Dacă pot într-adevăr vorbi cu pasiune despre ceva, acesta este jobul meu.
Machiajul semipermanent și în special reconstrucția sprancenelor m-a fascinat dintotdeauna. Sprâncenele completează armonios chipul, oferind încredere și senzualitate. Forma, nuanța și textura acestora sunt elementele definitorii, motiv pentru care stapanirea tehnicilor este esențială.
Iubesc frumosul! Pasiunea pentru sprâncene, ambiția și dorinta de a aduce zâmbetul pe chipul celor din jur m-au condus spre microblading meseria de dermopigmentist. Pot spune că, prin muncă și daruire orice țel poate fi atins. Așa am devenit artist recunoscut. Sunt trainer Start Academy și am deschis propriul cabinet dedicat exclusiv dermopigmentării faciale.
Tatuajele – o forma de arta
Arta tatuajelor cosmetice a evoluat, la fel şi tehnicile lor de măsurare care sunt nenumărate. Începând de la dispozitivele manuale până la programele electronice speciale. Informaţiile despre cum alegem pigmenţii şi care sunt regulile după care trebuie să ne ghidăm în ceea ce priveşte nuanţa potrivită. O adevărată provocare rămâne corecţia tatuajelor cosmetice. Pentru a obține rezultatele satisfăcătoare trebuie să ţinem cont de anumite reguli despre care vom discuta în cele ce urmează.
Forma trebuie să fie cât mai corectă. O redăm încercând să încadrăm tatuajul vechi cât mai bine posibil. Dacă nu reuşim să îl cuprindem în totalitate în formă cea nouă, putem apela la camuflaj.
Camuflajul reprezintă procedura prin care un pigment vechi este acoperit cu un pigment nou, acesta din urmă fiind o nuanţă de bej cât mai apropiată de nuanţa pielii clientei.
Acestă procedură de corecţie este un mod non-invaziv de a ascunde pigmentul nedorit. Dezavantajul este acela că se poate lucra doar pe suprafeţe foarte mici altfel rezultatul nu va fi unul plăcut.
Neutralizarea culorilor este necesară atunci când dorim să corectăm nuanţele nedorite. Nuanţele nedorite despre care vorbim sunt acele nuanţe care nu au nimic în comun cu cele ale firelor de păr.
Reguli esentiale
Regulile de bază în ceea ce priveşte neutralizarea sunt următoarele: roşul se neutralizează cu nuanţe diferite de verde în funcţie de intensitatea culorii. Verde se neutralizează cu nuanţe diferite de roşu. Gri se neutralizează cu galben. Pentru a ajunge la culoarea dorită trebuie să combinăm corect pigmentul ce urmează introdus în piele cu cel deja existent.
Dacă ar fi să clasificăm pigmenţii după temperatura lor ei pot fi : calzi, reci şi neutri. Temperatura pigmentului este dată de culoarea predominantă din recipient. Pigmentul cald are concentraţie de particule calde (roşu, portocaliu), un pigment rece are culoarea predominant albastru, verde, violet. În pigmentologie galbenul este considerat neutru deoarece el este eliminat de piele cel mai uşor.
De ce se schimbă culoarea după vindecare sau în timp?
Fiecărui fototip de piele , Fitzpatrik, a împărţit etniile în funcţie de răspunsul individual la lumina soarelui. Fiecare fototip al pielii are un ton şi un subton care ne ajută să alegem temperatura corectă a pigmentului ce urmează a fi introdus în piele.
Dacă avem un subton rece vom alege un pigment cald, sau un pigment cald în amestec cu neutru şi invers.
Adâncimea la care se lucrează în funcție de zona dorită:
– contur buze: mai puţin de 1,5mm
– suprafaţă buze: între 0,7mm şi 0,8mm
– pleoape :între 0,mm5 şi 0,7mm
– sprâncene: 1,5 mm
Concluzii
Important de reținut este faptul că rezultatul rezistă în timp deoarece tratamentele de piele pot schimba culoarea semnificativ. Acestea sunt : tratamentele cu laser, dermoabraziune, peeling chimic sau orice fel de tratament agresiv pentru piele.
Fumatul poate afecta şi el calitatea pigmentului pe suprafaţă buzelor. S-a observat că fumătorii în timpul procedurii de micropigmentare sângereaza mai mult decât nefumătorii.
Aceasta poate provoca migrări uşoare ale pigmentului şi mai apoi o pierdere de pigment în zona unde se sprijină filtrul ţigării în timpul fumatului. Uneori neutralizarea, camuflajul sau orice corecţie sunt în zadar. O soluţie pentru a reuşi să scoatem pigmentul nedorit îndepărtarea tatuajului cu o soluţie specială numită Rejuvi Tattoo Remover. Procedura non-laser este concepută să între în piele prin folosirea aparatelor pentru tatuarea cosmetică. Procedeul este unul mai complex, necesitând mai multe şedinţe. Rezultatele sunt mult mai eficiente şi mult mai sigure decât procedurile cu laser. Utilizarea corectă a acestora împreună cu o îngrijire corespunzătoare duc la rezultate foarte bune.