Retentia extensiilor de gene

9919

Pentru a înțelege retentia extensiilor de gene trebuie în primul rând să înțelegem anatomia genelor naturale. Acestea  sunt acele firele de păr ce cresc la baza pleoaplelor, pe minim 2-3 rânduri variind între 150 și 250 de fire cu o lungime medie de 10mm. Rolul genelor naturale este în primul rând de a proteja ochii de impurități, praf, insecte sau lumina soarelui apoi de a înfrumuseța aspectul acestuia.

Firul de geană este alcătuit din 3 straturi : medulla, cortex și cuticulă toate acestea constituind o structura solidă, proteică  denumită cheratină cu lipide încorporate pentru a oferi elasticitate.

gene

Ca orice alt fir de păr de pe corpul nostru acestea se regenerează la maxim 100-150 de zile. Fiecare geană este compusă din tulpină și rădăcina, această din urmă terminându-se cu o structură subțire ca un ac. Foliculul firului de păr este un fel de recipient pentru rădăcina genelor naturale, în mijlocul căreia este amplasată papilla dermică. Prin această procedură genele naturale sunt tot timpul hidratate și îmbăicate într-un strat de sebum pentru a le oferi protecție.

Fazele de creștere ale genelor naturale sunt următoarele:

1.      Anagen – creșterea propriu zisă (active) a unui fir de păr ce poate dura până la 30 de zile.

2.      Catagen – faza de stagnare (genele mature cum le numim noi tehnicienii) în care firul de păr nu suferă nici o modificare și poate dura până la 15 zile.

3.      Telogen – faza de regenerare propriu zisă când firul de par își pierde rădăcina și este înlocuit de un fir nou, această fază poate dura până la 100 de zile.

gene

Acestea fiind cunoscute, retentia extensiilor de gene poate dura între 7 zile și 60 de zile, aceasta fiind influențată atât de lucrarea executată de technician cât și de alți factori externi mecanici, fiziologici sau patologici.

Din punct de vedere al tehnicianului retentia extensiilor de gene depinde de următorii factori:

  1. Pregătirea genelor naturale – este foarte important că firul de păr să fie perfect curățat, degresat și hidratat astfel încât retentia extensiilor de gene să fie maximă. Pregătirea corectă este executată în primul rând cu apă micelara (fără ulei) pentru a îndepărta reziduurile de machiaj existente atât de pe firele de păr cât și de pe pleoapă. Următorul pas recomandat este cleanserul (degresantul) fie că este tip spumă fie că este lichid, este obligatoriu el având capacitatea de a degresa și de a curăța în profunzime geana naturală. Având în vedere alcoolul din compoziție se recomandă clătirea lui cu ser fiziologic sau apă călduță înainte de a trece la următorul pas în procedura de pregătire a genelor natural.

2.      Este primerul, un pas opțional din punctul meu de vedere, rolul lui fiind acela de a deschide solzii cuticulei firului de păr și a asigura atașarea trainică a extensiei pe geana naturală dar totodată poate determina o deshidratare în exces a genei naturale  ceea ce nu este recomandat deoarece adezivul folosit la aplicarea extensiilor de gene adoră umiditatea atât în aer cât și la nivel de geană naturală drept urmare primerul este recomandat vara când temeperaturile sunt foarte mari, este recomandat pentru clientele cu tenul gras al căror exces de sebum diminuează purtarea extensiilor de gene și pentru clientele trecute de 45 ani deoarece acestea încep să piardă încet încet cuticula firului de par și genele devin lucioase.

extensia gene
  1. Alegerea corectă a greutății genelor naturale! Greutatea extensiilor influențează retenția deoarece pentru o regeneare continuă  genele naturale trebuie să nu simtă extensiile pentru a evita ruperea sau smulgerea prematură a acestora. Greutatea extensiilor de gene trebuie adaptată în primul rând structurii genelor naturale acestea putând fi clasificate în gene naturale subțiri, gene naturale medii și gene naturale groase.

Grosimea extensiilor

VOLUMULGN SUBTIRIGN MEDIIGN GROASE
1D0.100.120.15
2D0.0850.100.12
3D0.070.0850.10
4D-8D0.050.060.07
9D-12D0.030.050.06
  • Lungimea extensiilor nu trebuie să depașească lungimea genelor naturale cu mai mult de 2-3 mm și totodată în colțul interior extensiile trebuie să fie egale cu lungimea genelor naturale sau cel mult 8 mm.
  • Structura genelor naturale trebuie adaptată în funcție de dorințele clientei și de structura genelor naturale.  exista 3 structuri standard pentru extensiile de gene: silk, mink sau flat fiecare având un aspect diferit și o greutate diferita.
gene
  • Cantitatea de adeziv folosită nu trebuie să se vadă în mometul aplicării.
  • Deschiderea evantaielor trebuie să fie între 2 mm și 7 mm maxim în functie de volumul folosit (2D- 2-2.5 mm, 3D -3-3.5 mm, 4D – 4mm, 5D – 5mm, 6D -12D – 5-7 mm).

2. Distanta față de pleoapă – oscilează între 0.2mm-0.5mm și este foarte importantă atat pentru siguranța genelor naturale cât și pentru o retenție îndelungată.

retentia extensiilor de gene

3. Respectarea suprafeței de adeziune – minim 3 mm pentru o purtare maximă a extesiilor de gene. Cu cât curba este mai accentuată cu atât durabilitatea extensiilor de gene este mai redusă deoarece o curbă accentuată reduce suprafața de adeziune.

1.      Alegerea adezivului correct – din păcate nu există adezivul minune și nici adezive proaste pe piață ci doar adezive folosite incorect. În funcție de viteza de uscare și implicit a proproțiilor componentelor sale rezistența adezivului poate oscila între 4 și 9 săptămâni. Este foarte important să adaptăm adezivul parametrilor noștrii de lucru: temperatură, umiditate și viteză de lucru. Adezivul are 2 viteze: viteză de uscare cuprinsă între 0.5 sec și 3 sec și viteză de fixare cuprinsă între 6h și 24 de ore. Viteză de uscare este determinată atât de proporția componentelor adezivului dar și de temperatură (între 20 și 24 grade Celsius) și de umiditatea din camera de luctu (40-60%).

Totodată rezistența adezivului este influențată și de condițiile de păstrare:

De la deschirere termenul de valabilitate este cuprins între 30 și 60 de zile;

  • Trebuie păstrat la loc ferit de lumina și căldură, de preferat în ambalaj termic însoțit de un săculeț cu gel;
  • În cazul în care nu este deschis niciodată și nu se folosește o perioada îndelungată se recomandă păstrarea acestuia în frigider dar este indicat să fie scos cu 2 ore înainte de utilizare;
  • Înainte de a începe aplicarea agităm intens sticluța timp de 30 de secunde;
  • După aplicarea fiecărei picături de adeziv ștergem bine gură sticlutei și întoarcem capacul.

În ceea ce privește clientă primul factor ce influențează durabilitatea extensiilor de gene si retentia extensiilor de gene este respectarea regulilor de îngrijire acasă:

  • Primele 48 de ore evităm apa, sauna, solarul și aburii sau alte proceduri legate de umiditate și temperaturi înalte;
  •    Evitați în primele 48 de ore eyelinerul;
  • Nu periem în exces;
  • Evitați folosirea cremelor grase, uleiurilor și demachiantul uleios pentru că dizolvă adezivul rezultând scăderea rezistenței genelor;
  • Nu frecați ochii cu mâinile, nu atingeți genele, încercați să nu dormiți cu față în pernă;
  • Spălați-vă cu gel pe baza de apă ce nu conține substanțe uleioase;
  • Pentru demachierea pielii din jurul ochilor se folosește apă micelara
  • Nu utilizați discuri de bumbac sau din alte materiale fibroase deoarece se pot exfolia pe gene și inlăturarea acestora va fi extrem de dificilă, ba mai mult pot provoca iritații;
  • Nu utilizați instrumente pentru întoarcerea genelor; –    Îndepărtarea genelor acasă este interzisă

Totodată sunt situații în care clientă atestă căderea prematură extensiilor împreună cu genele natural, acest aspect poate fi influențat de:

  • Motive fiziologice, patologice siendogene (cauze interne) și exogene (cauze externe);
  • Cauzele fiziologice cuprind schimbul de gene naturale în timpul ciclului de viață (primul ciclu 2-3 luni). Cauze patologice: afectuni oftalmologice și ale pielii pleapelor (blefaroconjunctivita, demodicoza, conjunctivita)
  • Acțiuni mecanice ale pleoaplei (arsuri, traumatisme). Afecțiunile mecanice nu afectează foarte mult genele natural doar salbind influență adezivului asupra genelor.
  • Hipovitaminoză (insuficenta vitaminelor A și B)
  • Tulburări hormonale ale organismului(boli endocrine, sarcina, alăptare, menstruație, stres)
  • Rezultatul tratamentului cu antibiotic, chimioterapie și radioterapie în cazul unor patologii oncologice;
  • Încălcarea funcțiilor metabolice ale organismului în cursul altor boli(imunodificite, boli contagioase, etc)
  • Intoxicarea cu alcool
  • Ignorarea normelor de igienă personală cum ar fi spălarea ochilor cu apă și demachierea acestora.
logo

Les Professionnels Magazine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × two =