Oana Monea

Trainer Start Academy

Trainer Purebeau Romania

Cariera Oanei Monea în lumea dermopigmentării nu a început cu mult timp în urmă, însă firea ambiţioasă a făcut-o să se perfecţioneze în tot ce înseamnă machiaj semipermanent şi să evolueze rapid. Pentru a acumula cât mai multe informaţii, a participat la numeroase seminarii şi a investit sute de ore în practică, devenind astfel un trainer extrem de meticulos.

A avut-o ca mentor pe Ana Maria Mărgineanu, care i-a transmis tehnica şi secretele sale, inspirând-o atât la nivel profesional, cât şi uman.

Este cunoscut faptul că femeile sunt dintotdeauna în căutarea unui ruj care persistă. Care poate rezista întreaga zi, fără să fie nevoite să îl reîmprospăteze iar şi iar.

Cum rujul perfect nu există, soluţia pentru buze perfecte în orice moment al zilei este pigmentarea buzelor, prin folosirea pigmenţilor semipermanenţi.

Deoarece această procedură este relativ nouă, devenită populară abia în ultimii ani, numărul doritoarelor crește de la zi la zi, însă, pentru mulţi tehnicieni, pigmentarea buzelor încă este o provocare.

Într-adevăr, statistic vorbind, este considerată tehnica cea mai grea de realizat în comparaţie cu pigmentarea sprâncenelor şi cea a pleoapelor.

Tehnicile de lucru pot fi personalizate pentru fiecare clientă în parte, însă, la bază stau  trei tehnici:

Prima tehnică apărută, cea mai simplă şi cea mai cunoscută, este conturarea buzelor.

Aceasta se recomandă celor care nu au un contur natural uniform, celor care au asimetrii vizibile. Celor care își doresc evidenţierea conturului printr-o culoare uşor mai accentuată decât cea naturală a buzelor.

Semiumplerea  este a doua tehnică.

Aceasta are la bază conturul, care întotdeauna va fi într-o nuanţă uşor mai intensă. Mai apoi se creează o trecere graduală la o nuanţă mai puţin intensă, înspre interiorul buzelor. Această tehnică ne permite folosirea uneia sau mai multor culori.

Cea de-a treia şi cea mai cunoscută şi utilizată tehnică, este umplerea.

Prin umplere putem crea iluzia de volum, de buze pline şi sănătoase. Se poate folosi o gamă largă de culori. Desigur culori care să se potrivească fototipului pielii fiecărei cliente, dar şi cu trăsăturile acesteia.

Indiferent de tehnica lucrată, există câteva reguli de bază pe care trebuie să le respectăm pentru a avea un rezultat bun.

Conturul trebuie sa fie unul fin, armonios, şi care să nu depăşească niciodată conturul natural al buzelor. Deoarece pielea buzelor (mucoasa) este diferită de restul pielii de pe corp, acestea având culori şi texturi diferite.

Depăşindu-se această graniţă, culoarea v-a arăta diferit iar aspectul va fi unul neplăcut.

Fiind o zonă puternic vascularizată, la nivel superior, presiunea trebuie să fie una constantă. Controlată şi de putere medie, astfel reducem riscul sângerării şi al apariţiei echimozelor.

Pigmentarea buzelor va fi executată pe segmente fixe pentru un aspect uniform şi fără goluri.

Unghiul de lucru variază în funcţie de zona lucrată. Stiloul va fi poziţionat atât la 90 grade, 70, şi chiar 45 grade, ţinând cont de zona pe care o lucrăm.

Un alt aspect important este anestezicul. Recomand plasturii anestezici special creaţi pentru buze, care au o eficienţă crescută, oferind confort atât clientei, cât şi confort în lucru.

Tips* după fiecare trecere se aplică anestezic, pentru a păstra suprafaţa amorţită. Pentru ca pigmentul să nu fie blocat de anestezic se recomandă ca după aplicarea lui să se maseze uşor zona cu vaselină medicală, care ajută şi la hidratarea buzelor şi elimină senzaţia de uscăciune.

Un ultim detaliu şi cel mai important este acela că pigmentarea buzelor poate fi realizată doar de tehnicienii care au participat la un curs de specializare şi au obţinut acreditarea în dermopigmentare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =