Pigmentul, partenerul de echipă al unui dermopigmentist

2377
Iulya Demidova

Yulia Demidova este Master Trainer PMU cu o experiență internațională de peste 13 ani. Are studii superioare medicale, participă la numeroase conferințe și cursuri din cosmetologie și machiaj permanent, iar în prezent lucrează la clinica de chirurgie plastică Art Clinic din Moscova. A fost pasionată de mică de desen și pictură și o perioadă de câțiva ani a lucrat ca fotograf profesionist, expunând lucrările sale într-o galerie din Moscova. Ca Master Trainer PMU îi place foarte mult munca sa și este mândra de rezultatele obținute. Acceptă feedback-ul cu plăcere, dar și evaluările, iar fericirea clienților este și fericirea ei.

Consideră ca este important ca fiecare femeie să fie frumoasă, să fie dorită. Iar acesta poate fi ideea de la care poate pleca un profesionist atunci când se angajează să facă schimbări ireversibile la nivelul feței. Vă invităm la un interviu interesant alături de Yulia Demidova.

Les Professionnels Magazine: În ultimii ani, interesul în pigmentologie și dermopigmentare este din ce în ce mai mare. Care este cauza creșterii interesului?

Yulia Demidova: Da, așa este. S-a înregistrat o creștere a interesului față de machiajul permanent. Pentru că există o cerere foarte mare, machiajul permanent este într-o continuă dezvoltare. De aceea a apărut și nevoia mai mare de specialiști în domeniu. Însă, odată cu dezvoltarea, această muncă a devenit din ce în ce mai frumoasă. Fiecare salon sau clinică este interesată să aibă în echipă un specialist de succes. Având o muncă importantă, este obligatoriu ca un dermopigmentist să învețe cum să aleagă pigmenții. Să realizeze amestecuri în așa fel încât rezultatele să fie previzibile. Iar pentru acest lucru avem nevoie atât de cunoștințe teoretice în pigmentologie, dar și practică.

LPM: Ce reprezintă pigmentologie în machiajul permanent?

Y.D: Pigmentologie este o parte foarte importantă a machiajului permanent. Iar aici trebuie să învățăm din greșelile făcute de alții. Fiindcă viața este prea scurtă pentru a le învăța pe toate din proprie experiență. În trecut nu au existat școli bune, iar noi am învățat despre pigmenți de la colegii noștri. Din rezultatele bune sau esuate a le lor și din ale noastre. Pigmentologia este teorie, practică și experiență. Este un cumul de cunoștințe aprofundate despre anatomie, chimie, fizică, psihologie. Și tehnici care ne ajută să înțelegem proprietățile culorii și să anticipăm comportamentul pigmentului în piele.

LPM: Pigmentologie presupune cunoașterea compoziției chimice și a cunoștințelor dermatologice?

Y.D: Una dintre cele mai importante deprinderi este să înveți cum să determini tonul pielii, dacă este cald sau rece. Acest lucru este important atunci când se alege un pigment. Pentru tonurile calde folosim pigmenți cu o nuanță mai rece. În timp ce pentru pielea cu tonuri reci se folosesc nuanțe mai calde. Acum, de exemplu, pe etichetele pigmenților producătorii au început să scrie compoziția chimică, iar dacă citim eticheta putem învăța multe. Dacă produsele sunt organice sau neorganice, dacă au în compoziție oxizi stabili sau instabili (minerale), dacă baza este de pigment galben sau roșu, dacă pigmentul este făcut pe bază de glicerină sau alcool. Toate acestea sunt importante.

LPM: În ce măsură ajută aceste cunoștințe la prognozarea rezultatului final?

Y.D: De exemplu, în cursul colorimetrie analizăm proprietățile și compoziția pigmentului, redactăm paleta de culori proprii, cunoaștem structura în scheme. Din toate acestea este destul de ușor apoi să faci o previziune a rezultatului așteptat.

LPM: Care sunt cunoștințele pe care le oferi în cursul de bază? Ce învață participanții în cadrul unui curs?

Y.D: Eu ofer informațiile complete despre pigmenți și proprietățile lor. Informații despre colorimetrie, perceperea culorilor de ochiul uman, proprietățile pielii, metode de suprapunere a pigmentului în stratul dorit în piele, particularitățile clientului. Mai învățăm despre metodele de corectare sau suprapunere a pigmentului în cazul unor proceduri nereușite. De asemenea, analizăm amestecurile de bază și metodele de combinare a culorilor. Abordăm colorimetria la nivel de etică profesională. Există sesiuni de întrebări legate de soluționarea schimbărilor de culoare în pielea clientului. Ulterior, prin acumularea propriei experiențe, dermopigmentistul poate, fără eroare, să testeze noi linii de pigment. Să aleagă amestecuri pe care le consideră potrivite.

LPM: Ce ne puteți spune despre experiența cu magnetul? De ce este extras pigmentul? Este posibil să se facă RMN pentru persoanele cu tatuaje pe pielea lor?

Y.D:  Acum mulți ani în compoziția pigmenților se putea găsi nichel, care are proprietăți magnetice foarte puternice. De o lungă perioadă de timp utilizarea de nichel în pigmenții pentru tatuaje și machiaj permanent este interzisă prin lege. Pigmenții pot conține oxizi de fier care dau o anumită culoare. Unii dintre aceștia au proprietăți magnetice, alții nu. Pigmentul se află în straturile superioare ale dermei și este eventual forțat să pătrundă pe suprafața pielii sau să fie utilizat de fagocite. Celulă sangvină – globulă albă – fixă sau mobilă, care posedă proprietatea de fagocitoză, apărând organismul de infecție. Numărul de particule care au încărcătură este neglijabil și nu poate afecta sănătatea noastră. Pigmentul pentru machiaj permanent este la fel de hipoalergenic.

Într-un anumit mod soluțiile preparate care conțin oxid de fier sunt utilizate în RMN ca agenți de contrast. Prezența în piele a unui colorant care conține oxid de fier poate afecta imaginea de la tomograf. Dar nu interferează cu diagnosticul funcțional. În orice caz, este mai bine ca înainte de procedură să fie avertizați medicii.

Pigmentul este partenerul în munca oricărui dermopigmentist. Înțelegerea acestuia va duce pe oricine la rezultate prognozate, reușite, la satisfacții profesionale și la clienți fericiți.

1 COMENTARIU

  1. Y.D: Aceste cunostinte sunt esentiale pentru a obtine rezultatul dorit. Si este important ca un dermopigmentist sa inteleaga toate aceste elemente inainte de a realiza un machiaj permanent. Chiar si cel mai bun producator de pigmenti nu poate inlocui cunostintele si experienta. Iar atunci cand se face un amestec de nuante, trebuie tinut cont in primul rand de stilul de viata al pacientului. De genetica si de alegerea tipului de procedura. Dar si de nuanta si textura pielii. Aceste cunostinte complete il vor ajuta pe dermopigmentist sa aiba rezultatul dorit.

    Yulia Demidova a dovedit o experienta profesionala impresionanta, dar si profesionalism si dedicatie in ceea ce priveste machiajul permanent. Prin prezentarea sa, ne-a dovedit cunostintele sale solide si excelenta in domeniu. Sa o urmarim pentru a vedea ce noi surprize ne aduce aceasta profesionista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 10 =