pedichiura

Pedichiura – Picioarele sunt o parte absolut importantă a corpului nostru. In ultima vreme, grija si igiena acestei parti a corpului au crescut exponential, si azi este o adevarata cultură. Pentru a avea grija de picioarele dumneaovoastra este important sa le cunoasteti si apoi sa respectati unele reguli bazate pe o atentie precisa.

Pedichiura si importanta ei

Problemele care pot afecta picioarele sunt numeroase si pot modifica atât structura esentiala din care deriva o serie de consecinte specifice, cat si igiena acesteia si, în sfarsit, estetica. A avea grija de picioarele dumneavoastra nu inseamna doar a le “aranja” estetic. Este foarte important asimilati notiunile de baza cu privire la acest argument, pentru a evita problemele de tot felul. Piciorul are doua  arcade care au funcția specifica de sustinere a corpului: primul este arcul medial, al doilea este arcul transversal. Primul arc confera piciorului o forma sinuoasa naturala. Cand un picior nu este ingrijit corect, pot aparea o serie de modificari la nivelul acestuia.

Pedichiura si beneficiile

Picioarele reprezinta sprijinul locomotor pe care il folosim zilnic. Prin urmare,  este esential sa îngrijim picioarele indiferent de anotimp. Desigur, vara, un picior frumos indeplineste si o functie estetica importanta. Pedichiura este responsabila de restabilirea starii de bine a unghiilor, fortata de incaltaminte in lunile de iarna. La sfârșitul fiecarei pedichiuri, piciorul are un tonus mult mai bun, fresh.

Cercetatorii considera ca pedichiura are un rol de tratament curativ, contribuind semnificativ la bunastarea femeilor, iar impactul psihologic este unul pozitiv.

Pedichiura curativa

Pedichiura curativa este un tratament care trebuie efectuat periodic si permite obtinerea unor rezultate de durata. Se pot elimina probleme dermatologice cum ar fi: pielea aspra, micoze si probleme ale unghiilor. Este esential sa ne amintim ca unghiile sunt bogate in terminatii nervoase, vase de sange si capilare si in special cele ale picioarelor au caracteristici particulare pe care specialistul trebuie sa le cunoasca pentru a sti cum sa rezolve anumite probleme.

Vorbim de pedichiura curativa cand picioarele au patologii precum infectii fungice profunde si severe, monturi, basici, bataturi. In acest caz, este necesara interventia unui specialist calificat, care va putea analiza cazul individual si va defini un plan de tratament cu scopul de a elimina patologia in conditii de igiena optime.

Les Professionnels Magazine BBOOK

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 14 =