lila-rossa.ro

Totul despre gene – Karina Susanu

În ceea ce privește extensiile de gene, acestea au trecut rapid de la statutul de „moft” la statutul de „must”. Au apărut noi tehnici de aplicare, calitatea extensiilor de gene a fost îmbunătățită și astfel s-a ajuns la o industrie în continuă dezvoltare.

O să vorbim puțin despre tehnica ce se numește FIR CU FIR; această tehnică a fost preluată din țările est europene în urmă cu cel puțin 15 ani. De atunci, informația exacta a fost readaptată de către fiecare lash stilist în parte. Astfel, de la metoda de bază FIR CU FIR s-a ajuns la „buchețele” sau „smoculețe” purtând aceeași denumire.

Tehnici

Aceste smocuri sau buchețele se folosesc în special la tehnicile de volum. De ce? Simplu: scurtează timpul de lucru. Este cea mai ușoară tehnică iar la final se poate observa mai mult volum. Creând un evantai din câte fire dorește lash stilistul (în cele mai multe cazuri se pun cât mai multe fire pentru a „impresiona” clienta, deși la fiecare tehnică în parte se aplica un număr X de extensii de gene ), după care se introduc în adeziv și se montează pe firul natural al genelor. Una din principalele probleme este cantitatea uriașă de adeziv absorbită de acest smoc. fapt care afectează și îngreunează rezistența genelor naturale.

Eficienta

Aceste metode au început să se practice din ce în ce mai des. Acest fapt a dus la deteriorarea genelor naturale și la dezinformarea totală a clientelor.

Extensiile de gene aplicate fir cu fir nu afectează genele naturale. Baza acestora este foarte subțire iar modul lor de aplicare acoperă geana naturala. Folosita cu grijă, forma „ww” a genelor naturale nu este afectată deloc.

Lungimile și grosimile sunt un alt factor important. Atunci când aplicăm extensii de gene fir cu fir, spre exemplu, trebuie întotdeauna să alegem grosimi mici pentru a nu îngreuna geana naturală.

Cum știm ce extensii de gene ni se potrivesc, care sunt criteriile după care ne ghidam în alegerea tehnicianului și cum ne dăm seama dacă avem smocuri aplicate sau nu?

Personalizare

Extensiile de gene se personalizează de către tehnician în funcție de fizionomia feței  fiecărei cliente în parte. Dacă sunteți la prima aplicare, recomand ceva mai light ( 2d , 2d combinat cu 3d sau cel mult 3d). Insă, de cele mai multe ori am întâlnit cliente cu o personalitate puternică și au dorit din prima tehnica de volum. Lungimile sunt discutabile. Fiecare clientă vede poze cu anumite tipuri de extensii de gene și își dorește să arate exact „așa”. Aici intervine experiența lash stilistului care îndrumă clienta la varianta cea mai buna.

Criteriile după care ar trebui să ne alegem expertul în extensiile de gene țin foarte mult de latura profesională. Contează foarte mult experienta în domeniu (încurajez însă și proaspăt lash stiliștii să exerseze cât mai mult pentru a prinde experiență). Când spun experiență nu mă refer neapărat la numărul de ani, ci la varietatea de cliente și cazuri cu care se confruntă fiecare.

Costuri

Înainte de a pune extensii de gene, vă recomand să vă informați despre: prețuri. Prețurile mici nu indică de cele mai multe ori calitatea, produsele de calitate nu sunt ieftine. Lucrările sunt importante (vizualizați poze , feedback-ul de la cliente). Adresați întrebări pentru că este foarte important să știm absolut tot despre extensiile de gene.

În ultimul an, am văzut multe lash stiliste care promovează și încurajează tehnica smocuri, iar eu nu sunt de acord cu această tehnică. Smocurile reprezintă acel mănunchi inestetic de gene (de cele mai multe ori în formă de mătură sau V) care se aplică în adeziv și mai apoi pe genele naturale. Aceste smocuri arată urât, inestetic, afectează genele naturale și se aplica în 2h . Ne putem da seama dacă avem, sau nu, aplicate aceste smocuri atunci când încep să cadă, deoarece se observă cum sunt lipite, de asemenea, mai putem observa atunci când după o lună nu cad absolut deloc (am avut cazuri în care adezivul a fost atât de puternic, încât doar după 1h le-am putut îndepărta) și nu în ultimul rând, atunci când se simt grele, incomodează și arată inestetic.

Cel mai important lucru: este un MUST ca extensiile de gene să fie aplicate corect, să nu vă creeze neplăceri și să se potrivească cu personalitatea voastră . We love lashes if we rock lashes!

 

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here