„Alergia in PMU” sau in tatuajul cosmetic poate fi un caz izolat. Rar intalnit!!! Alergia poate aparea independent de abilitatile specialistului. Este o reactie adversa care poate fi posibila. Aceasta reactie poate fi usor remediata. O astfel de reactie nu interzice procedura de dermopigmentare. Articolul are caracter informativ fara a defavoriza in vreun fel serviciile de dermopigmentare, tatuaj cosmetic, toate procedurile din sfera PMU.

Probleme post tatuare

Alergia in PMU face referire la reactia pe care o poate avea organismul in urma dermopigmentarii. In procesul de dermopigmentare, specialistul introduce, prin tatuare pigment in straturile superioare ale epidermei. Pot aparea mici reactii imediat dupa dermopigmentare chiar si atunci cand specialistul foloseste pigmenti organici sau minerali. Insa, dupa efectuarea tatuajului pot aparea alergii. Aceste alergii sunt semnalate ca fiind rare si se manifesta in functie de sensibilitatea fiecarui client la anumite produse.

Cele mai frecvente cauze ale unei reactii alergice sunt:

 • reactia individuala a corpului;
 • utilizarea colorantilor (pigmenti) sau anestezicilor slab calitativi.
alergia sprancene

Alergia in PMU Simptome

Intrebarea fireasca a multora dintre cliente cu privire la alergiile datorate dermopigmentarii, are un raspuns logic. Chiar si pigmentii de inalta calitate obtinuți din ingrediente naturale pot provoca reacții adverse manifestate prin erupție si prurit. Astfel de simptome pot aparea in functie de cat de sensibil la un stimul este organismul.

O reacție normala presupune:

 • umflarea usoara si prurit;
 • roseata timp de cateva zile;
 • o usoara compactare a pielii in zona de aplicare;
 • durere, care scade treptat odată cu vindecarea.

Perioada de recuperare dupa procedura PMU depinde de viteza de regenerare a pielii si dureaza, de obicei, aproximativ o saptamana. Daca dupa aceasta perioada roseata, durerea si mancarimea persista, e indicat sa consultati un medic.

alergia dupa tatuaj cosmetic

Alergia in PMU primele semne. Sa identificam alergia

 • aparitia veziculelor purulente;
 • conjunctivita;
 • slabiciune generala;
 • dureri de cap;
 • greata.

Ce sa faci daca esti alergic? Cum te tratezi?

Pentru a trata o alergie puteti lua un antihistaminic. Aveti grija sa administrati medicamentului fara intreruperi, conform instructiunilor, pana la disparitia reactiei. Daca edemul nu se retrage dupa 2 zile, este necesar sa consultati un medic specialist  pentru a stabili cauzele debutului simptomelor. In acest mod puteti confirma o posibila reacție alergica. Medicii ar putea recomanda tratament antihistaminic:

 • comprimate
 • unguente
 • picaturi si suspensii
 • spray nazal

Specilistii prescriu medicamente pentru nas infundat si inflamarea ochilor. Daca se depisteaza o infectie din cauza ingrijirii necorespunzatoare, medicul va prescrie un antibiotic.

alergia in pmu

Cum puteti verifica daca sunteti alergic inainte de procedura?

Reactiile alergice pot fi o consecinta minora in urma procedurii de machiaj semi-permanent. Procedura este permisa dupa ce au fost realizate testele pentru substantele alergenice. Alergiile in dermopigmentare apar, de obicei, imediat dupa contactul direct al pielii cu un tip de pigment. Prin urmare, se recomanda sa faceti un test prin aplicarea unui colorant pe piele in zona încheieturii si sa observati reactia corpului. Daca zona simtiti prurit si zona devine rosie este mai bine renuntati la procedura. Urmati un tratament antihistaminic, recomandat de medicul curant si reveniti pentru procedura. Uneori, o alergie poate fi cauzata de anestezicii folositi in timpul procedurii. Pentru a evita situatii nedorite in cabinetul dermopigmnetistului, este bine sa stiti daca sunteti alergica la anumite substante.

Concluzie

Este obligatia dumneavoastra sa informati specialistul care va executa procedura de dermopigmentare. Dermopigmentistul va oferi o serie de sfaturi si, de cele mai multe ori va face recomandari si va indruma clientul catre un medic specialist.

Citeste si informeaza-te!

1 COMENTARIU

 1. Toate aceste informatii vor permite specialistului sa aleaga cea mai buna formula corespunzatoare pentru pielea dumneavoastra. Nu trebuie sa va fie teama de procedura dermopigmentare datorita alergiilor in PMU. Acestea sunt rare si pot fi tratate rapid si usor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 2 =