Anna Savina Fondator Pigment Club Moscow

281
lila-rossa.ro

   Anna Savina,  femeie de afaceri de succes, co-proprietar al studioului de permanent make-up Pigment Club, cu o experiență de mai bine de 25 de ani  în industria de înfrumusețare, cu afaceri în  numeroase stare, este fondatorul primei școli de tatuaj-piercing din Rusia, spiecialist în permanent make-up și Președintele Asociației Specialiștilor esteticieni în dermopigmentare – ASED. Și, pentru că o femeie puternică este extrem de perseverentă, Anna Savina a reușit să organizeze primul congres și concurs în domeniul machiajului permanent, dar și să își ducă pasiunea mai departe în domeniul vestimentar.

Am vrut să aflăm povestea unui dermopigmentist recunoscut în toată lumea și iată ce am aflat:

,,În business am intrat în urmă cu 25 de ani. Absolventă a Facultății de Medicină și cu rezidențiat în medicina estetică facială, obținând calificarea de cosmetician-estetician, am decis să închiriez un cabinet cosmetic, iar mai apoi am lucrat pentru un distribuitor de aparatură și produse de înfrumusețare.
În acea perioadă, prea multe nu știam despre permanent make-up, însă era un domeniu care îmbrăca perfect două meserii care îmi plăceau. În anul 1995, fostul meu soț mi-a dăruit o mașină de tatuat pentru permanent make-up. Nimeni nu știa să o folosească și atunci a fost momentul când am început să caut un specialist tatuator care să îmi explice cum pot lucra cu ea. Nu existau saloane de tatuat sau cultura propriu-zisă; toate serviciile erau executate în locuri neautorizate. Într-unul dintre acestea am pus bazele tatuajului pe care, ulteror, l-am adaptat în permanent make-up.Nu ma cunoșteam pe nimeni care să ofere acest serviciu, astfel că toată practiva am executat-o pe mama, pe prietenele acesteia și pe cunoștințe. Experiența am dobândit-o ulterior și așa am reușit să înțeleg cum funcționează acest domeniu în toată complexitatea lui.
Treptat, am ajuns într-un moment în care am realizat că mașina primită cadou nu mai poate face față, nici din punct de vedere al calității, dar nici al cantității, întrucât numărul clientelor creștea considerabil.

Destinul mi-a surâs și am ajuns la un congres din Italia – Cosmoproof, unde am cunoscut reprezentanți ai Companiei Biotek, de la care am cumpărat o mașină care să se ridice la nivelul așteptărilor.

La scurt timp, am ajuns să fim distribuitori pe toată suprafața CSI a produselor și aparaturii dedicate segmentului de permanent make-up. Treptat, lumea ajunsese să mă întrebe dacă pot preda mai departe tainele acestei meserii. Atunci am înțeles că trebuie să pun bazele unei școli și, în ciuda crizei din 1998, afacerea a mers extrem de bine. Lumea își dorea acest serviciu din ce în ce mai mult, astfel că am reușit să deschidem  prima școală de tatuaj artistic, piercing și permanent make-up, într-o colaborare cu Anna și Vladimir Zabolotnie.

Deși predam cursuri, am continuat să îmi desfășor și activitatea de tehnician în dermopigmentare, însă am hotărât să separ centrul educativ de salon, tocmai pentru a nu intimida clienții.

Cu timpul, am început să demarez alte proiecte și să organizez primul congres și concurs în acest domeniu și să devin Președinte al Asociației Specialiștilor în dermopigmentare – ASED, dar și să mă implic în design vestimentar și accesorii.

Dorința de a îmi deschide un salon specializat în permanent make-up a exsistat dintotdeauna, astfel că, întâlnindu-mă la un SPA din Elveția cu o fostă colegă, Tatiana Shubina, am avut inspirația să deschid, la Montre, un salon – Pigment Club Swiss.

În 2015, împreună am pus bazele unui salon și la Moscova – Pigment Club Moscow, care a fost inaugurat în martie 2016.

Sunt o femeie dependentă de muncă, patru ore de somn sunt suficiente pentru a mă odihni, îmi Week-end-urile le dedic călătoriilor pe care le organizez cu scopul de a prezenta cursuri, expoziții, work-shop-uri sau aleg să lucrez cu stilistul meu la noile colecții de haine și accesorii. Chiar în decursul acestui an am avut o lansare la Fashion Week New York.

Cel mai mult îmi place să fac permanent make-up, să descopăr noi metode de lucru, să aduc inovații în domeniu, să reușesc să le redau femeilor fericirea și frumusețea. Într-un interviu de presă, Sandra Bullok a mărturisit că rezultatele oferite de ,,Face Illumination” sunt minunate, iar satisfacția că ofer servicii de care lumea este extrem de mulțumită nu poate decât să mă bucure și să mă determine să evoluez continuu. Această nouă tehnică, unică în permanent make-up, reprezintă noul boom în dermopigmentare și are capacitatea de a ilumina și de a reîmprospăta zona facială, inclusiv zona sprâncenelor. Ridurile fine din zona ochilor sunt estompate, la fel și cele din jurul buzelor și al nasului.”

 

 

 

 

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here