Peeling BiColor (albastruroşu ) de la PRESSENSA în acnee

Pielea, oglinda sănătăţii.

Acneea este cea mai frecventă formă de afecţiune la nivelul pielii, întâlnită atât la femei cât şi la bărbaţi, astfel că multe persoane consideră că deţin informaţii corecte şi cunosc tratamente miraculoase care ajută la ameliorarea acesteia. Contrar acestui fapt, aceste mituri pot agrava şi modifica stadiul acneei, prelungind astfel tratarea corectă.
Cu ajutorul specialiştilor şi produselor de calitate şi potrivite tenului nostru, putem evita tratamentele si procedurile nocive. Proceduuri, care din nefericire sunt din ce în ce mai des întâlnite şi promovate.

Cum alegem o procedură convenabilă şi non-invazivă?

În goana după frumuseţe, ne dorim să avem un aspect fizic plăcut şi îngrijit. Deseori suntem tentaţi să optăm pentru multitudinea tratamentelor cosacrate de pe piaţă, experimentând diverse terapii anti-aging. Cum ar fi, fotoregenerarea tenului, peeling-uri de tipuri variate, în schimb, tratăm cu superficialitate sănătatea pielii noastre.

Pe piaţă, evoluţia produselor recomandate în tratarea acneei au cunoscut o veritabilă răspândire iar odată cu acestea şi creşterea numărului de persoane care prezintă complicaţii la nivelul tenului, comedoane şi afecţiuni precum acnea vulgară.
În acest sens, produsele Pressensa oferă alternative eficiente dar şi delicate cu toate tipurile de ten. Atât preparatele de mezoterapie, cât şi peeling-urile, care sunt pe bază de acizi din fructe şi nu irita pielea, sunt produse cosmetice dermatologice testate, de calitate superioară.

 

Acneea vulgară este o boală inflamatorie cronică a folicolului pilosebaceu. Aceasta, afectează mai mult de 85% dintre adolescenţi, 50% dintre femeile adulte și 25% din populația adultă, indiferent de gen. Băieții și bărbații sunt predispuşi la forme mai complicate și de durată ale acneei, din cauza hormonilor androgeni. Acneea vulgară este o boală extrem de complexă, determinată de procese multifactoriale, implicând foliculul pilosebaceu. Deşi mecanismul nu este cunoscut cu exactitate, enumerăm 4 dintre mecanismele biologice care sunt considerate ca fiind responsabile de formarea leziunilor în acnee:

1. creşterea producţiei de sebum;
2. proliferare şi diferenţierea keratinocitară aberantă;
3. anomaliile florei microbiene;
4. iritaţia şi inflamaţia.

Din punct de vedere al recomandărilor pe bază de medicamente, tratamentele cu antibiotice şi retinoizi nu au rezultate optime. În plus, pot contribui la apariţia reacţiilor adverse. În timp, organismul se poate obişnui cu tratamentul pe bază de antibiotic. Acţiunea acestuia fiind de a bloca efectul antibioticului, iar bacteriile vor dezvolta rezistenţă.
Ca rezultat la necesitatea unui tratamenent eficient, au apărut terapii noi promiţătoare în tratarea acneei, bazate pe folosirea tehnologiei LED (light emitting diodes). Tratamentul este recomandat persoanelor care suferă de acnee vulgară, formă uşoară sau moderată, ca o alternativă la tratamentele cu antibiotice.

Efectul terapiei cu lumina LED în acnee.

Constă în micşorarea nivelului de Propionibacterium acne şi îngustarea foliculului pilosebaceu. Lumina este absorbită de porfirine, molecule produse de P.acnes în glandele sebacee. Lumina albastră cu lungimea undei de 415 nm este absorbită cel mai bine şi patrunde la 2mm. Absorbţia luminii duce la reacţii de fotoexcitare a porfirinelor, care ajută la distrugerea P.acnes. Lumina roşie, cu lungimea undei mai mari, activează mai puţin porfirinile, dar pătrunde mai adânc la nivelul glandei sebacee. Rezultat- micşorează inflamaţia prin normalizarea producerii citochinelor. Studiile clinice au dovedit o eficacitate crescută a tratamentului cu lumina LED în acnee, comparativ cu alte terapii tradiţionale.

Echipa specialiştilor PRESSENSA au elaborat un protocol de peeling bicolor (Blue –RedPeel), care acţionează împotriva formării celor 4 mecanisme responsabile de apariţia acneei. Tratamentul este bazat pe aplicarea RenovaPeel (salicylic 14%, lactic 14%, rezorcina 14%) şi activarea lui cu lumina albastră 415 nm timp de 10 minute. Ulterior, stimularea penetrării RejovaPeel (Acid Glicolic 44%, citric 10%, lactic 5%, rezorcina 5%, D-pantenol 3%) cu lumina roşie 630nm timp de 10 minute. Recomandat 5 – 8 şedinte la un interval de 7 zile.

Această combinaţie acţionează în mod specific contra celor patru mecanisme de formare a acneei:

• Complexul de acizi din peelinguri normalizează secreţia sebumului şi previne apariţia comedoanelor prin eliminarea hiperkeratozei foliculare. Ca rezultat, este foarte eficient în forma comedoniană a acneei (în care tratamentul cu lumina LED nu are efect suficient)
• Lumina albastră de 415 nm distruge Propionbacterium acnes. Lumina roşie de 630 nm înlătură procesul inflamator, tratând forme papulo-pustuloase ale acneei.


Încă un plus al peelingului BiColor (bluered) de la PRESSENSA este acela că el nu provoacă iritaţii pielii sau exfoliere, ceea ce înseamnă că poate fi aplicat pe parcursul întregului an. Pe langă tratamentele anti-acnee, în care combinăm produsele cu aparatura Pressensa, în primul rând va trebui să acordăm o deosebită atenţie alimentaţiei şi stilului de viaţă. Astfel, vom urmări să tratăm intern cauzele pentru a putea preveni posibile simptome ale acneei. Ulterior, vom întreţine sănătatea tenului prin metode de combinare a peelingurilor BiColor, precum şi îngrijirea constantă acasă.

  RenovaPeel

Formulă avansată nouă de acizi care ajută la reducerea aspectului melasmei, pistruilor, acneei și cazurilor ușoare de acnee rozacee. De asemenea, este o alegere excelentă pentru minimizarea semnelor de îmbătrânire, a liniilor fine și a ridurilor.

RejovaPeel

Formula de gel inovativă compusă dintr-un grup de acizi cunoscută sub numele de alfa-hidroxi acizi (AHA). Conține rezorcina și D-Panthenol, destinate pentru a încorpora efecte de regenerare, anti-iritare și de absorbție. Prevede exfolierea controlată a straturilor deteriorate. Acesta oferă rezultate vizibile, într-un timp redus. Procesul RejovaPeel declanșează producția de colagen și elastină iar ca urmare, netezește pielea feței. Obținem rezultat asemănător cu intervențiile chirurgicale, eliminând cicatricile, acneea și petele.

Pasul 1. Aplicare ExfoLight- Gelul exfoliant cu acizi AHA – este un puternic antioxidant care reduce petele pigmentare şi inflamţiile. Vom aplica pe pielea curată o dată sau de două ori pe săptămână, lăsând să acţioneze timp de 10-15 minute.. Apoi îndepărtăm cu apă. Acest exfoliant este special conceput în afecţiunile acneice deoarece nu exfolează pielea ci dimpotrivă, o hidratează în profunzime.

Pasul 2. Specialiştii Pressensa recomandă Crema-Gel AcnoLess, special creată pentru a combate acneea, petele focare şi imprefecţiunile. Conţine extracte naturale de Iris, vitamina A şi zinc. Pe baza ingrendienţilor activi, inhibă formarea de comedoane, lăsând pielea mai netedă, pori mai vizibili şi fără imperfecţiuni.

Pasul 3. Emulsie hidratantă cu filtre avansate UVA / UVB, ajută la protejarea pielii de acţiunea razelor solare pentru un timp îndelungat. Previne îmbătrânirea prematură, apariția cuperozei și a petelor pigmentare. Potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă.

 

 

Dr. Ecaterina Lica – speaker profesionist, medic specialist în dermatologie şi medicină estetică de peste 15 ani; membru al academiei europene de dermatologie, medic şef al clinicii de medicină estetică „Doctor Lica”.

Site: www.pressensa.ro
Telefon: +40 748 114 202

 

LĂSAȚI UN MESAJ