Alexandra Edelberg, o poveste despre ambiție și pasiune

398

Alexandra Edelberg este  un hairstilist de renume care s-a dedicat întru totul pasiunii ei pentru înfrumusețare, investind în cursuri, training-uri și workshop-uri specializate datorită cărora a devenit dintre cele mai respectate profesioniste din Rusia. Cu un stil elegant pe care și l-a cultivat de-a lungul anilor, Alexandra Edelberg ne împărtășește din experiența ei în domeniu și ne demonstrează că dacă muncești din greu, visele pot deveni realitate.

Fiecare poveste de succes are un început

Povestea Alexandrei începe în Bratsk, orașul ei natal. Acesta a reperezentat prima rampă de lansare în viitoarea sa carieră din domeniul hair design-ului. Chiar de mică ea a știut ce-și dorește: independență și ocazia de a demonstra că poate fi cea mai bună. A început încă din liceu să se înscrie la cursuri pe care le frecventa cu aviditate, dar și să se documenteze din reviste și publicații de specialitate, pentru a fi mereu la curent cu trendurile. După trei ani de experiență în saloanele din Bratsk, Alexandra a decis că e momentul să părăsească micul oraș și să se stabilească la Moscova pentru a putea cu adevărat să evolueze. Conștientă că în capitală concurența este acerbă, Alexandra și-a dat seama că dacă va face acest pas va trebui să se remarce printr-un stil unic, diferit de al celorlalți hairstiliști așa că a pornit la drum cu obiectivul clar de a-și dezvolta viziunea personală.

Pasiune & determinare

Pasiunea ei nu cunoaște limite și de aceea a înfruntat toate greutățile cu zâmbetul pe buze! A muncit mult și a sacrificat timp liber, somn și activități obișnuite pentru ceilalți doar din dorința de a evolua și a ajunge o profesionistă desăvârșită. Alexandra a încercat să absoarbă informații de la toți cei din jurul ei, atât legate de coafură, dar și de comunicarea și comportamentul față de cliente, doar astfel putând să evolueze. Cu o atitudine mereu pozitivă, ea a reușit să-și dezvolte și latura pedagogică și să nu se teamă de public, în prezent susținând chiar și cursuri pentru cei interesați de domeniul coafurii.

Alexandrei nu i-a fost ușor la început, pentru că părinții, mama contabil, iar tatăl inginer provin din domenii care nu au legătură cu creativitatea, așa că nu au înțeles pasiunea fiicei pentru hairstyle. Ulterior și-au dat seama că această pasiune poate deveni cu adevărat o profesie, atunci când au văzut rezultatele muncii Alexandrei, materializate în premii și recunoaștere printre profesioniști.

 Succesul se obţine cu răbdare

Alegerea Alexandrei de a deveni hairstylist s-a petrecut atunci când a decis că vrea să fie independentă financiar și să se întrețină singură, iar această meserie părea că i-ar putea oferi stabilitatea necesară. În clasa a XI-a s-a înscris la primele cursuri în orașul ei natal și în fiecare zi după școală se ducea să învețe cât mai multe despre acest domeniu, deși nu considera că este o persoană creativă. Ulterior, cu multă determinare și efort, și-a dezvoltat abilitățile și a descoperit cu surprindere că este foarte bună și că îi place ceea ce face.

Și-a petrecut majoritatea timpului liber la școala de coafură, dedicându-se în totalitatea descoperirii secretelor meseriei și tot aici a dezvoltat și relații cu viitoarele cliente care au avut încredere în stilul și în abilitățile ei. Din coafurile realizate a reușit să se întrețină și să-și construiască încet-încet drumul în carieră, dar și să câștige încrederea părinților și a celor dragi.

Tot datorită unei cliente și-a asumat și riscul de a accepta oferta celor de la Schwarkopf Professional care au invitat-o să lucreze la salonul lor din Moscova. Deși ezitantă la început, la sfaturile clientei, Alexandra a decis să părăsească orașul natal și să se mute la Moscova unde a început să culeagă roadele muncii de ani de zile.

            Premiile nu au întârziat să apară, Alexandra Edelberg obținând locul întâi la festivalul „Foarfeca de Aur”, iar apoi având șansa de a evolua în cadrul festivalului „Lumea Frumuseții”, desfășurat la Kremlin. Ulterior, i s-au deschis porțile spre universul hairstyling-ului, pentru ca acum să se poată bucura de aprecierea profesioniștilor și a publicului interesat.

Alexandra Edelberg este un exemplu de creativitate și determinare, conștientă că munca și pasiunea se împletesc pentru a ajunge la succes, ea continuă să studieze și să-și găsească inspirația peste tot în jurul său. Cu o atitudine pozitivă, cu încredere în sine și în abilitățile ei și mai ales cu o dorință de neoprit de a fi cea mai bună, hairstilista demonstrează cu fiecare nouă colecție că domeniul coafurii poate ajunge la rangul de artă.

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here