#filterbrows
De la hashtag #filterbrows la propaganda tehnologizata. Trăim într-o lume tot mai tehnologizată, în care informaţiile circulă extraordinar de rapid. Trendurile apar şi se propagă imediat în întreaga lume, în toate domeniile, mai ales în domeniul beauty. Rețelele social media au creat staruri internaţionale, cu milioane de urmăritori (followers). Desigur, acestea au puterea de a influenţa moda, stilul pe care îl adoptăm.
Un element de bază în social media, în ultimul an, sunt filtrele. Snapchat, Instagram şi alte aplicaţii folosesc filtre, majoritatea având scopul de a îmbunătăţi o imagine. Desigur, există şi trendul opus, #nofilter, postarea unei imagini fără nici o îmbunătăţire tehnologică. Dar în lumea de astăzi, idealizarea este scopul tuturor, astfel că şi o imagine #nofilter trebuie să arate cât mai aproape de perfecţiune.
Care este secretul vedetelor cu milioane de followers?
Sunt acestea cu adevărat binecuvântate de zeiţă Afrodita? Sunt ele #blessed sau e vorba de ceva mai mult, în spate? De fapt, în multe cazuri este vorba de lumini, aparatură, fotografi, shooting-uri în toată regula. Vorbim despre o industrie, un business, iar în afaceri nimic nu este lăsat la voia întâmplării.
Am făcut această introducere pentru a va imersa în contextul care a dus la apariţia conceptului de sprâncene 2.0 sau filterbrows.
Lumea este dominată de social media, iar social media portretizează stilul de viaţă perfect.
#sprâncene2.0 – în IT, 2.0 înseamnă conţinut creat de utilizator, pe când în PMU, 2.0 înseamnă integrarea solicitărilor venite dinspre client, inspirate din social media glamour – #instagramlife, în designul artistului.
#filterbrows – aspect idealizat, realizat fără utilizarea tehnologiei. Sprâncenele arată perfect, toată ziua, în fiecare zi, de fiecare dată când facem o poză.
Filterbrows este cea mai actuală tehnică de microblading şi dermopigmentare pentru sprâncene. Aceasta se bazează pe două tehnici care, combinate corect, pot satisface aproape toate tipurile de ten.
Cele două tehnici care se îmbină sunt:
Microblading – Microblading-ul reprezintă segmentul industriei de tatuare cosmetică care a cunoscut cea mai rapidă dezvoltare în ultimii ani. Este trend-ul ce defineşte lumea PMU în ultimul timp. Apreciat pentru rezultatele naturale şi de durată sunt obţinute de cei mai buni tehnicieni.
Această tehnică manuală oferă clientelor efect optic de fir natural în sprânceană şi reconstruieşte anatomic sprânceana.
Designul formei
Construirea corectă şi anatomică a sprâncenei se realizează pe mai multe planuri. Acestea constau in designul formei, designul firelor desenate şi îmbinarea cât mai corectă cu cele naturale.
Coloana sprâncenei este elementul vital care dă naturaleţe sprâncenei. Este zona în care firele descendente şi cele ascendente se întâlnesc şi diferă de la o clientă la alta.
După realizarea procedurii de microblading cât mai delicat, aplicăm o mască din pigmentul pe care l-am utilizat şi masăm 20-30 secunde. Lăsăm să acţioneze 5 minute.
Microbladingul este o tehnică care implică foarte multă responsabilitate, studiu şi exerciţiu. Detaliile tehnice precum presiunea moderată a blade-ului în piele, şi întinderea cât mai corectă a pielii. Aceasta asigura un aspect foarte definit al firelor pe vindecare şi arată foarte natural în comparaţie cu alte tehnici de realizare a firelor de păr prin micropigmentare.
Pentru a accentua efectul de volum al sprâncenei vom accentua coloana prin tehnică de powdering.
Powdering – tehnică realizată cu ajutorul aparatului digital de micropigmentare, ce oferă clientelor un aspect al sprâncenei 3D, pudrat, consistent, perfect volumetric.
Pentru realizarea unei împletiri corecte a celor două tehnici trebuie avuţi în vedere mai mulţi factori, începând de la fototipul de piele al clientei, pentru alegerea cât mai corectă a pigmentilor, până la alegerea unei compoziţii cât mai potrivite cu anatomia clientei.
#Filterbrows vine, de asemenea, cu noutăţi în ceea ce priveşte combinaţiile cromatice de pigmenţi. Putem folosi de la 3 la 5 pigmenţi (combinaţii de pigmenţi) în funcţie de efectul optic dorit, de tehnică aplicată şi de zona în care lucrăm.
Din punct de vedere cromatologic trebuie să folosim minim 3 nuanţe de pigmenţi apropiate nuanţei naturale a firului de par.
Microbladingul, prin natură procedurii are nevoie de pigment cald deoarece acele sunt foarte subţiri şi au tendinţa să racescă pigmentul introdus în piele. Pigmentul pentru microblading trebuie calculat astfel încât după vindecare să imite 1:1 nuanţa firului natural de păr.
Pentru a două etapă importantă a procedurii avem nevoie de 2 până 4 nuanţe de pigment, uşor mai închise şi mai neutre , asta deoarece procedura realizată cu aparatul digital nu răceşte nuanţă pigmentului la fel de mult că microbladingul.
Pudrarea o începem pe zona coloanei cu o nuanţă mai închisă după care difuzăm nuanţele din ce în ce mai deschise către conturul exterior al sprâncenei.
Tehnică #Filterbrows satisfice o paletă foarte largă de cliente, şi poate fi aplicată pe toate tipurile de ten, cu specificaţia că pe un ten seboreic sau Keratinizat, stabilitatea procedurii este 6 -10 luni . Factorii care influenţează stabilitatea pigmentilor în piele se împart în două mari categorii:
Factorii interni
Tipul de piele pe care îl are clientă are o influenţă majoră în durabilitatea procedurii. În cazul tenului alipic, normal sau uşor deshidratat orice procedura are o stabilitate foarte bună şi efectele 3D ies foarte definite. În cazul clientelor cu tenul seboreic stabilitatea este imprecisă, definirea firelor desenate nu este la fel de exactă; Activitatea hormonală a clientei poate avea efecte în eliminarea prematură a pigmentului din piele sau din contră. Un alt factor care determină stabilitatea procedurilor este vârstă clientei
Factori externi
Tehnica de realizare a dermopigmentării se alege în primul rând după tipul de ten pe care îl are clienta. Adâncimea realizării procedurii în piele determina culoarea finală. Grosimea pielii clientei este un element ce poate induce în eroare un technician fără experienţă. Riscul este că pigmentul să fie introdus prea adânc, ceea ce duce la răcirea acestuia. Realizarea îngrijirii post procedură – este recomandată fiecărei cliente în funcţie de tehnică, tipul de piele şi de zona pe care s-a lucrat. Razele UV au şi ele un efect nociv asupra procedurii. Pentru a prelungi viaţa procedurii este recomandabil să se aplice pe zona un factor de protecţie cât mai mare (35-50) atât UVA cât şi UVB, protejare zonei dermopigmentate de produse cometice şi ratamentele cosmetice precum microdermoabraziunea, laserul, mezoterapia sau peeling-urile chimice, microneedeling şi terapiile cu oxigen aplicate pe zona dermopigmentată pot deteriora calitatea procedurii deoarece au acelaşi efect de stimulare a regenerării celulare.
Un tehnician dermopigmentist trebuie să fie instruit să recunoască foarte bine toate tipurile de ten şi potenţialele probleme deoarece garanţia procedurii variază foarte mult în funcţie de acestea. Pe un ten sănătos procedura poate rezista până la doi ani, spre deosebire de un ten cu probleme unde se recomadă intervenţia printr-un retuş la 6-8 luni.