Machiajul de transformare, arta de a da viață personajelor

416
lila-rossa.ro
Red Queen & Mad Hatter

Machiajul de transformare, o ramură mult mai complexă a makep-ului pe care puțini o stăpânesc în adevăratul sens al cuvântului. Acest gen de machiaj poate transforma orice persoană într-un adevărat personaj.

Pentru a afla mai multe din tainele machiajului de transformare am avut o mică discuție cu un make-up artist foarte talentat ale cărei creații vorbesc de la sine.

Cristina David s-a hotărât în 2007 că makep-ul este drumul pe care dorește să-l urmeze și s-a înscris la cursul de machiaj organizat de Maria Păuna, moment în care a început să vadă machiajul cu alți ochi.

Pasiunea, de altfel motto-ul său fiind “DO IT ONLY WITH PASSION”, a îndemnat-o să depășească limitele machiajului de beauty și să se îndrepte către machiajul de transformare, aducând la viață diferite personaje cunoscute. Alături de Cristina, am reușit să aflăm câte ceva despre ce presupune acest machiaj atât de complex și să-l întelegem mai bine.

Ce este machiajul de transformare și ce presupune acesta?

Machiajul de transformare este un machiaj foarte riguros executat, ce presupune o documentare în prealabil, pornind de la personajul pe care îl avem de reinterpretat și finalizând cu modelul supus transformării.

Machiajul transformațional cuprinde: volumetrie, iluminare și umbrire, colorimetrie, aspecte fără de care un make-up artist nu ar putea realiza cu acuratețe transformarea.

Este nevoie de cunoștințe speciale de make-up pentru acest gen de machiaj?

Bineînteles, deoarece acesta nu este un machiaj de înfrumusețare, ci este un machiaj care aduce în prim plan trăsăturile feței, caracteristicile proprii ale fiecărei fizionomii, cât și particularitățile ce țin de personaj, sex, vârstă , rasă , etc.

 Imaginația ajută, sau vă bazați strict pe tehnică?

Așa cum pentru funcționalitatea rasei umane este nevoie de hrană și lumină, un bun executant în domeniul make-up-ului are nevoie indubitabil de imaginație și de multă tehnică executată cu o acuratețe „chirurgicală”

Cât poate să dureze aplicarea unui asemena machiaj?

Pentru executarea unui astfel de machiaj nu sunt necesare doar 1-2 h, pentru că, este nevoie de o selectare atentă a tuturor elementelor ce compun personajul, cum ar fi ( vestimentație, accesorii, latex, gene, peruci, etc), cât și execuția propriu – zisă a machiajului, care la unele transformării a necesitat chiar până la 5 ore.

Ce fel de produse se folosesc pentru un asemenea machiaj?

Uncle Fester

Beauty case-ul unui make-up artist profesionist nu trebuie să conțină doar produse pentru înfrumusețare, ci și produse care se folosesc pentru machiajul transformațional, pentru că, nu se stie niciodată ce provoacare poate primii.

Produsele folosite la un astfel de machiaj sunt:

– ceară pentru crearea de efecte speciale ( ce poate fi folosită de exemplu la camuflarea sprâncenelor, pentru a putea desena altele noi așa cum cere imaginea personajului);

-latex;

-soluții speciale pentru lipit bărbi, mustăți și ștrasuri;

-farduri grase și farduri waterproof ( foarte pigmentate);

-aerograf, etc.

Red Peony

Care este lucrul cel mai important de ținut minte la machiajul de transformare?

Volumetria fizionomiei pe care o avem în față, suprapusă peste volumetria feței ce urmează să fie construită, sunt elementele cheie ale machiajului de transformare.

Spre exemplu, eu,  atunci când aleg să fac un machiaj de transformare, caut să-mi aleg foarte bine modelul cu care să lucrez, pentru că, este foarte important ca el/ea să aducă cât mai mult cu personajul, deoarece doar atunci transformarea va fi cu adevărat reușită.

Da, nu pare deloc ușor să practici acest  gen de machiaj. Este nevoie de multă pasiune în primul rând, de muncă și devotement, pentru a putea fi numit un profesionist, însă nimic nu este imposibil. Cu puțină imaginație și cunoștințe temeinice, poți să creezi inimaginabilul.

Credits: Make-up: Cristina Maria David,  Photo: Liviu Mihai, Daniel Ilinca,  Models: Daniel Ilinca, Ana Maria Iinca, Amalia Maria, Cristina Maria David, Ana Daniela Ilinca

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here