Anna Savina, director al Academiei de machiaj permanent Biotek Rusia, despre problema cearcănelor

1187

Anna Savina – cearcănele nu avantajează nicio femeie, transmit o privire obosită, motiv pentru care majoritatea femeilor includ în trusa de make-up corectorul anticearcăn, aplicarea acestuia ajutând la reîmprospătarea aspectului pielii.

Din păcate, ritmul alert al vieții nu ne permite să dormim suficient sau să avem un somn odihnitor, iar orele îndelungate petrecute la birou, în fața calculatorului, favorizează apariția petelor maronii din jurul ochilor, însă oboseala cronică nu este singurul factor nociv. Și bolile asociate cu disfuncții ale rinichilor și inimii, vasele de sânge, modificările gerontologice, dar și genetica contribuie la apariția cearcănelor inestetice.

Clienții care apelează la permanent make-up în vederea înlăturării acestor probleme au încercat toate metodele posibile, începând de la recomandări ale altor femei aflate în aceeași situație, până la corecțiile cu laser, însă fără succes.

Machiajul permanent poate remedia această problemă pentru un timp îndelungat, însă lucrul cu zona perioculară necesită o îngrijire specială și cunoștințe aprofundate în domeniu, dar și alte detalii de specialitate.

Cu cinci ani în urmă am încercat, pentru prima dată, să corectez cearcănele, iar ideea tehnicii este preluată din dermopigmentarea în cazurile de vitiligo și în camuflarea cicatricilor. Primele încercări au fost realizate cu foarte multă atenție, folosind acul cel mai mic și, prin tehnica de punctare, realizam pigmentarea cearcănelor, folosind mai multe nuanțe combinate pentru redarea unei culori apropiată tenului. Au fost niște lucrări extrem de complexe, care necesitau patru, chiar și șase ședințe, cu o lună dedicată regenerării între ele.

După o practică de câteva luni, am înțeles că pot folosi combinația de mai multe ace, pentru a reduce timpul de lucru, însă nu și calitatea procedurii. Astfel, era nevoie de doău intervenții, în loc de șase.

Un detaliu important în această tehnică îl reprezintă utilizarea a cât mai multor nuanțe, pentru un efect natural. Pielea umană nu este compusă dintr-o singură nuanță, iar la o observare atentă cu lupa se poate observa combinația de diverse nuanțe pixelate, care formează culoarea individuală a fiecărui om. Regulile de mascare a cearcănelor spun că, pentru neutralizarea cearcănelor mov, folosim galben, iar tehnica de aplicare presupune o aplicare a primul strat cu galben, următorul strat este într-o culoare armonizată cu tenul pacientului, iar ultimul strat aplicat este finisat cu alb, pentru iluminare. Efectele procedurii sunt vizibile după o lună, când regenerarea va fi completă, iar roșeața din zona lucrată va dispărea complet.

Pentru înlăturarea cearcănelor proeminente, sunt suficiente 2-3 ședințe, de-a lungul carierei întâlnind un singur caz care a necesitat patru ședințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here