lila-rossa.ro
Irina Valentina Jajie
LPM:  Să facem o incursiune în trecut și să ne povestești puțin despre cum ai început tu să lucrezi în domeniul beauty.

IJ: Din dorința de a ajunge mai repede la suflete oamenilor, prima formă de exprimare a mea ca artist a fost make-up-ul. Apoi am descoperit dermopigmentarea. Am urmat în 2015 cursurile Academiei Elena Copaceanu. După o îndelungă activitate în salon ca make-up artist, ambiția și dorința mea de a-i face pe oameni fericiți. Acestia au fost factorii  determinanți în alegerea acestei meserii frumoase.

LPM: Care sunt sursele tale de inspiratie în munca pe care o faci ?

IJ: Înca din copilarie am avut această înclinație către zona artistică. Cel mai mult mă inspira misterul acestei lumi, anumite cuvinte, imagini, chipurile umane, locul minunat în care îmi desfășor activitatea și creația.

LPM: De-a lungul vieții avem o serie de bariere, provocări pe care noi trebuie să le depășim. Cu siguranță ai avut și tu parte de ele, ne povestești puțin? 

IJ: Cred că ambiția mi-a purtat noroc. Nu am întâmpinat dificultăți sau evenimente neplăcute în acest domeniu. Sunt conștientă, în schimb, că în acest domeniu al frumuseții nu pot muțtumi toate clientele oricât de mult m-aș strădui.

LPM: Fiecare dermopigmentist are un stil al lui, tu ce stil ai adoptat sau creat în domeniul PMU?

IJ: Cu toții avem un stil pe care ni-l construim încă de pe băncile academiilor de profil. După o practică îndelungată și exercițiu, fiecare își croiește drumul său. Dacă adaugi acestuia puțin talent și pasiune, stilul îți definește personalitatea. Iar eu am ales un stil deloc elaborat, am ales firescul în tehnicile mele cu care lucrez cel mai frecvent. Tehnica microblading îmi oferă libertatea să desenez firele cât se poate de natural în funcție de dorințele clientei atât cât îmi permite tenul.

LPM: Care sunt cele mai importante cursuri de specializare în domeniu la care ai participat?

IJ: Am absolvit cursurile de make-up al unei acedemii beauty de profil și am urmat cursurile Academiei “Elena Copaceanu” unde m-am specializat ca dermopigmentist. Seminariile și workshop-urile susținute de Elena Copaceanu și Cornelia Copaceanu în Bucuresti și în alte orașe din întreaga țară mi-au fost de un real folos în evoluția mea profesională.

LPM: Dacă tot am vorbit despre cursuri, spune-ne și despre planurile tale de viitor. 

IJ: Sunt un om căruia îi place să învețe în permanență și să absoarbă informații noi cu privire la acest minunat domeniu PMU. Sunt perseverantă și asta mă face să îmi doresc să excelez în demersurile mele profesionale. Sunt în căutare de noi provocări și asta mă determină să răspund afirmativ noilor proiecte propuse de Elena Copaceanu – omul care m-a încurajat, m-a susținut și care a avut incredere în aptitudinile mele profesionale.

LPM: Simți că ai avut satisfacții în acest domeniul? Dacă da, care sunt acestea?

IJ: Da. Am satisfacția muncii mele și cel mai important, bucuria de pe chipul fiecărei cliente de ale mele care îmi mulțumește sincer pentru că am ajutat, în mod evident, la dorința acesteia de a-și transforma, schimba sau îmbunătăți aspectul fizic.

LPM: Care sunt cele mai importante realizari al tale? 

IJ: Sunt conștientă că realizările mele vin din munca și eforturile mele pentru a mulțumi și satisfice nevoile fiecărei cliente care intra în cabinet. Toate acestea nu sunt decât un indicator al evoluției mele profesionale. Asta mă bucură și mă determină să ating perfecțiunea în meseria mea.

LPM:  Ai sfaturi pentru cei care își propun să intre în domeniul PMU? 

IJ: Meseria de dermopigmentist este din ce în ce mai căutată și râvnită. Nu e greu să ne dăm seama că dermopigmentarea și mai cu seamă, tehnicile microblading sau powder necesită o atenție sporită și o precizie aparte. Nu toate tehnicile se pot aplica cu ușurință pentru că tenul are particularități ce țin de mulți factori. Ei bine, de exemplu, aceste tehnici nu se pot efectua pe un ten cuperotic sau nu pot acopri sau corecta tatuaje mai vechi.Toate la timpul lor. Între timp, puțină răbdare nu strică!

LPM: Un gând de încheiere pentru cititorii noștri?

 IJ: Cred cu tărie ca orice muncă indiferent de domeniul ales, atunci când pasiunea și bucuria de-a face ceea ce îți place, întregesc mulțumirea profesională, iar în final împlinirea personală.

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here