În ajunul noului an și al unui nou deceniu, PANTONE a anunțat culoarea anului 2020. Acesta este ALBASTRU CLASIC , un ton definit „în același timp confortabil și de recunoscut”. Această culoare va ghida lumea modei și designului pentru următoarele 365 de zile.

Istoria PANTONE

PANTONE a început să selecteze culoarea anului în urmă cu 20 de ani. În anul 1998, aceştia au propus Albastru Marin, reprezentând optimismul cu care era aşteptat sosirea noului mileniu atenuat de o nuanță relaxantă. Culoarea aleasă la acea vreme a fost citată de personajul Miranda Priestly, interpretată de Meryl Steep, în „Diavolul se îmbracă de la Prada” care a explicat cum selecţia acestei culoari a ajuns să domine industria modei la nivel global.

Culoarea PANTONE 2020

„Fie că vorbim despre prezent sau trecut, simțim aceeași senzație de trepidare lumească, motiv pentru care, pe fondul celor petrecute în cultura noastră globală, am selectat ALBASTRU CLASIC PANTONE 19-4052 pentru anul 2020 „, a declarat Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute. Albastrul clasic este definit ca o „culoare relaxantă, confortantă, care creează conexiuni”. Mai mult, această culoare este văzută ca un facilitator al concentrării și o invitație la reflecție. Ei bine, aşa cum precizează PANTONE pe site-ul oficial, „ALBASTRU CLASIC promovează reziliența”.

pantone 2020

Clasic dar ALBASTRU

ALBASTRU CLASIC evocă culoarea cerului la amurg și răspunde la „dorința unei baze stabile de la care să pornească, pe măsură ce ne pregătim să traversăm o perioadă cu multe schimbări”, au declarat cei de la Pantone. Nuanţa de albastru, nuanţa cerului nu este aceeaşi cu „albastrul cerului de la miezul nopții, ci invită la reflecție, şi totuşi, nu atât de adânc și misterios. „Gândiți, ce ne așteaptă? Este liniștitor, dar stimulant.” Trăim vremuri care necesită încredere, credință.

Peste 10 milioane de designeri și producători din întreaga lume se bazează pe produse și servicii Pantone pentru a defini, comunica și controla culoarea – de la inspirație la realizare – profitând de tehnologia avansată X-Rite pentru a obține uniformitatea culorilor în diferite materiale și finisaje pentru grafică, modă și design de produs. Standardele Pantone includ specificațiile și instrumentele privind culoarea și fluxul de lucru fizic.

ALBASTRU CLASIC este o culoare sociabilă și plină de viață, care infuzează optimism, ne duce în adâncurile cele mai sclipitoare ale mării. ALBASTRU potențează bucuria și energia celor care îl privesc, îl folosesc sau îl poartă: fie că vorbim despre structura sa practică sau manifestarea acestei culori în artă sau design, această nuanță aduce o notă de bucurie și prospețime ori de câte ori este privită sau utilizată.

culoarea anului 2020

În fiecare an, Pantone alege culoarea anului după o analiză atentă a tendințelor viitoare, urmărind evoluția și noutățile din: artă, modă, design, natură, stiluri de viață, destinații turistice, tehnologii, materiale, texturi și multe altele. Gama de culori propusă de Pantone este utilizată de profesioniști din întreaga lume – un ghid și punct de plecare pentru toate proiectele profesioniștilor din zonele  de creație, media modă și artă.

ALBASTRU CLASIC în industria beauty

Nuanța de culoare poate fi folosită în mixuri de culori, realizându-se astfel o paletă de culori generoasă cu culori naturale pentru produsele cosmetice. În centrul unei palete de culori, ALBASTRU invită, de asemenea, la o atitudine îndrăzneață, jucăușă, strălucitoare. Unde mai pui că albastru este nuanţa, punct de plecare pentru studiul colorimetriei.

Les Professionnels Magazine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 10 =