare de calitate, care să dureze. Vedeți colecția Resonance, tunsori precise care durează până la 8 săptămâni.
Când vă mai vedem în România? Sunteți un profesor foarte căutat.
Lucrând cu Farouk, timpul meu este foarte limitat, călătoresc mult prin lume dar, sunt sigur că voi avea șansa să vizitez România și-mi voi împărtăși cunoștințele cu specialiștii de aici.
În puținul timp pe care l-am petrecut alături de Patrick, am descoperit nu doar un profesionist cu o tehnică impecabilă, ci și un om foarte carismatic și deschis spre a-și împărtăși talentul și cunoștințele dobândite în zeci de ani de muncă. Revenirea lui în România va fi o mare șansă pentru cei care doresc să învețe adevărata artă a hairdressingului.