Psihologia cursantului | Jenya Denizeri

Psihologia cursantului – În acest articol, vă propun să vă plimbați în lumea amintirilor încă de atunci, de când ați început primele voastre căutari pentru domeniul dermopigmentării, cercetările pe care le-ați făcut cu scopul de vă instrui în acest domeniu. Ce ați simțit atunci? Aveați încredere în ceea ce făceați? Care au fost criteriile care v-au făcut să alegeți centrul de formare?

   O dată pe an, efectuez un sondaj în rândul cursanților mei, pentru a afla surse de informare legate de activitatea noastră. Întrebări precum: “cum v-ați hotărât să urmați un training cu noi?” sau “care a fost motivul important în luarea acestei decizii?”

Obținerea unei educații în industria frumuseții ar trebui atribuită tipului de servicii de marketing non-material (informal). O caracteristică distinctivă a acestui tip de marketing este aceea că viitorului cursant, cel care caută centrul de formare sau cursuri de specializare, îi este dificil să determine calitatea serviciilor care îi sunt oferite. Pentru a vă convinge potențialul cursant că sunteți cel mai bun și că de la dumneavoastră poate obține un curs de calificare de calitate, este esențial să urmăriți acești pași:

1) Imaginea centrului de formare.

Imaginea este modul în care potențialii clienți și concurenți reali ar trebui să vă vadă. Este unul dintre cei mai importanți factori în luarea deciziilor privind educația în industria frumuseții. Imaginea centrului de formare ar trebui împărțită în extern și intern: de la interacțiunea cu alte organizații și relațiile profesionale din cadrul companiei. Un motto pentru o astfel de variantă:  ”Nu obții niciodată șansa să faci o a doua primă impresie”.

2) Publicitatea.

Un alt factor care v-ar putea spori vizibilitatea serviciilor dumneavoastră se referă la  instrumentele de promovare a serviciilor furnizate de dumneavoastră. De exemplu, nu ne putem imaginia că anunțul de promovare a cursului de bază în dermopigmentare în valoare de 1000 EURO este afișat pe un panou publicitar dintr-o stație de troleibuz.

În zilele noastre, cel mai eficient mijloc de promovare este Internetul.

Este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Datorită rețelelor sociale, puteți informa un potențial cursant despre centrul de formare. Costul va depinde de alegerea instrumentelor publicitare în rețelele sociale. Există, de asemenea, modalități gratuite de a vă promova, de tip celor “din vorbă în vorbă”, cu ajutorul prietenilor și al clienților dumneavoastră – un prim impuls pentru publicitate. Alegerea rețelelor sociale ar trebui prestabilită în funcție de regiunea targetată.

3) Factorul financiar.

Sunt de acord că doar pentru un mic procent din cei interesați de astfel de cursuri, costul nu contează. Imaginea și publicitatea intră în umbră, dacă costul cursului este prea scump sau prea ieftin . Mulți traineri novici nu sunt gata să investească sume mari de bani în rezultat, în care nu sunt siguri.

4) Factorul uman.

Se înțelege prin acesta interactiunea profesioniștilor cu cei din publicul larg care accesează  serviciile. Acest aspect este, de asemenea, este un factor important în luarea unei decizii pentru alegerea unei școli:

  1. a) furnizarea ordonată, completă și fiabilă a informațiilor despre curs,
  2. b) stabilirea preferințelor în prezentarea informațiilor către un consumator al serviciilor,
  3. c) procesul de învățare,
  4. d) realizarea de consultanță și asistență pentru a intra într-o nouă profesie după absolvirea cursului.

Sfaturi practice bazate pe experiența trainerului

În centrul nostru de formare oferim 2 tipuri de cursuri de bază:

Primul tip de curs, basic se referă la durata cursurilor: minim 10 zile. Cursul de bază al machiajului semi-permanent include noțiuni de pigmentologie, colorimetrie, anatomie, viziune în spațiu, practică pe piele artificială și pe modele umane.  Dermopigmentarea sprâncenelor: tehnicile de dermopigmentare (4 tipuri diferite) și tehnici de umplere. Dermopigmentarea pleoapelelor: eyeliner clasic, eyeliner între gene și tehnici de pudrare a pleoapelor. Dermopigmentarea buzelor: tehnica acuarelă și umplere integrală.

Acest tip de formare este potrivit cursanților care vin să studieze din alte țări și orașe.

Al doilea tip de curs se referă la timpul dedicat antrenamentului. În acest caz, vă propunem să dedicați un curs  de minim șase zile numai studiului sprâncenelor pentru ca mai apoi, timp de o lună să continuăm antrenamentul pentru studiul buzelor și al pleoapelor. Astfel, cursantul va fi capabil să simtă pielea, să înțeleagă cum să interacționeze cu clienții și, bineînțeles, în decurs de o lună, va avea întrebări legate despre procedurile explicate în cursul anterior,  de bază. Un alt avantaj al unei astfel de instruiri este că nu este atât de scump în comparație cu varianta unui curs complet.

A fi trainer în profesia noastră este ușor numai dacă dermopigmentistul “simte” această afacere. Un alt secret al succesului este să nu bateți pasul pe loc, să fiți mereu în actualitate cu aparatura și pigmenții, cererea de pe piață și să cunoașteți trendurile adaptate pietii.

Există mai multe modalități profesionale corecte de interacțiune între profesor și student pe care le puteți realiza cu succes:

1) Abilitatea, totul este simplu.

Trebuie să fiți un bun profesionist al domeniul dumneavostră. Acest fapt vă va face să vreți să învățați de la dumneavoastră.

2) Imaginea dumneavoastră, a trainerului.

Stilul vestimentar elegant și un machiaj potrivit. Tonurile alese corespunzător ale hainelor și accesoriilor nu vor distrage atenția cursanților.

3) Procesul de identificare a abordărilor în raport cu studenții dumneavoastră.

Din experiența proprie, unii oameni cresc productivitatea după laudă și viceversa altora, numai după un decret privind greșelile.

4) Modelul de predare – tipul „educator”, în domeniul noastru nu se potrivește!

Trebue să fim egali cu toți cursanții – personalități distincte, diferite vârste și experiențe de viață.

5) La cursul de bază pot fi oferite multe informații sub formă de teme în afara clasei.

În prezent, în diferitele surse online puteți găsi tipologii de piele FitzParik, roata de culorii sau anatomia detaliată a straturilor de piele. La urma urmei, atunci când o persoană a investit timp și efort pentru a găsi informații, rugați-o să leîmpărtășească cu dumneavoastră – acest lucru sporește gradul de implicare.

6) Mulți cursanți încearcă să meargă înainte, punând întrebări care sunt înaintea programului.

Este foarte important să se respecte planul introducerii informațiilor și să nu se sară de la o temă la alta, astfel încât să nu se piardă firul ideei. Este suficient să răspundeți elevului că vom ajunge la acest subiect. După fiecare modul de informații, ar trebui să vă întrebați dacă există întrebări, dacă totul este clar. Întrebări de natură personală pot fi discutate la pauză.

7) Calitatea informației nu trebuie exclusă.

Pentru o concentrare ridicată, o voce calmă, se va potrivi. De asemenea, pentru predare productivă încercați să alternați 40 de minute de teorie cu câte o oră de practică.

8) Formarea dumneavoastră nu ar trebui să cuprindă materiale publicitare ale mărcii pe care o reprezentați.

Cursanți trebuie să aibă de ales. Și pentru a lua o decizie corectă, trebuie să livrati toate informațiile de bază despre echipamente și pigmenți – această informație îl va ajuta să își aleagă cu ușurință materialele când acesta se va afla în conjucturi variate (plecat din țară), citind caracteristicile acestora. Acest lucru este valabil nu numai pentru pigmenți, ci și pentru dispozitive,  produse pentru îndepărtare, ace noi, anestezie și alte produse pentru machiaj semi-permanent.

În cele scrise mai sus, am încercat să împărtășesc din experiența mea, în domeniul educației în industria frumuseții. Dacă acest articol v-a fost de folos, puteți să-mi oferiți feedback sau să adresați întrebări în rețelele sociale. Când citesc recenziile – mă inspiră. În schimb, vreau să doresc succes tuturor. Amintiți-vă, elevii noștri sunt viitorul nostru. Dați cunoștințe așa cum doriți să le primiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here