Arta machiajului 

Când arta prinde viaţă, o serie de lucruri minunate se întâmplă. Datorită make-up artistului Cristian Buca, arta acestuia ne bucură privirile de fiecare dată.

Special conceput pentru a evidenţia frumuseţea fiecărui anotimp, acest editorial realizat de către Cristian. Ne-a reprezentat fiecare zodie a anului cu ajutorul machiajului excepţional.

Fiecare machiaj în parte a fost realizat în tehnici diverse. Pornind de la machiajul wet, simplu, machiaj în tehnica creionului, acuarelei, iar cele mai complexe fiind realizate în tehnici şi texturi combinate.

Pentru că orice artist are nevoie de produse profesionale, Cristian a folosit o serie de produse de la diferite brand-uri. A utilizat baza iluminatoare de la Paese, fondul de ten Double Wear de la Estee Lauder. A corectat machiajul cu concealer Clear de la Paese, highlighter Becca si cremă iluminatoare de la Mac.

După cum putem observa, fiecare anotimp a fost gândit ca un personaj împărţit în 3 zodii.

Primăvara a fost reinterpretată de către make-up artist, ca pe o prinţesă timidă. Este mai degraba un fluture pe cale sa se metamorfozeze, aducând totul la viaţă. Machiajul este unitar cu gene colorate în nuanţe tari.

Pentru anotimpul vara, Cristian a ales zodia Leu. A considerat-o cea mai puternică, realizată cu un machiaj puternic conturat în nuanţe calde de maro, auriu, cupru. Se pot observa şi uşoare elemente grafice de culoare neagră. Coafura impunătoare este realizată cu ajutorul stylerelor GHD şi Zero Gravity de la Sebastian. Pentru zodia Fecioară, a optat în a crea o imagine ingenuă. Tenul este lucios adăugând o serie de pistrui. Acestia au fost  realizaţi cu ajutorul tehnicii acuarelei, ochii uşor conturaţi, pomeţii coloraţi în nuanţe de roz.  Pentru zodia Rac, inspiraţia a venit din mediul acvatic, datorită liniilor fluide.

Toamna a fost creată cu ajutorul modelelor inspirate din viaţa tribală. Zodia balanţă i-a fost creat un look curat de beauty echilibrat cromatic . Amazoane, au fost inspiraţiile artistului pentru zodia Rac. Machiajul este curat, natural, elemente grafice de culoare galbenă şi elemente din cultura tribală. Utima zodie a toamnei este bătrânul înţelep, cel care aduce totul spre linişte spre hibernarea adusă de iarnă, Elementele distinctive ale acestui machiaj sunt de inspiraţie amazoniană realizate în culoare galbenă.

Alte anotimpuri si zodii

Minunanta inspiraţie, iarna, a pornit de la un look dewy simplu, ten deschis la culoare, elementul principal fiind peruca special confecţionată din paiete. De asemenea, culorile folosite pentru machiajele iernii. Au fost folosite nuante de gri, albastru turquoise, highlighter argintiu şi aplicaţii cu micro-cristale.

Pentru a putea avea grija de tenul nostru, demachierea, hidratarea şi tonifierea nu trebuie să lipsească nimănui, însă acestea trebuie utilizate zilnic ca o rutină pozitivă pentru pielea noastră. Exfoliere, o mască hidrantantă sau un lifting de cel puţin 2-3 ori pe săptămână, sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le-a împărtăşit artistul Cristian Buca, cu noi.

CREDITE: Model – Bibi, Landiana Yolo, Aisha Med MRA Models, Amna | Photo – Dragos Burcea | Makeup – Cristian Buca | Makeup Assistant- Ileana Dobroto, Simona Iuga, Cristina Birdahan | Hair – Oana Moldoveanu,  Andreea Getts artistic team|Styling – Alexandra Calafeteanu | Clothing products – Alexandra Calafeteanu | Accessories – Alina Bancila artist plastic | Retoucher – Loredana Dumitrache

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ