lila-rossa.ro

Colectia lui vidal Sasson este inspirata de personajele romanului „De veghe în lanul de secară” – J.D. Salinger

Inspirați de revoluționarul roman al lui J.D. Salinger, De veghe în lanul de secară, cei de la Academia Sassoon au creat o colecție rebela, fascinanta. Adolescentul revoltat împotriva reprezintă noua ordine socială de după război. Convențiile perimate sunt încet-încet înlocuite cu o mentalitate mai nonconformistă.

La distanță de peste 60 de ani, Academia Sassoon aduce un omagiu spiritului rebel.  Personajului iconic creat de Salinger prezintă colecția The Group. Aceasta reunește modele ce întruchipează atât elita din Ivy League, cât și rebelii care refuză să se conformeze, denumiți Karma Bums.

Colecția este împărțită în trei stiluri diferite. Primul dintre acestea, intitulat Vassar se bazează pe o linie stilizată pe baza culorilor solare. Look sofisticat, aminteste de înalta societate din colegiile americane. Ivy League se bazează pe tăieturi simple și clasice. Se scot în evidență liniile feței aducând modelelor un aer sofisticat și exclusivist. Karma Bums este răspunsul rebel la societatea din Ivy League. Această linie cuprinde look-uri nonconformiste: tăieturi asimetrice, machiaje și accesorii extravagante și coafuri scurte, dezordonate care se opun noțiunii conservatoare de feminitate.

The Group reușește prin intermediul hairstyling-ului să reconstituie lumea lui Holden Caufield, aducând un binemeritat omagiu unei lumi efervescente, complet dispărute între timp.

creditprime.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here