Anca Alexandra Higiu, despre arta dermopigmentării

422
lila-rossa.ro
Anca Alexandra Higiu Designer make-up semipermanent (Art Director de Estetica Floarea de Colt)

Anca Alexandra Higiu, designer make-up semipermanent și Art Director al Centrelor de Estetică Floarea de Colț, transmite, prin prisma lucrărilor pe care le realizează, pasiunea sa pentru sprâncene și buze perfecte.  Ceea ce make-up artistul urmărește este să le determine pe femei să se bucure de atuu-rile lor și să fie conștiente de frumusețea și de personalitatea lor.

Primul contact cu lumea dermopigmentării a fost absolut întâmplător și, mai mult decât atât, nici nu i-a acordat un interes aparte, dimpotrivă: ,,Trebuie să-i mulțumesc Mihaelei Gheorghiță (Complete Beauty) pentru perseverență, pentru că mi-a atras atenția asupra unui domeniu incitant, care mă provoacă în permanență să mă autodepășesc și îmi aduce satisfacție cu zâmbetul fiecărui client fericit. În machiajul semi-permanent am descoperit poezia artei, posibilitatea de a crea armonie și simetrie, matematica culorilor și multe altele din noțiunile învățate la Universitatea de Arte, locul în care m-am format ca artist, dar și ca om ce știe să aprecieze frumosul.”

Iubirea pentru această artă, concretizată în nenumărate ore de practică, împreună cu valoroasele informații primate în decursul călătoriilor și în cadrul participării la diverse congrese și work-shop-uri, au ajutat-o să își definească propriul stil.

,,Schimbările care se pot realiza prin tehnicile de dermopigmentare trec de aspectul fizic, fiind și de natură psihologică. Atunci când ștergi 5-10 ani din vârsta clientului, prin redesenarea sprâncenelor, a conturului ochilor sau a buzelor, reușești și o transformare de spirit, insuflarea unei stări de bine care îi va îmbunătați calitatea vieții. Desigur, și reversul medaliei este posibil, o procedură realizată greșit, cum adesea văd, în special cazuri de tatuaje, poate să distrugă încrederea unui om, să îl facă să se închidă în sine și să îi cauzeze multă nefericire. Din acest motiv, doresc sî atrag atenția tuturor tehnicienilor asupra responsabilității enorme pe care o au”, ne-a mărturisit Alexandra.

Urmarea unor cursuri serioase, de durată și în care atenția lectorului este canalizată într-o proporție de 100% asupra cursantului este esențială. La fel de importante ca diploma sunt abilitățile dobândite, acestea fiind cele care fac diferența.

Despre tehnica preferată de lucru, specialistul ne-a mărturisit că îi este foarte greu să aleagă una, pentru că toate reprezintă o provocare, în felul lor, acestea fiind personalizate în funcție de clientă, prin combinații cât mai creative: ,,Sprâncenele modifică și îmbunătățesc cel mai mult fizionomia clientelor. Oricare ar fi tehnica mea favorită, pe primul loc este nevoia clientului. Diagnosticul și discuțiile necesare stabilirii obiectivelor procedurii sunt esențiale pentru obținerea unui rezultat natural și anatomic.”

Cea mai compatibilă combinație de tehnici este Micropigmentarea Hibrid, tehnica prin care specialistul realizează microbading pe întreagă suprafața sprâncenei, după care realizează umbrirea cu ajutorul tehnicii de micropigmentare pe tot parcursul coloanei. Efectul 3D realizat cu ajutorul acestei tehnici este remarcabil, ne-a asigurat Alexandra.

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here