Raluca Danaila

    Am fost să o vizităm pe Raluca Danaila, Master Trainer, dermopigmentist și fondator al Contour Academy. Am realizat un super interviu despre cum beauty-ul se îmbină cu business-ul, în cel mai armonios mod cu putință despre care suntem convinși că vă poate fi util vouă. Celor cu ambiția de a dezvolta o afacere în acest domeniu.

Despre Contour Academy trebuie să știți că este o școală de beauty, foarte complexă care s-a înființat în urmă cu un an. Deși sună ca și cum oamenii sunt debutanți în domeniu. Fiecare dintre membrii echipei își cunoaște bucățica în cel mai fin amănunt, cu experiență de peste 5 ani. Contour Academy este cu siguranță școala cu cea mai spectaculoasă creștere și dezvoltare, atât pe verticală, cât și pe orizontală. Ca să aflăm povestea spectaculoasă a Contour Academy, am mers la fața locului și am stat de vorbă cu Raluca Danaila, owner, trainer și dermopigmentist.

LPM:  Cum a început povestea Contour Academy?

RD: Lucram ca dermopigmentist și trainer în dermopigmentare în cadrul unei alte școli din acest domeniu din București. Am constatat, pe bază de experiență, că domeniul evoluează de la o zi la alta. Aveam de partea mea o jumătate de echipă care să mă ajute să țin pasul cu toate noutățile. Am făcut un parteneriat cu BeautyOne care este cu siguranță cel mai mare dintre distribuitorii din beauty-ul românesc, și ne-am apucat de treabă. A durat aproximativ 8 luni până când am organizat toate cursurile pe care astăzi le avem în cadrul Contour Academy, însă sunt foarte mândră că am avut lângă mine o super-echipă.

LPM:  Vorbești mult despre echipa pe care o ai în spate. Probabil mulți dintre cititorii noștri ar vrea să știe ce tipologie de personal există în spatele unui business care a evoluat atât de rapid.

RD: Da, într-adevăr, echipa pe care o am în spate este foarte importantă pentru Contour Academy. Noi avem cursuri acreditate în dermopigmentare, tatuaj corporal, estetică medicală (injectologie), make-up, design vestimentar, design de interior și multe cursuri scurte, pe durate mici. Pentru ca oamenii din spate, adica fotografi și specialiști în comunicare și marketing să țină pasul cu cantitatea uriașă de cunoștințe, trebuie ca toată echipa să depună eforturi susținute. În acest moment suntem o echipă de 14 persoane și fiecare dintre noi își cunoaște foarte bine atrobuțiile lui. Totodată, foarte important, nu ne călcăm pe coadă, unii pe ceilalți. În cadrul Contour Academy nu se pune vreodată problema de concurență sau orgolii. Concurența și orgoliul profesional se manifestă în raport cu exteriorul. Principiul care ne ține împreună este dorința comună de a excela.

LPM:  Ne poți povesti puțin despre cum crezi că va evolua domeniul dermopigmentării în următorii 5 ani. Există în rândul cititorilor nostri temeri că cererea în micropigmentare și microblading va scădea, influențând astfel și prețul.

RD: Îmi este foarte cunoscută temerea că domeniul va intra într-un con de umbră. Să știi că de cinci ani de când am intrat eu în acest domeniu aud treaba asta. Trebuie să recunosc că la început aveam și eu această frică. Cu timpul am observat că domeniul devine din ce în ce mai important. Tehnicile evoluează, fiecare trainer aduce noutăți și își lasă amprenta, iar competiția dintre specialiști este extrem de constructivă. Vis-a-vis de prețul unei proceduri eu sunt convinsă că acesta va rămâne constant sau chiar va crește. Ținând cont că responsabilitatea unui dermopigmentist rămâne aceeași sau crește, o dată cu cerințele clientelor.

Nu putem compara dermopigmentarea, un domeniu în care specialistul dermopigmentist nu are voie să greșească cu domeniul nail designului. În nail design într-adevăr prețurile procedurilor au scăzut foarte mult de-a lungul timpului. Dermopigmentarea se aseamănă mai degrabă cu domeniul tatuajului corporal, acolo unde un specialist care excelează percepe niște tarife foarte mari, fără să se raporteze la prețul mediu al pieței. Eu am norocul de a lucra în echipă cu artiști tatuatori, traineri ai cursului de tatuaj corporal susținut de Contour Academy și știu exact despre ce vorbesc.

LPM: Povestește-ne puțin despre cum sunt structurate cursurile tale de micropigmentare și microblading. Cine este potrivit pentru a urma aceste cursuri?

RD: Instinctul celor din afara domeniului este acela de a crede că este nevoie de talent pentru a putea deveni dermopigmentist. Pe lângă cursantele mele, cel mai bun argument că lucrurile nu stau așa sunt chiar eu. Nu am niciun fel de talent la desen. Sunt absolventă a unei facultăți economice cu background în asigurări și marketing. Fără nicio legătură cu dermopigmentarea sau beauty, în general. Am urmat cursuri de bază, am cumpărat master-class-uri în țară și în afară și am studiat foarte mult autodidact. Nu a fost ușor, desigur, însă mă bucur și acum de senzațiile de a dezvolta mai departe tehnicile mele și stilul personal-profesional în dermopigmentare.

Cursurile sunt concepute pentru oricine își dorește, din varii motive această meserie atât de satisfăcătoare. Mai mult, noi le-am structurat astfel încât să se potrivească tuturor posibilelor planuri și bugete pe care potențialii noștri cursanți le dețin. Cursurile au tarife între 550 euro pentru cei care vor să învețe o singură tehnică și până la 1.800 euro tariful pentru cursul complet, de două săptămâni, pachet în cadrul căruia cursanții primesc aparatul oficial al școlii ContourOne și kit-ul de microblading incluse. Este nevoie de dorință, foame de cunoștințe și concentrare, iar experiența acestui an de Contour Academy ne-a învățat că orice cursant poate reuși în această carieră și că pentru fiecare dintre ei există un public consumator.

LPM: Ce planuri există pentru următorul an în cadrul Contour Academy?

RD: Avem foarte multe noutăți în legătură cu ceea ce reprezintă deja Contour Academy. În primul rând ne înmulțim ca număr de școli. De curând am deschis 3 școli noi, pe partea de micropigmentare și gene, în Constanța, Cluj-Napoca și Paris. Trainerii sunt Giulia Țoc, Mălina Peltean Coc și Monica Fabian, în ordinea de mai sus. Sunt dermopigmentiști cu experiență relevantă pentru cursantele din zonele pe care le reprezintă. Fiecare dintre ele cu minim 5 ani de carieră de succes în spate. Așadar cursurile noastre de micropigmentare, microblading și gene se vor desfășura în patru locații diferite, concomitent. Structura și formatul cursurilor sunt aceleași. Tot sistemul este scalabil, nu în funcție de trainer, ci în funcție de zonă.

Mai mult decât zona de micropigmentare, microblading și gene, vom deschide în București cursuri acreditate de design interior și design vestimentar. Căutăm să creăm o listă lungă de oportunități pentru persoanele aflate în căutarea unei noi cariere sau în îmbunătățirea celei actuale, alături de traineri foarte capabili, confirmați și cu multă energie pe care să o transmită.

LPM: Ce anume vă diferențiază de celelalte școli în dermopigmentare?

RD: Să știi că nu ne raportăm la celelalte școli din domeniu, din niciun punct de vedere. Căutăm doar să ne auto-depășim de la o lună la alta. Îi respectăm pe toți colegii din domeniu, fiecare are acel ceva de partea lui, așadar fiecare are publicul lui, însă, ca să fiu sinceră nu prea urmărim ce se întâmplă în afara Contour Academy. Am fost mereu originali, am venit mereu cu noutăți și am ținut mereu ștacheta sus, indiferent unde am lucrat.

Soțul meu se ocupă de tot ce înseamnă dezvoltare și coordonează totul, întotdeauna înspre înainte. El are filosofia aceasta conform căreia niciunul dintre noi nu trebuie se se uite în spate sau în curtea altcuiva. Niciodată nu ajută în niciun sens gândirea prin comparație. Fiecare are drumul lui. Este un ritm foarte alert, iar acest lucru îl simte fiecare dintre noi, membrii echipei Contour Academy. Suntem recunoscători în fiecare zi pentru ce am construit. Filosofia care stă la baza noastră ne forțează să nu fim niciodată mulțumiți. Sună a paradox ce vă spun. Fix asta simt în fiecare zi: Sunt mândră de ce realizăm în timpul zilei, însă la sfârșit de program vorbim despre ce trebuie să facem nou pentru a doua zi.

LPM: Îți mulțumim Raluca pentru timpul acordat. Ne-am bucurat să vă cunoaștem în persoană pe voi, cei cu o ascensiune atât de rapidă în această industrie, nu foarte simplă. Sperăm ca cititorii noștri să își însușească cât mai multe după acest interviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × three =