Bootcamp Ana Preda – idei și inspirație din Banat

1176

Inițiativa reprezintă de departe cel mai important atuu din profesia noastră și poate de aceea apreciem când oameni tineri și pasionați se implică în proiecte interesante și inspiraționale. Asta ne place la Ana Preda cea care propune Banatului o nouă abordare interesantă a tehnicilor de machiaj prin bootcamp-uri deosebite.

LPM: Ana, spune-ne mai multe despre tine, depre cum a început totul și mai ales dacă asta ți-a fost chemarea încă de la bun început?

Ana Preda: Sunt absolventă a Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara și specializată pe Drept comercial. Deși viața m-a îndreptat pe un drum strict și spre o cariera pe care multi dintre noi și-o doresc, mereu am avut  vise legate de alte domenii.

Cred că m-am născut cu un suflet de artist, am avut înclinații spre muzică, desen, teatru și film însă părinții mei nu mi-au încurajat latura artistică niciodată, poate de teama zile de mâine.

Însă acum câțiva ani am decis să iau taurul de coarne și m-am înscris la un curs de make-up, am început să urmăresc mii de bloguri de make up și beauty de aici și din străinătate și încet încet să îmi formez un stil propriu și să îmi deschid perspective asupra domeniului atât de vast al beauty și makeup-ului din România și din lume.

LPM: Cum se potrivește pasiunea ta cu Banatul? E mai greu să te impui aici?

AP: Banatul respiră pasiune pentru frumos. Pentru pictură, muzică, fotografie, literatură, evenimente de fashion, beauty și makeup. Însă din nefericire nu sunt fonduri, majoritatea evenimentelor au loc într-un cadru restrâns, sunt evenimente gratuite cu prea puțină reclamă și sponsorizare.

Din pacate cam tot ceea ce se întâmplă în aceste domenii sunt mici proiecte de suflet ale unora și altora. Nici o firmă mare nu e interesată să vină și să investească bani în domeniu pentru că senzația este că noi suntem provincia, că aici nu se întâmplă nimic interesant și nimic care să producă bani pe viitor astfel încât să le merite investiția.

Avem foarte mulți artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți însă foarte talentați care merită fiecare în parte o atenție deosebită.

LPM:  Cu toate acestea tu ai pornit proiecte tip bootcamp? Cum ți-a venit ideea?

AP: Ideea de bootcamps a venit o dată cu dorința mea de a realiza ceva în domeniul make-up-ului. Sunt genul de persoană care nu cunoaște invidia și gelozia față de alți artiști și mereu mi-am dorit să fac ceva pentru Timișoara, pentru zona de vest a țării. Mi-am dorit să atrag marile firme de make-up, firme care să vină și să deschidă puncte de lucru aici.

LPM: Explică-ne puțin cum se desfășoară acest tip de eveniment? Cine participă, cum interacționați?

AP: Bootcamps a fost o dorința a mea mai veche de a aduna pasionați de make up și beauty, de fashion, de hairstyling, artiști și oameni simpli dar pasionați care să împartășească iubirea de frumos. Participa oricine dorește, am făcut primul bootcamp doar din dorința de a vedea ce priza are la public și au venit 50 de fete de prin Timișoara și din împrejurimi. Totul pentru a mă cunoaște și a-mi fi alături la prima ediție. Să mă încurajeze să organizez cât mai multe întruniri de acest gen pe diferite teme.

Acest eveniment este unul gratuit, la care are acces toată lumea, fără nici un fel de limitare de vârstă sau profesie. Oricine e pasionat e bine venit. Cea mai mare dorință a mea legată de bootcamps a fost să încerc să educ mentalitatea din România în materie de make up si beauty.

Femeile trebuie să pună preț pe frumusețea naturală, pe no make up make up pentru toată ziua. Să știe că doar la ocazii speciale se folosesc genele false și atunci cu bun simț. Fenomenul de „pițipoancă”  are un efect devastator asupra populației noastre, lumea își dorește un look de barbie doll – buze cât mai mari și meșe de păr articial cât mai vizibile. Este îngrijorător și ce se întâmplă în rândul tineretului, fete care folosesc produse de make up de la vârste foarte fragede, se vopsesc și merg la solar extrem de des.

 LPM: Care sunt principalele tale ținte pentru acest tip de evenimente în Banat?

Consider că Banatul are nevoie de un suflu nou. De un spirit și de niște oameni care să își dorească să realizeze ceva în domeniul acesta. Eu consider ca am pornit un fenomen care ar putea avea ecou și peste hotare.

Femeile și-au dorit și își vor dori mereu să știe să se îngrijească, să se machieze și să își scoată în evidență trăsăturile frumoase. Această dorință a femeilor are origini în timpuri străvechi și sigur va continua mult timp de acum încolo. Femeile căută frumusețea vesnică și tinerețea.

LPM:  Ce așteptări ai tu de la domeniul beauty din România, speri să se schimbe ceva cât mai curând?

AP: Domeniul de beauty din România este destul de limitat la tot ceea ce se întâmplă în capitală și cam atât. La urma urmei Bucureștiul este capitala însă.. și orașele din jur există. Multe lucruri se pot extinde din capitală spre ele. În fiecare oraș există artiști buni în toate domeniile, există un public dornic să vadă și să participe la evenimente. Marile firme de beauty și mai ales cele de make up ar trebui să se gândească serios să vină înspre Banat și Ardeal. Să se facă seminarii și masterclass-uri în diferite domenii, să se facă prezentări de produse, târguri.

Ca să reusim să ne aliniem fenomenului european de beauty mai avem multe de învățat. Atâta timp cât și în acest domeniu promovăm non valorile, asta vede populația și dorește să imite. Sper pe viitor să reușim să facem cât mai multe prezentări de modă și de make up de nivelul celor de dincolo. Să dovedim că și noi putem, pentru că oamenii talentați și dornici îi avem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 4 =