GENE | Între istorie și viitor

2722

Inventivitatea, necesitatea și frumusețea au adus, la începutul secolului XX, primele gene false ale istoriei.

În anul 1916, regizorul american D. W. Griffith, pe când regiza filmul „Intolerance”, a dorit ca actrița Seena Owen să aibă gene mai proeminente, mai bine conturate, în așa fel, încât, ochii ei să pară mult mai mari decât erau în realitate.

Având în vedere că la începutul secolului filmul era doar alb-negru, trebuiau să găsească o soluție pentru a pune în evidență foarte bine trăsăturile actrițelor. Dar nu doar ele foloseau gene false.

 

Anii 1916

După 1916, femeile au început să folosească tot mai des artificii de îmbunătățire, precum genele false. Astfel, primele gene au fost confecționate din franjuri. Fiecare franj era atent atașat pe pleoapă cu ajutorul unui adeziv special. Desigur, aceste gene nu arătau deloc natural, mai mult, ele aveau o durată destul de scurtă, mai exact câteva ore.

Pentru că procedura era destul de costisitoare, nu multe femei își permiteau să le folosească, ci mai degrabă, persoanele faimoase, actrițe, artiste ale vremii. Cu toate acestea, genele false confecționate din franjuri nu se puteau observa într-un film alb-negru.

Anii 1950

Anii au trecut și noi îmbunătățiri în arta genelor false nu apăreau, iar vremea lor se aștepta să dispară în orice moment. Cu toate că popularitate lor scăzuse considerabil, abia pe la începutul anului 1950, o data cu dezvoltarea de materiale plastice, femeie au început să dezvolte, din nou, interes pentru genele false. Promovarea acestora a fost făcută, în special, de actrițele care își doreau să impresioneze publicului prin frumusețea lor. Regizorii le foloseau din ce în ce mai des în filmele lor pentru a da un dramatic look persoanelor care le foloseau.

Anul 1960 a adus pentru genele false atât popularitate, cât și declin.

Au fost câteva dintre actrițele care au îndrăgit și purtat genele false. Interesul pentru gene a încetat să mai apară pe la sfârșitul anului, iar până la începutul secolului XIX, genele false nu au mai fost în vogă.

Anii 2000

Dezvoltarea materialelor din care erau confecționate genele false au stârnit din nou interesul femeilor începând cu anul 2000. Acestea erau folosite de către modele pentru ședințele foto cu scopul de a crea o privire cât mai bine conturată, dar totuși naturală.

Nu orice persoană are gene lungi și groase, așa că dezvoltarea genelor false a venit în ajutor atât pentru persoanele dornice de un look glamorous, cât și pentru persoanele, care în lupta cu o boala necruțătoare și-au pierdut genele. Astfel, ele au fost posibile de utilizat pentru orice categorie socială de oameni.

Artiști din Japonia au introdus, în anul 2006, o tehnică nouă numită lash-by-lash. Gene mici individuale erau direct atașate de genele naturale, astfel în cât, se creea un look cât mai natural.

Ușor, ușor genele s-au dezvoltat de la franjurile folosite în anii 50, până la tehnici inovative cunoscute în zilele noastre. Deși viitorul este deseori imprevizibil, putem doar spera că inovația își va pune amprenta din ce în ce mai mult pe domeniul genelor false.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 18 =