lila-rossa.ro
Claudia Paise
Tehnician Micropigmentare și Microblading
Trainer Start Academy –Galați

Claudia Paese – experienta profesionala

Claudia Paise – cu o experiență de 14 ani în domeniul beauty are o dorința de cunoaștere pentru toate specializarile acestuia. Acestea au fost cele care au determinat alegerea învățării și perfecționării în arta machiajului permanent. In acest moment, un tehnician și trainer cu vechime în arta dermopigmentării. Talentul personal etse susținut de orele de muncă, practică, autoperfecționare și informare continuă. Claudia Paise este  un trainer foarte căutat de cei ce doresc să învețe tainele machiajului permanent. Pasiunea, dorința, dedicarea totală dar și respectul pentru cursanți, o determină să fie în permanență într-o autodepășire profesională.  In acest sens Claudia participa la numeroase seminarii și congrese naționale și internaționale. 

Meseria de Dermopigmentist m-a ajutat să cunosc oameni minunaţi , femei ambiţioase şi o multitudine de poveşti de viaţă. Povestile m-au făcut să înţeleg că am ales cea mai frumoasă meserie din lume. Pot oferi mult mai mult decât o pereche de sprâncene minunate, buze voluptoase sau ochi conturaţi. Clientele mele aveau nevoi variate. Atfel, am aprofundat o latură mai puţin cunoscută: Dermopigmentarea medicală.

Acest domeniu devine din ce în ce mai cunoscut prin rândul dermopigmentiştilor. Interesul acordat cursurilor de specializare a crescut considerabil în ultimul an. La fel ca în cazul dermopigmentării cosmetice, pielea este canvas-ul nostru. De această dată,  pielea este mai mult sau mai puţin afectată. Noi trebuie să o readucem la „forma” iniţială prin refacerea vizuală sau regenerarea structurii normale.

Tratamentul revolutionar al vergeturilor si cicatricilor

Vergeturile (striae ) sunt localizate la nivelul dermului. Apar atunci când exista o tensiune prea mare pe o anumită zona a pielii, pentru un timp îndelungat. Atunci când o parte din ţesutul de susţinere ( fibrele de colagen şi elastina) se rupe pielea. Astfel, apar acele linii paralele drepte sau tortuoase. Ele sunt orientate perpendicular pe direcţia liniilor de forţă (vertical pe coapse, orizontal pe spate).

Vergeturile apar într-o serie de situaţii, printre care :

*  Sarcina  – în acest caz creşterea în greutate. Factorii hormonali sunt cazua.

*  Creşterea în greutate  – o creştere substanţială în greutate. Favorizează apariţia vergeturilor.

*  Medicaţia – cremele , loţiunile şi pastilele cu corticosteroizi. Uzul cronic de steroizi pe cale orală pot favoriza apariţia vergeturilor.

*  Bolile de care suferim – s-a demostrat că unele boli pot favoriza apariţia vergeturilor. În primă fază vergeturile au o culoare roşu-violaceu apoi.  Odată cu trecerea timpului, devin alb-sidef.

Cicatricile  – În cazul unui traumatism sau agresiune, pielea se vindecă prin producerea de colagen. Ca în cazul vergeturilor, fibrele de colagen au fost secţionate sever. Colagenul continuă să se acumuleze la nivelul acestei regiuni o perioadă foarte lungă de timp şi de aceea cicatricile devin treptat mai netede şi moi. Cicatricile cutanate pot necesita până la doi ani pentru a se estompa, dar după această perioadă este foarte puţin probabil să dispară.

Atunci când se doreşte efectuarea unei corecţii la nivelul unor vergeturi/cicatrici se intervine prin refacerea culorii naturale a pielii prin neutralizarea zonei afectate.

Culoarea pielii se datorează unui cumul de culori ce pot fi regăsite în structura acesteia : negru, galben, roşu, alb . Camuflarea acestor imperfecţiuni se efectuează cu game de pigmenţi speciali. Acestia au capacitatea de a neutraliza sau camufla nuanţa existentă i de a stabiliza culoarea naturală a pielii. Nuanţa pigmentului se alege şi în funcţie de zona dar şi de expunerea acesteia la soare . Profunzimea la care se lucrează este una medie şi nu depăşeşte 1,5 mm în epiderm. Configurația acelor folosite într-o astfel de procedură se aleg în funcţie de mărimea zonei lucrate și pot fi foarte diferite RL , Flat, Slop sau Magnum.

Este important de ştiut că aceste tehnici de corecţie se pot aplica pe orice tip de vergeturi.  In cazul cicatricilor, este interzisă  efectuarea procedurii pe cicatricile Cheloidice sau hipertrofice. Deasemenea,  este interzisa procedura in infecţii înainte de cicatrizare.

Dacă până de curând Dermopigmentarea Medicală se rezuma la camuflarea cicatricilor şi vergeturilor, acum am dezvoltat o tehnică unică. Aceatsa se realizează atât prin camuflare cât şi prin regenerarea naturala. Aceasta ajută la refacerea ţesutului şi ameliorarea  substanţială a traumelor cutanate. O tehnică ce ajută la stimularea producerii de colagen şi elastina ce duc la vindecarea parţială sau chiar totală a traumei existente.

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here